2 hét múlva kezdi a fiam az ovit, de csak pelenkába hajlandó kakilni. Mi lesz így?
Lassan fél éve szobatiszta, wc-be pisil, de kakihoz pelust kér. Néha ráül a wc-re próbálkozni, de pár perc után megunja, és azt mondja oda nem tud. Erőltetni nem akarom, mert alapból is elég szorulásos, nehogy rosszabb legyen, visszatartsa vagy ilyesmi. Az óvónőnek erről még nem is szóltam, reméltem addigra megoldódik, de egyelőre nem
úgy néz ki. Volt valaki hasonló helyzetben? Mi lett aztán?
Lehet, hogy félreérthető voltam: teljesen szobatiszta, sosincs rajta pelus, szól ha kakilnia kell, olyankor ráadom a pelenkát, ha kész leveszem. Jövő héten jönnek az óvónők családlátogatásra, akkor elmondom nekik, biztos találkoztak már ilyen problémával.
Várok még tapasztalatokat!
Nálunk ugyan ez volt,szoba tiszta lett a lányom kb.nyár elején,de a kakilás pelenkába ment.Ő 3 éves,most kezdte az óvodát.Ő mindig este fürdés után szólt,hogy adjam rá a pelenkát.Én sem erőltettem neki a bilit vagy a wc-ét csak néha mondogattam neki,hogy ő most már óvodába fog menni és oda ügyes nagyfiúk,nagylányok járnak,akik wc-be kakilnak stb.Kb.3.napja járt óviba,mikor délutánt ment pisilni a wc-re és egyszer csak kiabált,hogy "anya,kakiltam",én örömtáncot jártam a boldogságtól.Ezek után este újra kérte a pelust,oda is kakilt.Ez pár napig ment,hogy wc-be is,pelusba is,aztán elmaradt a pelus.Úgyhogy türelem,hamarosan megoldódik a problémátok.
Ja és lehet az is hatással lesz rá,hogy majd a többieket látja az óvodában,hogy ők is a wc-be intézik a dolgukat.
Már több ilyennel találkoztam, az oviban pikk-pakk átszoktak a vécében kakilásra, mert egyszerűen nem volt választásuk. Szerintem megoldja magát ez a probléma :)
Én kisfiam ugyan vécébe kakil, de nem szeret az oviban, így ő mindig este 7 körül szokott vacsi és fürdés között. Ez is egy járható út lehet nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!