Mit lehet tenni, ha 2.5 éves gyerekem azzal nyúz, hogy tanítsam meg olvasni?
Azt nem tudom, hogy összeolvasni mennyire tudná a betűket, de az enyém is ismerte 2,5 évesen a betűket. Hát szoktak nézni, mikor a rendszámtáblákat olvasta. Simán meg tudja tanulni a betűket, vegyél mágnestáblát, azon gyakoroljatok.
Én autósújságot vettem neki mindig, és mikor a betűket kérdezte, megmondtam, milyen betű, így megtanulta. Én voltam legjobban ledöbbenve, mikor egyszercsak lebetűzte a feliratot az utcán. Még beszélni sem tudott, szavakat sem. Aztán játék lett a dologból, tanítgattam.
Szerintem addig kell és akkor, amíg érdeklődik, kárára nem fog válni!!!! Sok sikert!!
Ne olvasni tanítsd, hanem a betűket.
Az én fiam is 2 éves kora körül kezdte, hogy melyik betű melyik. Most 3,5 évesen ismeri az összes betűt és számot, de ennyi. Én ennek sem vagyok a híve, de annyira nyaggatott érte, hogy belementem.
Elég extrém eset, de szerintem pozitív. Én mindenképpen tanítanám.
Ez érdekes lehet neked [link]
Azért ne a Harry Potter legyen az első könyv amit kiolvas :D
Sok sikert.
Igen, anno én is "betűnként" tanultam meg olvasni, igaz, én 5 évesen. A "T" betű az "té", és nem "tö", de azért persze ejtsd is ki neki, és hasznos lehet, ha társítod valamihez, pl. "T, mint tigris".
A nagy betűkkel érdemes kezdeni, és ha már jól megy a manódnak a dolog, javaslom a régi képregényeket, azok nagy betűkkel vannak nyomtatva. Kicsiknek pl. a BOBO-t. (Antikváriumban, Vaterán fillérekért találni.)
A betűket a picik is hamar megtanulják, hiszen igazi kis szivacs az agyuk, viszont az összeolvasáshoz kelleni fog még némi idő. Viszont ha valóban érdekli, akkor hamar meg fogja tanulni. Az írás nehezebb, mert abban még nagyon érvényesül az öntörvényűségük, én pl. az E-nek sokáig több vízszintest húztam be, mert "úgy szebb". :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!