Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák kérlek írjatok,...

Anyukák kérlek írjatok, hogyan sikerült feldolgozni, hogy autista a gyermeketek?

Figyelt kérdés

2012. szept. 20. 21:40
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:

Terhességem 12 hetében tarkóredő vastagság a megengedett maximum 3 mm helyett nekünk 3.5mm volt, ez általában Down kór illetve szívelégtelenség, de mást is jelezhet, utána minden genetikai teszt sikeres lett a magzat víz vételt is beleértve illetve a kombinált tesztek. Megszületett 40 hétre spontán zajlott szülésnél 3770 grammal 51 cm-rel,

Nyűgös baba volt nagyon keveset aludt. Nap közben többször aludt és csak 15 perceket. Fejlődése rendes ütemben zajlott, 15 hónaposan kezdett menni magától, akkor kistestvére két hónapos volt, 10 hónaposan énekelte hinta palinta, 15 hónaposan szavakat mondott, beszéde abbamaradt másfél éves korára. Akkor a testvér féltékenységre fogták rá, babaként sokat gügyörgött, mosolygott, kettő évesen nem fordult oda és nem figyelt ránk mikor szólítottuk, másra sem, de mindent megértett, megcsinált, sokszor napjában többször hangosan síkogatott, ez mostanra abba maradt, amiért felmerült a gyanú, az azért volt mert nem fordult oda ha szóltak neki, illetve nem tartott szemkontaktust, de valamikor viszont igen, páros lábbal nem tud ugrálni csak furcsán a mozgásában ennyire hatott ki.

2012. szept. 20. 22:20
 12/40 anonim ***** válasza:
100%
# 9: A szemkontaktus egy tünet a sok közül, a kérdező azért többet is írt. Az autistákra nagyon sok olyan tünet jellemző, ami egészséges gyerekeknél is jelen van (pl. a válogatósság), de míg egy egészséges gyereknél mondjuk 100 tünetből van 10-15, addig egy autinál van 70-80-90. (És mindegyiknál más tünetek, nincs két egyforma auti!)
2012. szept. 20. 22:21
 13/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm aki írta a vadaskertet őket szeretném felkeresni!
2012. szept. 20. 22:24
 14/40 anonim ***** válasza:
100%
A Vadaskert nagyon jó, de ne lepődj meg, ha 3 évesen nem tudnak még diagnózist adni (tudnak, ha nagyon egyértelmű az autizmus). Jártok amúgy közösségbe (bölcsibe, oviba)? Mert az pl. sokat számít a dignózisnál, hogy ott milyen tüneteket tapasztalnak a pedagógusok...
2012. szept. 20. 22:26
 15/40 A kérdező kommentje:

ovit két hete kezdtük, tapasztalták ezeket a tüneteket, nem tart velük szemkontaktust, csak abban az esetben ha csak vele foglalkoznak,illetve nem néz oda ha szólítják!

Mesélnél nekem egy picit a vadaskertről hogy zajlik? Anyagi részéről is kérlek mennyire drága kb árat tudsz mondani?

2012. szept. 20. 22:37
 16/40 A kérdező kommentje:
De viszont ezalatt a két hét alatt ahogy ismét elkezdtük az ovit rengeteg szót tanult meg leírom miket: Szia, Iszi, Nyami Nyami, cici, cica, tűz, szív, Baba, Tente baba, pici baba, csicsija babája, papa, mama, anya, kész, hinta, juj, jaj, szia baba, kukurikú. Még azt mondják az ovónők picit más, mint a többi ilyen korú gyerek. Elfelejtettem írni, hogy másfél évesen is csak nehéz szavakat mondott Pl: csicsija babája, Attila. stb, kimaradtak nála a hang utánzások, és a Pápá stb tehát a könnyű szavak, nem bólint sem igent sem nemet. Remélem másnak is tudok segíteni aki hasonló cipőben jár.
2012. szept. 20. 22:44
 17/40 anonim ***** válasza:
100%

A szemkontaktus önmagában kevés lesz... Várjatok még egy picit szerintem... mi az oviból 2 oldalas jellemzést vittünk, abból egy oldal a problémák felsorolása volt.

A Vadaskertről:

TB-re megy, tehát a kivizsgálás ingyenes. Háziorvosi beutaló kell, lehetőleg autizmus gyanúval. Van egy konzultáció, amikor eldöntik, hogy van-e értelme további kivizsgálásnak. Ha nem látják (még) értelmét, akkor sem kell megijedni, mert akkor azt írják a papírra, hogy a tünetek súlyosbodása esetén vissza kell menni, és akkor később már beutaló nélkül is lehet menni, ha indokolt.

Autizmust úgy diagnosztizálnak, hogy a gyereket közösségben figyelik meg, 1-2 héten keresztül. Szülő is befeküdhet vele, neki térítéses a szállás-étkezés. Nagyon színvonalas amúgy, mi nagyon jól éreztük magunkat! Bp. környékiek vagyunk, úgyhogy bejárósok voltunk, nem aludtunk bent, csak napközben voltunk a foglalkozásokon. Nekünk egy hét volt, az alatt meglett a diagnózis. Kb. mintha oviba járna. 7-8 gyerek van egy csoportban, és figyelik, hogy egymással hogyan viselkednek, mennyire tudnak kommunikálni, együttműködni, szabályokat betartani, koncentrálni, stb. Számomra elképesztő volt, hogy "apróságokból" mi mindent tudnak leszűrni a szakemberek. Van egy rakás teszt is, egy részét a szülő tölti ki, más részét a gyerekkel veszik fel. Pszichiáter, pszichológus, gyógypedagógus is megfigyeli közösségben is, és egyénileg is. Tényleg nagyon alapos a kivizsgálás, és nagyon értenek hozzá!

Ovis szakvéleményt és minden korábbi papírt feltétlenül vinni kell, ami alátámasztja a gyanút.

2012. szept. 20. 22:50
 18/40 anonim ***** válasza:
100%
A beszédfejlődés az sokféle lehet az autiknál, az én lányom három évesen már összetett mondatokban beszélt, most meg már olyan szavakat, kifejezéseket használ napi szinten, hogy "elegendő", meg "szíves örömest". Nagyon választékosan beszél, de ez egyfajta aspergeres tünet. :)
2012. szept. 20. 22:52
 19/40 A kérdező kommentje:
Mert most ránéztem a Vadaskert honlapjára és ott elég kemény térítési díjak vannak feltüntetve amit a Tb nem térít, mi volt az amit fizetnetek kellett?
2012. szept. 20. 22:57
 20/40 anonim ***** válasza:
100%

olyan késő van, bocs, lehet nem jól olvastam, de a gyereked most kezdett el beszélni 3 évesen az oviban?

kérdésedre a válasz, én sehogy! zokogtam, majd depressziós lettem, nagyon magamba zuhantam. annyira érdztem, hogy nem jó helyen kopogtatunk, ezért is borultam ki. mert ha autista a gyerekem akkor azt mondom, rendben, akkor ezzel megküzdünk. na szóval mi közel egy évig jártunk autistákkal foglalkozó terapeutához, a koraiból hozzá irányítottak. itt leginább az érzésekre mentek rá, de mindig mondta a fejlesztő, hogy ő nem lát problémát, de azért csináljuk...

de még mindig nem jutottunk sehova, hogy mi a gond, egy év alatt megtudtuk, hogy valószínűleg nem autizmus.

csak sajnos azt meg senki nem mondja, hogy akkor mi a baj.

nálunk csak a beszéddel van gond de azzal nagyon sajnos

2012. szept. 20. 23:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!