Hogyan tanítsam jobban a gyerekem?
Ebben a korban a gyerekek nem tudatosan,hanem ösztönösen viselkednek.Felesleges erőltetned,mert még nem érti,hogy mit akarsz tőle.Nem hiszem,hogy a kortársai odaviszik a labdát,vagy mind tudják,hol a fejük.Véletlenül előfordulhat,de nem ez a jellemző.Ha nagyon erőlteted,megunja,és azért sem figyel majd rád.Ha majd elég érett lesz rá,tudni fogja.Minden gyerek megtanulja,ki előbb,ki utóbb.
Nem értem,hogy a mai anyukák ennyire ráérnek,vagy csak szeretnek maguknak mindenből gondot csinálni.Úgy,hogy nyugi,a Te babád sem lesz butább,mint a kortársai.
Azért azzal vitatkoznék, hogy véletlenszerű. Az én fiam 14 hónaposan a legtöbb testrészét tudta, mert megtanítottam neki. Nem azért mert unatkozom, hanem mert miért ne tanítanám meg rá? Nincs ebben semmi erőltetés.
Én úgy csináltam, hogy megfogtam a kezét és rátettem a buksijára és közben mondtam neki, hogy "itt a fejed". Ha már megunta, abbahagytam, játszottunk mást. Két nap múlva már ha kérdeztem, hogy hol a fejed, akkor mutatta.
A tárgyak nevét meg szimplán onnan tudja, hogy mindig mondom neki, hogy mi micsoda. Nem úgy, hogy na akkor kisfiam, most megtanítom neked, hogy mi a labda, hanem csak amikor valamivel játszunk vagy bármi ilyen, akkor mindig ki is mondom az adott tárgy nevét. Kissé bután nézhet ki, amikor hatszázszor ismétlek valamit, de ebből tanul. Pl. amikor labdát gurítunk egymásnak, akkor minden gurításkor mondom, hogy kisfiam, ott gurul a LABDA, és ebből megjegyzi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!