Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Váltsunk ovit, vagy nem?

Váltsunk ovit, vagy nem?

Figyelt kérdés
2 hónapja költöztünk el, eladtuk 6 km-re lévő családi házunkat és vásároltunk másikat. Kettő picike 3 év alatti gyermekkel. Ezelőtti lakó helyünkön lévő óvit többször látogattuk kislányommal aki nagyon jól érezte ott magát, bekapcsolódott a csoportba, játékba, érdeklődött, gyerekekkel is játszott ovónénikkel is. De mivel elköltöztünk és meg kezdtük új lakóhelyünkön az ovit, kislányomat mintha kicserélték volna, nem figyel az ovónénikre ha szólnak neki, nem tart velük szemkontaktust sem, nem érdeklik az ottani gyerekek, inkább egymaga játszik 22 gyerek van a csoportban a gyermekemen látom nem érzi jól magát, na már most, ott már azt beszélik az ovónők a gyermekemnek valami értelmi zavara van, itthon teljesen normálisan viselkedik, figyel, folyamatos szemkontaktust tart játszik testvérével, nagyon szépen el van. Nem hittem volna, hogy ekkora sokkot okozhat a gyermeknek ha nem olyan helyre kerül ahová szeretett volna. Három éves lesz novemberben! Ti visszaíratnátok oda ahol látszólag minden rendben volt és jól érezte magát, vagy hagynátok itt?. Gyermekem szereti ha mindig van egy felnőtt a közelébe, igényli a foglalkozást, a másik ovi kisebb létszámú, és több figyelmet kapott!

2012. szept. 18. 23:22
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha meg tudjátok oldani a bejárást oda is, akkor talán érdemes lenne visszavinni. Nem is azért, mert ne tudna beilleszkedni majd ide is, a gyerekek azért hamar barátkoznak, de nekem már az sem tetszik, ahogy az óvónők sutyorognak, hogy értelmi zavaros... :S Nagyon sekélyes és szánalmasnak tartom az ilyen magukat pedagógusnak nevező nőszemélyeket.
2012. szept. 18. 23:26
 2/6 A kérdező kommentje:

igen 2 hete kezdtük és abból egy hét volt a beszoktatás,

meg tudnám oldani a másik ovit csak 6 km tőlünk, és ott boldog kiegyensúlyozott gyerek volt, itt meg még én is meglepődtem, teljesen kicserélődött:(

2012. szept. 18. 23:29
 3/6 anonim ***** válasza:
95%
Hát szegényt megviselte a költözés-az óvoda-váltás és a kistestvér is.. Hasonló volt- én otthon tartottam 1 évig a kicsi mellett, jól elvoltunk... 1 év múlva vígan megy majd.
2012. szept. 18. 23:57
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha lehet visszaviném itt a legnagyobb baj hogy elkönyvelték problémásnak ami hosszútávon nem fog jót tenni.
2012. szept. 19. 00:07
 5/6 A kérdező kommentje:
Igen sajnos én is ettől tartok, hogy őt ebben az oviban elkönyvelték, és szegénykém hiába is lenne tökéletes ők mindig találnának valami mást. Én is úgy látom jobbnak ha átíratom oda vissza, ahol az eredeti tervek szerint ment volna. Köszönöm szépen a segítségeket, a gyermekem érdekét tartva szem előtt, az lesz a legjobb megoldás.
2012. szept. 19. 00:13
 6/6 nevem-senki ***** válasza:
Miért került szóba a szemkontaktus? Autizmusra gyanakodnak?
2012. szept. 19. 06:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!