Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Most tanítsam én is agresszióra?

Most tanítsam én is agresszióra?

Figyelt kérdés
2 éves kisfiam, nagyon aktív barátságos természetű, szereti a gyerekeket. Ez alatt azt értem, hogy nem verekedős, és ha kell neki valami a játszótéren akkor azt elkéri. Tavaly ez nem így volt, mert mindenkitől mindent elvett, és sokat hisztizett. A problémám, hogy vannak olyan gyerekek a játszótéren, akik odamennek a kisebbekhez, és minden indok nélkül ráütnek, ellökik,és elveszik a játékot tőle, az én kisfiam meg csak áll és nem érti miről van szó. Mi nem veréssel neveljük, így nem is tudja mi az, ráadásul szeptembertől bölcsis lesz, és lesznek nagyobb gyerekek is a csoportjában akiket ismerünk, és nagyon verekedősek. Ti mit csinálnátok, vagy mit csináltatok hasonló estben? Eddig örültem, hogy nem verekedős a kisfiam, de lehet hogy jobb lenne ha az lenne!?
2012. júl. 13. 17:09
 1/4 anonim ***** válasza:

Hát én mindkét oldalon állok, és nem tudok erre okosat mondani mert szerintem meggyőződésed ellenére úgyse tudod kis aggresszívnek nevelni...úgyis úgy neveled ahogy a szíved, meggyőződésed diktálja és majd fáj a szíved amikor a bölcsiben néha "helyreteszik" . Elvileg a gondozónők azért vannak ott hogy ne durvulhassanak el a dolgok és ott elvileg nem bátorítják a kis agresszorokat.

Nekem az első szülöttem (fiú) pont ilyen volt mint a tied mindig is erre neveltem mert nem bírok azonosulni ezzel a mostanában divatos szemlélettel hogy legyen "bunkó" mindenkivel, vegye el ami kell neki, érvényesítse az akaratát, ellentmondást nem tűrően mert az majd milyen előnyös lesz számára.

Én azt szerettem volna és szeretném hogy kedveljék, szeressék mások , akarjanak vele együtt lenni stb. és ne pedig féljenek tőle.

Na az oviban bántja is a kemény mag néha, de az óvónők tetten érik a dolgot szerencsére, de ezt elkerülni nem tudom! Minden közösségben lesznek agresszív durva gyerekek.

A másik oldal meg a kisebbikem aki lány ráadásul. Bölcsis.

Na ő meg az a fajta aki szépen elvesz mindenkitől mindent, ordít, sír ha vissza van fogva etéren, a bölcsiben is harapott! (!) már meg gyereket....Tök ciki:(( Őt is én nevelem, ugyanúgy mint a fiam, mégis ilyen erőszakosabb típus.

Azért nem hagyom annyiban, csak gondolom hasonlóan érezhetett szegény kisfiú anyukája akit még a tavasszal harapdosott :(((

2012. júl. 13. 17:16
 2/4 anonim ***** válasza:

Ne agresszióra tanítsd, csak arra, hogy próbálja megvédeni magát, ne legyen "nyámnyila". Persze ez függ a temperamentumtól is nagyban.

Agresszióra tanítani nagy butaság lenne, inkább arra próbáld rávenni valahogy, hogy ne hagyja magát, ha valaki gonoszkodik vele. Nem azt mondom, hogy üssön vissza vagy ilyesmi, de én is tűrje. Remélem érted, mire akarok célozni.

2012. júl. 13. 19:47
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem kell agresszívnak nevelni, és alapvetően nem is lehet, ha ő nyugodt típus.

A bölcsi egy nagy feladat lesz neki is, majd ott megtanulja megvédeni magát, ah addig nem sikerül ezt valahogy megtanulnia.

Én is azt mondom, hogy azt magyarázd el neki, hogy ne hagyja magát, de ezt nem csak agresszív viselkedéssel érheti el.

Viszont ne féltsd őt, ügyes lesz, rá fog ő jönni, hogy hogyan kell megvédenie magát majd a közösségben.

2012. júl. 13. 19:52
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem ősztől lesz ovis a fiam. Ő is szemlélődő, abszolút nem agresszív, konfliktuskerülő típus. Soha nem venne el senkitől semmit. Tőlem is távol áll az agresszióra nevelés, az "üss vissza te is" módszer, de mégis KONKRÉTAN mit tanácsoljak neki, ha azzal jön majd haza, hogy "bántottak", "fellöktek", "elvették" stb. Nincsenek illúzióim, ezt nem fogják tudni megakadályozni az óvónők.
2012. júl. 14. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!