Az ekcémára való hajlam kinőhető?
5 éves korom óta vagyok ekcémás, mikor megszülettem modnták hoyg nagyon érzékeny a bőröm, még a pelenkától is tiszta piros lett a fenekem.
Nekem volt a mellkasomon hátamon a karomon lábamon. 22 éves vagyok és most már csak a lábamon van pár folt. voltam alelriga vizsgálaton , minden ételre negatív lett. Bőrdoki el küldött azzal hogy ez genetikai eredetű és eltüntetni véglegesen nem lehet. Sajnos a szteroidos krém gyógyítja csak be legalábbis nálam. Nekem egyébként sokszor viszketettt utána váaldékozott , főelg télen mikor nem éri úgy a levegő. Nekem atópiás az ekcémám. Többféle oka lehet és mindenkinek más módszer jön be hogy gyógyuljon. A bolti tusfürdőket krémeket el kéne felejteni.
itt egy oldal ahol ha nem is magát a cikket de a hozzászólásokat érdemes elolvasni. Sajnos én már az étrendemben is hoztam változtatásokat de nekem nem javult az állapotom. DE hallottam oyaln esetet hogy szitne eltűnt az ekcémája aki változtatott az étkezésén. A bőrdoki meg egyáltalán nem ért ehhez , szerintem ők csak arra vannak betanítva hogy felírják a kréemekt gyógyszereket az igazi okát nem fogják keresni. A linkelt oldalon a keresőbe írd be az ekcémát többféle hozzászólást fog kihozni.
Javulhat igen idővel.
Fontos viszont,hogy általában erősebb a hajlam autoimmunbetegségekre ,egyéb tünetek megjelenésekor gondolni kell erre ekcémás,atópiás kisgyereknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!