Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák kérlek írjatok,...

Anyukák kérlek írjatok, hogyan sikerült feldolgozni, hogy autista a gyermeketek?

Figyelt kérdés

2012. szept. 20. 21:40
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:

3 évet szaladgáltam vele orvostól orvosig, hogy mi lehet a baja. Egyszer idegösszeroppanást kaptam, és hónapokig nyugtatókat kellett szednem. 1 éve kaptunk diagnózist. 3 napig annyira sírtam, hogy nem bírtam abbahagyni. A mai napig néha elsírom magam miatta. Rettegek, hogy mi lesz az én gyönyörű, aranyos, okos csodabogarammal a későbbiekben. Milyen iskola fogja majd őt felvenni? Lesznek igazi barátai? Nem fogják folyton bántani, kihasználni, mert olyan védtelen? Élhet azért boldog életet?

Én annyival jobb életet szerettem volna adni neki, és most minden erőmmel azon vagyok, de engem napi szinten elfog a kétség. Kifelé erősnek mutatom magamat,és mindent megteszek érte, amit lehet, de belül csak a szomorúság maradt.

Én azt hiszem elfogadni tudtam, megemészeni nem.

2012. szept. 29. 20:53
 32/40 anonim ***** válasza:

Előző! Ne add fel! Én is kétségbeestem néha, de folyamatosan történnek CSODÁK! Pont ma kaptam egy óriási megerősítést, suliügyben... azt hittem, az egész évünk kereséssel fog telni, de már sikerült találni egy tündéri tanító nénit, aki elfogadja az Aspergeres lányom, és több kolléganője is támogatja a dologban tanácsokkal, szakirodalommal! Már most elkezdjük a "szoktatást", de elképesztő, hogy mennyien összefogtak, hogy ez sikerüljön... gyakorlatilag a hátunk mögött szervezkedtek az ismerősök, és nagyon hálás vagyok nekik!

És a kislányomat imádják az oviban, minden furcsasága ellenére, rengeteg barátja van.

Ne aggódj!

2012. szept. 29. 20:59
 33/40 anonim ***** válasza:
Nehezen, máig vannak rosszabb-jobb időszakok. Igyekszem pozitivan nézni a jövőbe és reménykedni a változásba. 5 éves elmúlt, mára már teljesen jól beszél, mondókázik, szobatiszta és éppen a normál oviba való áthelyezését fontolgatjuk.
2012. okt. 5. 17:54
 34/40 A kérdező kommentje:

Ha valaki még vissza nézne, a szakértői bizottság megvizsgálta a kislányunkat!

A diagnózis: enyhe fokú pszichomotoros fejlődési elmaradás,

nem meghatározott zavar a beszéd és a nyelv fejlődésének!

Néhány sajátos viselkedéssel: tekintetével nem mindig követi a tevékenységét, egy egy elmélyült tevékenységből nehezebben mozdítható ki, örömében karizmait befeszítve repkedő kézmozgást végez, tárgyakkal hosszas tapogatás útján ismerkedik,alkalmanként szájba veszi őket!

Nem mondták ki még az autizmust, azt mondták korai lenne még, de nem is zárták ki. Vannak autisztikus tünetek sajnos!:(

2012. nov. 10. 21:09
 35/40 A kérdező kommentje:

Pszichomotoros Skála szerint átlagos fejlettsége 21 hónap,

A fejlődési elmaradás a beszéd területén fokozottabb!

Nagymozgásban 21 hónapos, manipulációban és szociabilitás terén 24 hónapos, beszédben 16 hónapos szinten van! 35 hónaposan kaptuk a ezt a diagnózist!

2012. nov. 10. 21:13
 36/40 A kérdező kommentje:
December elején megyünk a vadaskerthez, meg fogom írni, mit mondanak, már csak azért is, hogy hátha másnak is segítek ezzel, én sajnos már több okból is egyre biztosabb vagyok az autizmusban, betöltöttük a három évet a tünetek erősebbek és súlyosabbak, pl sikogatás ismét játék közben örömében rengetegszer közben kezét befeszíti magasba emeli repked vele, úgy mond. Már az utóbbi egy hétben észleltem ha erélyesebben rászólok nekem támad, megharap. Eddig ezt nem csinálta. Ha olyan helyre megyünk ahol sokan vannak nagy a zaj, letérdel fülét befogja és olyan hangon ordít amit még sosem hallottam, persze az emberek ezt nem érthetik néznek ránk furcsán,meg vagyunk bélyegezve már, de várom, a diagnózist az miatt, hogy végre 3 év után megtudjam az igazságot!
2012. nov. 15. 15:37
 37/40 anonim ***** válasza:
Jól teszed, ha odaviszed. Tudnak segíteni. És a szörnyű bizonyosság megnyugtatóbb, mint a kétség.
2012. nov. 15. 19:51
 38/40 A kérdező kommentje:
Ha valaki még vissza nézne a Vadaskert kimondta a diagnózist ami autizmus sprektumzavar! .(
2013. márc. 29. 16:25
 39/40 anonim ***** válasza:

31-es vagyok. Nagyon sajnálom :-(

Hogyan tovább?

2013. márc. 29. 19:44
 40/40 anonim válasza:

Szia kerdezo.

Megkerdezhetem hogy azota mivan veletek? Tudom nagyon regi a kerdesed,de edekelne. Ne haragudj ha zavartalak

2017. júl. 30. 14:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!