Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 1,5 évesem minden szót próbál...

1,5 évesem minden szót próbál kimondani, de van hogy a végén csúnya szó jön ki. Nektek is volt ilyen?

Figyelt kérdés
Mások előtt elég ciki. Mint pl ma is mentünk a piacra, amit ő úgy mond: pics@. A cica farka: f@sza. A boszit az elején b.uzinak hallottuk. Egyébként szépen, érthetően beszél.
2012. szept. 22. 12:30
 1/10 anonim ***** válasza:
50%
Ezt hallja egyébként valahonnan? Ne vedd rossz néven,csak érdeklődöm. Mert oké,hogy néha van hasonlóság a gyermek nyelv és felnőtt csúnya beszéd között, de ez azért elég sok véletlen.
2012. szept. 22. 12:45
 2/10 A kérdező kommentje:

Nem hallja csak összekeveri a betűket. Piac=pica

Akárhogy szépen hangsúlyozom a szót, mégsem tudja úgy kimondani.

2012. szept. 22. 12:51
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ismételd meg, aztán majd megtanulja.

Pl. mondja, hogy medünk a p..ra. Erre te: Igen, megyünk a piacra.

Azért sokszor mi képzelünk bele " csúnya" dolgokat a gyerekek ártatlan dolgaiba.

A barátnőm és az én gyerekeim sárból homokvárat építettek. Volt várárok, híd, minden. Kérték, hogy fényképezzük le.... Hát, nem volt olyan szög, amiből ne egy méretes f.sznak nézett volna ki. Esküszöm ha nekem kellett volna egy férfi nemi szervet megmintázni, az se lett volna jobb. De ők meg tök ártatlanul csinálták, fel sem merült, hogy a két anyuci piszkos fantáziája minek nézi...

2012. szept. 22. 12:51
 4/10 anonim ***** válasza:
1: másfél éves.... biztos mond még egy csomó dolgot rosszul, csak hát az nem tűnik fel, mert annak nincs úgy jelentése, illetve ha van is, az nem csúnya.
2012. szept. 22. 12:52
 5/10 anonim ***** válasza:
nálunk is van ilyen néha,mi elismételjük helyesen,h "azt mondtad,cica?"és ennyi,amúgy jókat röhögünk magunkban rajta...De azt amúgy elmondanád,h mit jelent,h tisztán,érthetően beszél?mert a lányom is ennyi idős,de messze van még attól,h beszéljen...próbálja a szavakat ismételni utánunk,és néhány szót használ..te ezt hívod beszédnek vagy a tiéd már többet mond?esetleg mondatokat?
2012. szept. 22. 12:53
 6/10 anonim ***** válasza:
3-as köszi,bearanyoztad a napomat:)ezen akkorát nevettem,ahogy elképzeltem...na meg persze a később érkező anyukákat is,akiknek szintén piszkos fantáziája volt...:)
2012. szept. 22. 12:55
 7/10 A kérdező kommentje:
Még nem rak 2 szót egymás mellé, de minden szót mond vagy megpróbál mondani. Tényleg rengeteg szót használ, felsorolni már hónapok óta nem tudom. És arra értem, hogy nagyjából szépen ejti a szavakat, teljesen érthető idegen ember számára is. Viszont van h kiragad pár betűt, pl kenguru=gu, barack=ba vagy bacs. Vagy az f betű helyett sz-t mond, pl lufi=luszi, büfi=büszi. M betű helyett b-t, pl cumi=cubi. A héten ennyit mondott: Tibi alszik. Ez volt a leghosszabb :)) (Tibi a kedvenc kabala állat)
2012. szept. 22. 13:01
 8/10 anonim ***** válasza:

6: Hát még ha látnád a képeket! :-)

Képzeld el, ahogy a gyerekek ott állnak büszkén, mi meg a barátnőmmel jobbra balra sasszézunk, körbejárva a "művet", hogy honnan is fényképezzük.... Aztán egymásra pillantunk, két másodpercig nézünk egymás szemébe és szavak nélkül is tudjuk, mire gondol a másik... Aztán próbálunk fotózgatni és bizonygatjuk a gyerekeknek: igen, szép... ügyesek vagytok.... tényleg....igen, látom a hidat, nagyon jó lett (szép az a kis gombócka is a híd végén :-D)

2012. szept. 22. 13:02
 9/10 anonim ***** válasza:

Nálunk a kikapsz szó volt mókás! Mindig mondtam a kisfiamnak, mikor Apa csikizte, hogy mondja azt, hogy "Apa, jó legyél, mert kikapsz!". Na, mondta is szépen, még az ujjacskájával is fenyegette, csak a kikapszból, kipasz, amit akár kib@sznak is lehetett hallani. :D Szerencsére mire mások előtt is mondta már tisztán mondta.

Lehetett volna magyarázkodni! ;)

2012. szept. 22. 13:12
 10/10 anonim ***** válasza:

Ja, és van még egy! A babapiskótát következetesen babapics@kónak mondja! Hát, elég fura nyelvújítás! :D

Szóval még a szűrőn is fennakadt! :) a @ helyén á szerepel, csak a rendszer rámdörrent! :D

2012. szept. 22. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!