Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Újabb ovis kérdés, könnyen...

Újabb ovis kérdés, könnyen beszokó gyerekről?

Figyelt kérdés

Azokhoz szólna a kérdésem, akiknél semmi gond nem volt az elején a beszoktatásnál.

Mikor jött ki a gyerkőcön az "ovisbetegség", hogy rádöbbent, mégsem akar menni, meg nem csak akkor kell menni, ha ő akar, hanem minden nap? 1-2 hét, 1 hónap? És meddig tartott?

2012. szept. 7. 14:22
 1/9 A kérdező kommentje:
2. nap volt a fiam az oviban. Tegnap is már otthagyott, de mondták, hogy maradjak azért ott, tízórai után mentünk, ebéd előtt jöttünk el, de alig akart hazajönni. Ma már tízórai előtt mentünk, otthagyott, így hazaküldtek, ebéd után mentem érte. Egyszer keresett, de csak megkérdezte, hogy hol vagyok. Semmi gond nem volt vele egész nap, csak dicsérte az óvónéni.
2012. szept. 7. 14:24
 2/9 anonim ***** válasza:
azt mondják, két hét szokott lenni
2012. szept. 7. 14:24
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekünk nem volt olyan beszoktató idő, mint most a kicsiknek. Nálam a 3. napon jött ez, kissé bepánikoltam. Egy ilyen nap volt, szerintem ez volt a mélypont, és onnantól minden oké, semmi hiszti, jártam szépen.
2012. szept. 7. 14:27
 4/9 anonim ***** válasza:
Hu, mi ma voltunk először reggel 9 kor vittem be és csak ebéd után hoztam el.Édes volt nem sírt de azt mondta hogy "azt hittem nem jössz értem".Remélem nálunk nem lesz ovibetegség. :)
2012. szept. 7. 14:30
 5/9 anonim ***** válasza:
Nálunk 3-4 hét telt el, mikor megkérdezte, hogy ez most már mindig így lesz. Megbeszéltük, hogy igen,mert ugye apa is minden nap ment dolgozni, míg mi otthon voltunk(nem volt bölcsis),és most már én is megyek minden nap dolgozni, tehát senki nem marad otthon napközben. Ezzel mi szerencsére túl is voltunk ezen.
2012. szept. 7. 14:34
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem januárban kezdett a lányom, egyből ott is akart aludni. Nem volt vele semmi gond.

Párszor volt február-márciusban próbálkozás, hogy nem akar menni, de nem sírt, nem volt baj, csak próbálkozott.

Aztán május végén megint rájött, akkor már sírt is reggelente, nagyon nem akart menni, de aztán meg mindig nagyon jól érezte magát. Végül június első hetéig járt, utána nyári szünet mostanáig. No hát most megint sírás van minden reggel, nem akar menni, de csak addig sír, amíg engem lát, utána hamar megnyugszik és jókedvűen játszik egész nap (vagyis ebéd utánig, most el szoktam hozni haza). Hazafele is jókedvűen mesél mindig, hogy milyen jó neki ott. Nem értem a reggeli sírásokat igazán.

2012. szept. 7. 14:34
 7/9 anonim ***** válasza:

a nagylányomnál nem volt ilyen

igaz ö több mint 3,5 évesen kezdte az ovit

az első naptól szívesen volt ott

nem aludt bent csak ebéd utánig volt bent --> lehet h ezért

2012. szept. 7. 14:41
 8/9 anonim ***** válasza:
Nálunk az egyik lányom nagyon jól érezte magát, soha nem sírt, mindig rohant be a csoport szobába, én is örültem, hogy ilyen könnyen beszokott, mire karácsony környékén kezdett el sírdogálni és nem akarta, hogy elmenjek. Valószínűleg addigra érkezett el odáig, hogy minden játékot kipróbált, mindent teljesen megismert és rádöbbent, hogy már nincs semmi új, ami lekötné, mit is csináljon nélkülem?!
2012. szept. 7. 14:48
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Akkor változó, hogy fog-e sírni, vagy nem. Majd kiderül. :D De most nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen ügyes.
2012. szept. 7. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!