Mit tehetek, ha a közel 3 éves kisfiam nem hajlandó bilibe kakálni, csak pelenkába? Már mindent kipróbáltam pedig.
Vegyél a WC-re olyan gyerek-ülőkét, és kis dobogót elé a lábának! Hátha ez tetszik neki. A pelenkát meg dobd ki, mint a cumit! Mától nincs pelus. Rá fog jönni, hogy jobb a WC mint a bugyi.
Én emlékszem, még nem voltam ovis, mikor a nagynéném meglátta, hogy még a bilibe kakilok. És mama törli ki.
Azt mondta: -Ez a nagylány még bilibe kakál? Mejd én megmutatom! Gyere velem!
És ráültetettt a nagyoknak való kinti felnőtt kerti WC-re, és megmutatta, hogy töröljem a popsit! Ez után csak oda jártam, s egyedül. Nekem is rossz volt addig mindig szólni a mamának.Nem voltam még három!
Lehet, hogy a te kisfiadnak is az nem tetszik, hogy akkor nyilvánosan kéne kakilnia.
Mutasd meg neki, hogy csinálhatja egyedül, s hagyd magára! Nem mindenki tud mások előtt kakálni. Az én kisfiam bölcsisen magától megtörölte a popsiját, egyszer csak kitalálta, hogy ő nem szól.
Hagyj ki egy lépést: a bili lépést!
Hagyd a saját tempójában fejlődni.Egyik pillanatról a másikra meg fog oldódni! Nincs még elkésve.
Barátnőm kisfia is hasonlóképpen volt, csak ha ő nem kapott pelust, akkor elbújt és a gatyóba kakált. Féltek, hogy mi lesz az oviba, de kb 1 héttel 3 éves kora előtt egyszer csak a wc-be sikerült!
Semmiképp ne erőltesd, szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!