Kisebb településen, falun élők! Mennyit van gyerektársaságban még nem ovis gyermeketek?
Megyeszékhelyről, panelházból most költöztünk falura. A két éves kislányom egyetlen társasága a 4 éves bátyja, de ő ovis (most épp beteg).
A játszótérre az ovis nagycsoportosokat viszik ki délelőtt, ők ugye 6-7 évesek, estefelé meg egyrészt nagyon sokan vannak, másrészt akkor van itthon apa, ilyenkor inkább vele vagyunk.
Ismeretségi körben 1-2 fiatalabb gyerkőc van, de ők nagyon messze laknak, (autó férjemnél, biciklim tavasszal lesz) egyikük babát vár, másik kis gyerkőc meg csak egyéves.
Ahol eddig laktunk, születése óta napi 2*2 órát játszótéren voltunk, hasonló korú gyerekekkel, volt kis barátnője is, akivel mindennap várták egymást a játszón.
Gondolom, majd itt is kialakul a társaságotok.:)
Mi hétfőn Ringatóra megyünk, kedd-szerdán de. játszótér, csütörtökön szervezett baba-mama találkozó.
plusz a barátnők a gyerekekkel.
Ha nálatok sokan vannak délután, akkor menj oda egy héten egyszer, és ismerkedj meg velük, beszéld meg, hogy találkoznátok velük délelőtt.
AMúgy meg "Apa" is mehet a játszóra. :)
Itt sajnos semmilyen gyermekprogram nincs.
Igen, apa jöhetne, csak úgy jöttünk ide, hogy még csak egy szobánk van kész (pontosabban a nappali-konyha-étkező) és munka után gőzerővel csinálja a három hálószobát (kőműves) hogy fűtés szezonra kész legyen (vagy legalább egy kész legyen) a 4 évesem meg lelkesen segít neki, de nem hagyhatom itt úgy hogy a munka mellett figyeljen a ténykedésére. Így marad a délelőtt amikor tudnék a kislányommal játszóra járni, hiszen a fiam olyankor az oviban van.
Nem ovis gyereknek is kell a gyerektársaság,de még közel sem annyira mint egy 3-4 évesnek. Elmennek a gyerekek 3 évesen oviba és egyedül játszanak,nem a másik gyerekekkel,mert még nem az a fontos nekik/ezt anyukámtól tudom aki dajka/.
Az én 2 éves lányom kb. havonta játszik más falubeli lányokkal/akik idősebbek mint ő min. 2 évvel/,de nem látom rajta hogy hiányoznának neki bármikor is ha nincsenek ott.Majd ráérnek ovis korukban egymással játszogatni,addig meg ott vagyunk nekik mi,hogy megmutassuk mit hogyan kell és mit szabad-mit nem.
Falun sem áll meg az élet,azért mert városból jöttetek azt gondolhattátok volna, hogy ez nem lesz ugyanaz!
Persze gondoltam hogy nem ugyan az, nem is ez volt a kérdés. Csak nekem furcsa, hogy attól mert kertesházban élnek az emberek, a gyerekes szülők nem járnak annyit játszótérre, mint a panelban, városban élők. Én nem csak azért jártam velük jásztóra mert nem volt udvarunk, hanem mert unalmas lett volna, ha mindig egymást bámuljuk. A játszón volt alkalma más gyerekekkel ismerkedni, olyan szituációkba (osztozkodás, vita, sorban állás a hintára) kerülni, ami otthon az udvaron a szüleivel nem történik meg.
És nekem is volt alkalmam felnőttekkel kommunikálni.
Itt, ahol mi élünk azt tapasztalom, hogy az emberek (kisgyerekesek) a délelőttöt otthon töltik, míg a házimunkát csinálják a gyerek az udvaron tesz-vesz, és az esti órákban mennek játszótérre.
Ez nekem még furcsa, és nem tudom hogy valaha ráállok-e majd. Nálunk 7-kor van ébredés, a nagyot 8-kor letesszük az oviba, még ha boltba megyünk akkor is fél 9-re otthon vagyunk, a kaja kész van 10-re. Utána dél- fél egyig az udvaron vagyunk. (a lányom addig is kint van amíg főzök, a konyhaablak előtt játszik, jön-megy)
Ebéd után alvás kb fél 4-ig, majd fél 6 felé jön a férjem, ő egyből nekiáll a munkának itthon, kb. 7-ig vagyunk kint az udvaron, utána fürdés, vacsi.
Hát ez halál unalmas nekem is, de a gyerekek is egyre gyakrabban mondogatják, hogy menjünk már valahova. Oké, de hova???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!