A 4 éves kisfiam nem tudja kimondani az "r" betűt meg cseréli a s-sz betűket meg sok mást, hogyan tanítsam meg neki ezeket?
Gyakoroljuk kimondani a szavakat főleg amik nem mennek helyesen de nem igazán tudom rávezetni hogy hogyan tanulja meg kimondani de nem igazán megy :( sok szót pl lúd vagy liba ezeket j betűvel mondja de sikerült már jól is kimondania de utána megint rosszul mondja... Tudom idő kell ehhez is csak nem szeretném hogy majd később iskolába menés előtt logopédushoz keljen vinni...
A tippeket és tanácsokat előre is köszönöm!
az oviban meg fogják tanítani neki az utcsó évben :-)
teljesen rendben van h nem megy neki még
a lányomnak valami pálcikát kellet a szájába vennie de h hogy azt nem tudom
a logopédus 1x mutatta neki utána ment rendesen is
a fiamnak nem kellet ö 5 évesen tanulta meg magától és majd egy évig mindent 5-6 r ejtett :-)
pl :
Ferrrri :-)))
Ez még csak az ún. élettani pöszeség, nagy eséllyel magától rendeződik.
Egy év múlva úgyis felmérik az oviban, hogy szükséges-e a logopédiai fejlesztés.
Szerintem addig ne aggódj, inkább beszélgessetek minél többet :)
4 évesen ez még belefér.
Nagycsoportig még van ideje, akkor az oviban szokott logopédiai felmérés lenni és ovin belül megoldják a gyakorlást. A kisebbik gyerekemnek kellett, amikor kiscsoportos volt még sok hang hiányzott neki, nagycsoportra - mire a logopédus elé került - meg csak az R.
Sokat kellett berregtetni, pl. mondja, hogy TTTRRRRR, vagy GGGRRRRRR, aztán szépen összeállt az is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!