A későn hazamenés ennyire elterjedt és általános lenne ovis, kisiskolás gyerekeknél?
Szinte mindenki hordja/hagyja a gyerekét százféle különórán, így 4-10 éves gyerekek késő délután, 6 körül, rosszabb esetben kora este érnek haza - 8 körül - rendszeresen, hetente 3-4 alkalommal.
Minek ez a rengeteg különóra?
Szerintem napi 4-5 óra délelőtti leterhelés sem kevés, a legtöbb kicsi bent van 4- fél 5-ig (akkor is, ha tudnának érte menni), ez már 8-9 óra, és vagy bent hagyják még az oviban, suliban, vagy húzzák a gyereket tovább.
Valóban erre van szükség?
Mikor él az a gyerek (nem beszélve a felnőttről is...)?
A szomszédomban van egy 10 éves kisfiú, már régóta összejárunk kévézni a szüleivel.
Mindennap 4-5 óra körül ér haza, utána vacsora és megint tanulás este 9-ig.
Hétvégén is mindennap tanulás.
Nyári szünetben mindennap tanulás, nehogy elfelejtsen tanulni.
Szerencsétlen gyerek nem akar enni,hajszál vékony.
Játszani nem játszhat, látszik rajta hogy depressziós de a szüleinek hiába próbáltam pedzegetni, olyan mintha észre sem vennék.
Szerintem nagyon sokat várnak el ettől a kisfiútól,talán azt amit ők nem értek el annak idején azt a kisfiún próbálják behajtani, hiszen megmondták főiskolára kötelező lesz járnia.
Ennek tetejére hordják a gyereket az orvoshoz mert nem eszik, és mindenféle vitaminnal etetik.
Nagyon sajnálom ezt a kisgyereket, de sajnos nem mondhatom meg nekik hogy mit csináljanak.
Csak abban reménykedem hogy én nem leszek később ilyen a lányommal.
Első, te túlélted, de attól még fölösleges.
Több lettél? Nem úgy tűnik, mert akkor nem lennél ilyen pökhendi...
Lehet nem egyetérteni, csak épp úgy tűnik, a stílusodon csiszolni kellene. Úgy tűnik, EZ kimaradt.
Szerintem az a gyerek, aki 8-tól legalább 13-ig ül az iskolapadban, utána ebédel, és délután is házit ír/tanul, az a KISgyerek nem játszik egész nap, sőt, talán egy bő órát, másfelet - hát ez a baj. Utána nemhogy hazamenne beszélgetni, játszani, hanem megy még tovább - megint itt a baj.
És úgy tűnik, fentebb az élő példa, bizony visszaüthet. Persze, van olyan kicsi, akinél nem, de bizony sokaknál igen.
Elvész a gyerekkor, a családdal való KÖZÖS beszélgetések, játékok, kikapcsolódások. És ez nem jön vissza.
Ez téged miért zavar? Te ne járasd a tiédet, ennyi.
Én a nyelvtanulást erőltetni fogom, mondjuk nem 5 évesen, hanem amikor már tud írni-olvasni.
Emellett szeretném ha sportolna, de azt már rá bízom hogy mit és milyen komolyan, milyen gyakran.
A hétvége viszont csak a miénk lesz.
Az öcsém 18 éves, az utóbbi időben elég sokszor mondja a szüleinknek hogy milyen jó lett volna, ha kicsit erőltetik és nem most kell nyelvet tanulnia érettségi mellett meg majd egyetem mellett.
:)
Kicsi csillag !
Mire ez a felháborodás,különben tényleg lenne még mit tanulnod intelligencia terén!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!