Nektek volt ilyen kérdés az ovis adatlapon?
Nálunk nem volt ilyen kérdés. Mégis, mi közük hozzá?? És miért fontos ez egy óvodának??
A Waldorf oviknál olvastam, hogy ilyesmi is érdekli őket.
Én sürgősségi császárral szültem, így ezt írtam a lapra.
Nehéz, komplikált szülés volt, mindkettőnket nagyon megviselt, nehezen is csiszolódtunk össze, gondolom ezért kérdezik.
Nálunk kérdeztték, sírós baba volt-e, jól evett-e, jól aludt-e. Ezek mind fontosak a későbbi fejlődésére nézve is.
Értem én, csak azt tapasztaltam, hogy ha egy gyereknek a születése körül nem volt minden rendben, és ezt megtudják az ilyen intézményekben, akkor elkönyvelhetik problémásnak, és olyan dolgokat is gondnak könyvelhetnek el, amit a másik gyereknél észre se vesznek.
Nekem 33 hétre született a lányom, de több tucat papírom van arról, hogy semmi baja. Nincs lemaradása semmi téren, soha nem is volt, szeme,hallása jó. Még baksülyedése sincs. Mégis volt, ahol "betegnek" titulálták, és visszamaradottként kezelték, pedig testileg és értelmileg fejlettebb volt, mint sok hasonló korú társa. Már másodikos, és az osztályban a legjobbak közt van.
Szóval sok az előítélet.
Utolsó azért ez nem az átlag amit te írsz. Nektek szerencsétek van a kislányoddal,hogy egészséges,de sokan mások szenvednek a kora szülés,vagy oxigén hiányos állapot hatásaitól.Az én lányomnál egy tök egyszerű feladatból jöttek rá,hogy valami nincs rendjén vele.Nem tudott labdát pattogtatni még első osztályoson sem.Azt hittük csak ügyetlen a gyerek.Bizony ha az oviban időben észre veszik akkor a suli is jobban ment volna.Gyógytorna és rengeteg fejlesztés után most már minden oké a negyedikes lányomnál.Ha időben észre veszi az óvónéni sok mindentől megkíméltek volna minket.
Ezért kell ez a sok látszatra értelmetlen kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!