Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A későn hazamenés ennyire...

A későn hazamenés ennyire elterjedt és általános lenne ovis, kisiskolás gyerekeknél?

Figyelt kérdés

Szinte mindenki hordja/hagyja a gyerekét százféle különórán, így 4-10 éves gyerekek késő délután, 6 körül, rosszabb esetben kora este érnek haza - 8 körül - rendszeresen, hetente 3-4 alkalommal.

Minek ez a rengeteg különóra?

Szerintem napi 4-5 óra délelőtti leterhelés sem kevés, a legtöbb kicsi bent van 4- fél 5-ig (akkor is, ha tudnának érte menni), ez már 8-9 óra, és vagy bent hagyják még az oviban, suliban, vagy húzzák a gyereket tovább.

Valóban erre van szükség?

Mikor él az a gyerek (nem beszélve a felnőttről is...)?

2012. szept. 6. 18:25
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
48%
Én is sok helyre jártam, túléltem, nem bántam meg semmit. Heti két hegedő, heti két szolfézs, heti két úszás, plusz egy-egy német, hittan és matekszakkör. Ez tök normális, boldog gyerekkorom volt, köszönöm szépen. Ja és a négy-öt óra a suliban az semmi, kibírják, én még el se fáradtam. És egész nap barátok között vannak, napköziben játszanak, mi a probléma?
2012. szept. 6. 18:32
 2/16 anonim ***** válasza:
86%

A szomszédomban van egy 10 éves kisfiú, már régóta összejárunk kévézni a szüleivel.

Mindennap 4-5 óra körül ér haza, utána vacsora és megint tanulás este 9-ig.

Hétvégén is mindennap tanulás.

Nyári szünetben mindennap tanulás, nehogy elfelejtsen tanulni.

Szerencsétlen gyerek nem akar enni,hajszál vékony.

Játszani nem játszhat, látszik rajta hogy depressziós de a szüleinek hiába próbáltam pedzegetni, olyan mintha észre sem vennék.

Szerintem nagyon sokat várnak el ettől a kisfiútól,talán azt amit ők nem értek el annak idején azt a kisfiún próbálják behajtani, hiszen megmondták főiskolára kötelező lesz járnia.

Ennek tetejére hordják a gyereket az orvoshoz mert nem eszik, és mindenféle vitaminnal etetik.

Nagyon sajnálom ezt a kisgyereket, de sajnos nem mondhatom meg nekik hogy mit csináljanak.

Csak abban reménykedem hogy én nem leszek később ilyen a lányommal.

2012. szept. 6. 18:36
 3/16 anonim ***** válasza:
10%
Ja én nem tanultam ennyit. Nem is értem mit lehet 10 évesen tanulni. 2+2=4? Nagyon gáz. Én megcsináltam a napköziben a házit, semmi mást nem tanultam, és kitűnő lettem.
2012. szept. 6. 18:51
 4/16 A kérdező kommentje:

Első, te túlélted, de attól még fölösleges.

Több lettél? Nem úgy tűnik, mert akkor nem lennél ilyen pökhendi...

Lehet nem egyetérteni, csak épp úgy tűnik, a stílusodon csiszolni kellene. Úgy tűnik, EZ kimaradt.

Szerintem az a gyerek, aki 8-tól legalább 13-ig ül az iskolapadban, utána ebédel, és délután is házit ír/tanul, az a KISgyerek nem játszik egész nap, sőt, talán egy bő órát, másfelet - hát ez a baj. Utána nemhogy hazamenne beszélgetni, játszani, hanem megy még tovább - megint itt a baj.

És úgy tűnik, fentebb az élő példa, bizony visszaüthet. Persze, van olyan kicsi, akinél nem, de bizony sokaknál igen.

Elvész a gyerekkor, a családdal való KÖZÖS beszélgetések, játékok, kikapcsolódások. És ez nem jön vissza.

2012. szept. 6. 18:57
 5/16 anonim ***** válasza:
65%

Ez téged miért zavar? Te ne járasd a tiédet, ennyi.

Én a nyelvtanulást erőltetni fogom, mondjuk nem 5 évesen, hanem amikor már tud írni-olvasni.

Emellett szeretném ha sportolna, de azt már rá bízom hogy mit és milyen komolyan, milyen gyakran.

A hétvége viszont csak a miénk lesz.

Az öcsém 18 éves, az utóbbi időben elég sokszor mondja a szüleinknek hogy milyen jó lett volna, ha kicsit erőltetik és nem most kell nyelvet tanulnia érettségi mellett meg majd egyetem mellett.

2012. szept. 6. 19:51
 6/16 anonim ***** válasza:
23%

:)

Kicsi csillag !

Mire ez a felháborodás,különben tényleg lenne még mit tanulnod intelligencia terén!?

2012. szept. 6. 19:53
 7/16 anonim ***** válasza:
26%
Igen, több lettem, és nem lettem pökhendi, de úgy gondolom, hogy tehr altt nő a pálma. Sok gyere volt az osztályunkban, aki nem járt sehova, meg is látszik rajtuk. Nem lettek sikeresek. LEtt valamilyen szakmájuk, és minimálbérért dolgozhatnak egész életükben. Én büszke vagyok arra, hogy egyetemre járok, és sikeres ember lehetek egyszer. Arra is, hogy megtanultam egy-két nyelvet. És ha valaki tehetséges, azt észre kell venniük a szülőknek, és el kell vinni különórára. És sportolni is kell, azt hiszem, ez egyértelmű. És nagyon sokat játszottam, minden este beszélgettünk, még tv-t is néztem. Egyébként a 3. is én vagyok.
2012. szept. 6. 20:05
 8/16 anonim ***** válasza:
26%
Ja és azok, akik sok különórára jártak, most mind valamilyen egyetemre járnak, a többiek közül, sokan nem is tanulta tovább, vagy nem vették komolyan.
2012. szept. 6. 20:08
 9/16 A kérdező kommentje:
Valójában te zavarsz, hiszen osztod az észt a hatalmas élettapasztalatoddal, de a fő kérdésre nem válaszoltál. Hiába a sok különóra, szövegértési problémáid maradtak...
2012. szept. 6. 21:54
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Egy bizonyos korig a legjobb a gyereknek a szabad játék,vallják ezt az igen neves pszichomókusok,és ezt én is így gondolom.Ha a gyereknek van kedve járjon külön órákra,de erőltetni ezt nem szabad.A sportot is inkább példamutatással lehet az élet részévé tenni.Én tévedésnek gondolom azt a gondolatot hogy az ember csak egy egyetem elvégzése után lehet sikeres,ezer más dolog van az életben ami sikert jelenthet egy adott embernek,nem csak a karrier.Elég lenéző volt az egyik hozzászólás,miszerint az nem sikeres aki mondjuk minimálbérért egy sima ápolónő és nem lett mondjuk orvos.Nekem ugyanis ez a végzettségem és ezt kikérném magamnak.Egy egyetem elvégzése nem attól függ hogy járt e az illető külön órákra vagy sem,csomó diplomás és most egyetemre járó ismerős,családtag soha nem járt külön órákra.
2012. szept. 6. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!