Hogyan tanítsam önállóan enni?
Elég későn jut eszedbe :-)
Amint ülni tud a baba, egyből a kezébe kell nyomni a kanalat.
Eleinte persze, hogy játszik vele, de idővel rájön, mire való.
Októberig még rengeteg időd van, meg fogja tanulni, ne aggódj.
Várj még pár napot, hetet, légy türelmes,
hagyd, hogy azt csináljon az étellel, amit akar,
de semmiképp ne etesd! Mondd meg neki, nagylány már, egyen szépen egyedül, ha éhes, kénytelen lesz. :-D
Igen, igaza van a második válaszadónak.
nekem is 2 éves lesz a lányom, és szintén megy bölcsibe, és szintén egyedül akar enni, de nem tud, vagy csak nagyon bénán.:-DDD
Én is azt csinálom, hogy hagyom. Mostmár vagy 1 hónapja tökölünk, és tegnap pont néztem, hogy míg igazán nagyon éhes, akkor az első 10 kanál tökéletesen betalál már!!!!, utána elkezd fáradni? vagy már hogy nem éhes annyira elkezd vele játszani, akkor elveszem tőle.
nekem még az is gáz, hogy a szobában eszünk mert nagyon kicsi a konyha, nincs asztal ott, és eddig ment a tv (én barom!!!) kaja közben, most arról is szoktathatom le, vért izzadok vele...:-((
én is hagyom a kanallal játszani,mondjuk nálunk az van,amit írtak itt is,első perctől van kanál nála is,minden úszik sokszor,de kit érdekel?meg kell tanulja valahogy,egyre profibb,pedig fiatalabb,mint a tied...októberig egy ekkora gyerek szerintem simán raerez,ha hagyod neki,h ő fedezhesse fel..
off:fura ez a vedonos dolog is,nálunk már 1eves statuson kérdezte,h kanalazgat:-e már...
Az első étkezésektől hagytam náluk a kanalat, egy éves szülinapjukon többé-kevésbé egyedül ettek.
A védőnő biztos a legjobb tudása szerint adott tanácsot, de hasznos más anyukákkal beszélgetni erről-arról.
Sok sikert!
Olyan még nem volt, hogy gyerek ne tanulná meg :-)
Ki előbb, ki később.
Csak hagyd a saját tempójában fejlődni.
én úgy csináltam, igaz jóval előbb, hogy mindig hagytam kicsit.
10 hónapos korában kezdtük, beültettem az etetőszékbe, elétettem az ételt és hagytam pár percet, akkor még a kezével csipegette fel az ételt, 1,5 évesen már kanállal evett, 22 hónaposan villával, 2 éves korától babakést is kap :)
szerintem ez a leghatékonyabb módszer, az a legjobb ha elfordulsz :D mert akaratlanul is segíteni akarsz mikor bénázik vagy magára készül borítani az ételt, pedig ezek a tanulás részei és míg a másik oldalon leesik az étel de mégis tele a szája fél perc múlva, addig minek törekedjen rá, hogy ne essen le a kanálról?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!