Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A későn hazamenés ennyire...

A későn hazamenés ennyire elterjedt és általános lenne ovis, kisiskolás gyerekeknél?

Figyelt kérdés

Szinte mindenki hordja/hagyja a gyerekét százféle különórán, így 4-10 éves gyerekek késő délután, 6 körül, rosszabb esetben kora este érnek haza - 8 körül - rendszeresen, hetente 3-4 alkalommal.

Minek ez a rengeteg különóra?

Szerintem napi 4-5 óra délelőtti leterhelés sem kevés, a legtöbb kicsi bent van 4- fél 5-ig (akkor is, ha tudnának érte menni), ez már 8-9 óra, és vagy bent hagyják még az oviban, suliban, vagy húzzák a gyereket tovább.

Valóban erre van szükség?

Mikor él az a gyerek (nem beszélve a felnőttről is...)?

2012. szept. 6. 18:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Napközit tudtommal nem játszadozásra találták ki!

Melyik suliba jártál, ezek szerint oda már biztos nem íratom be a gyerekem!?

Ja, és nálunk napközi csak alsó tagozatban van, tudtommal.

2012. szept. 6. 22:04
 12/16 anonim ***** válasza:
42%
Nem alsó tagozatró beszéltünk? 4-10 éves gyerekek... az nem felső. Napköziben, volt játék, utána mindenki megírta a leckét és megint játék, és mindenki nagyon szerette. Otthon már semmi nem kellett csinálni. Amit írtam, azt tapasztalatból írtam, és semmi bajom nincs az ápolónőkkel. De nálunk sokan vannak, akik nem azt csinálják, amit szeretnének, mert nem fejlesztették a képességeiket. Nem hiszem, hogy egy gyereknek árt ha már 10 éves kora előtt tanul egy kis nyelvet és sportol valamit. Ja és minden különórát én választottam, kivéve az úszást. Attól rettegtem, de örülök ,hogy megtanultam, és hálás vagyok érte a szüleimnek. Főleg mert nem úgy kezeltek mint a kedves kérdező kezelné a gyarakét, hanem tudták, hogy szükségem van rá. Ja és a kérdésre mi válaszoljak? Igen, ennyire elterjedt. De szerintem nem ez volt a lényeg. És nem árt ha egy gyerek egtanul küzdeni valamiért, és még sikerélménye is lehet. Nem csak játszik. Arra van az óvada, az iskola már felkészít a komolyabb tanulásra. Persze ha a gyaraknak nincs kedve hangszeren játszani, nem vinném el. De asport és a nyelv kötelező, és egészséges is ha valami érdekli, nemcsak a játék. Egyébként nyugodtam lepontozhattok, nem igazán érdekel.
2012. szept. 6. 22:15
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Most éppen így látod a dolgokat, na de ha majd egyszer szülő leszel akkor rájössz hogy amit terveztél az sokszor kivitelezhetetlen!

Azért azt elfelejted hogy a diplomásoknak is leáldozóban van, hiszen minden második embernek van.

Hiába van diplomád, ha csak a baromfi feldolgozóban van munka!

Tudod miért tartunk ott ahol tartunk?

Mert mi magyarok azért mert diplománk van akkor csak elit munkát vállalunk el.

Viszont ha nincs aki leszedje a paradicsomot, paprikát..stb akkor ott rohad meg, azért mert nekem diplomám van és nem koszolom be a kezem!

Egyszóval azért hogy nektek diplomásoknak legyen mit enni azért én a hülye agyilag lemaradott minimálbérért gürcölök, mert nem jártam soha különórákra!

2012. szept. 6. 22:25
 14/16 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok: mi nem tetszett ennyire a válaszomban? Vagy csak megvan vagy épp dolgoznak a hormonok???? Mekkora egy hisztérika vagy......
2012. szept. 7. 13:45
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
én nem járatom egyik fiamat sem különorákra elég nekik a suli is látom rajtuk hogy elfáradnak ,és különoráknélkül is okosak kitünö tanulok .
2012. szept. 7. 20:46
 16/16 anonim ***** válasza:
Nem azért vannak a különórák, hogy kitűnőek legyenek. Arra jók, hogy ha valakinek van valamihez tehetsége, azt fejleszteni tudják. Kivéve a nyelv és a sportok. Sőt, különórák mellett nehezebb kitűnőnek lenni, mert mással is foglalkoznak. És ez nálunk nem a szülők döntése volt, én akartam mindent.
2012. szept. 7. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!