2 év körüli gyermeketek fél valamitől?
fel kellene számolni ezeketa dolgokat mert akkor örök életébe ilyen szorongásos lesz? tanítsd meg neki az óra nem bánt vedd le mutasd meg neki
ugyanúgy ad a kezébe azokat a dolgokat amiktöl fél.
lassan szokasd saját ágyába mert ha igy haladtok sose fog önnáló lényként tekinteni magára
Az együttalvást borítékolom nektek iskoláskorig...egy éves koráig kellett volna átszoktatni, így már nehéz lesz. A többit viszont majd megszokja idővel.
Nálunk pl. a babakádban hajlandó csak fürdeni, de nem gond. A mi gyerekünk inkább ijedős, pl. kiabálásra, hirtelen zajra sír. Meg a legtöbb idegentől, aki kedveskedni akar neki. Bezzeg tegnap a vihartól nem félt, tök logikátlan. Majd kinövik.
Szerintem együtt mutassátok meg neki az órát, ajtót, egye fene, aludjon sólámpánál, de vidd vissza mindig az ágyba, ha utánad kimenne a szobából. Egyszerre mindig csak egy félelmet számoljatok fel.
A nagyobbik fiam érdekes módon nem félős, ő 4 éves.
Az én fiam októberben tölti a 2 évet. Ő is fél a sötéttől, mindig mutatja a villanykapcsolót, hogy kapcsoljam fel, ha be akar menni a helyiségbe (nem nagyon beszél még.) Ő is kislámpa mellett alszik el, nekünk is sólámpánk van. Ha véletlenül hamarabb leoltjuk, akkor rögtön kéri, hogy kapcsoljuk vissza. Szerencsére őt pici korától kezdve a saját ágyába szoktattuk, a velünk alvást csak nagyon ritkán igényli, pl. ha rosszat álmodott.
Idegenektől fél, főleg a férfiaktól, de még apukámtól is, de szerintem ezzel nem volna gond, ha gyakrabban látná.
És érdekes, de a békáktól is fél.:)
26/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!