Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az ekcémára való hajlam kinőhető?

Az ekcémára való hajlam kinőhető?

Figyelt kérdés
A kislányom 15 hónapos, és ekcémaszerű foltok jelentek meg a popsiján és a lábán. Nem viszket neki és nem is váladékozik, csak száraz. A bőrgyógyász azt mondta, ételtől nem lehet, mert kicsi területen van, valószínűleg nagyon érzékeny a bőre, és a pelenka kikezdte. Adott krémet, amivel kenegetni kell. Mit tehetnék még, hogy ne jöjjön elő később? És ha mégis ételtől van? A tapasztalataitokra lennék kíváncsi, tényleg kinőheti?
2012. szept. 18. 15:09
 1/6 anonim ***** válasza:
igen, keresztfiam kb. 14 éves korára nőtte ki, addig szenvedett vele az anyuka, de mostmár végre jól van
2012. szept. 18. 15:14
 2/6 anonim ***** válasza:

5 éves korom óta vagyok ekcémás, mikor megszülettem modnták hoyg nagyon érzékeny a bőröm, még a pelenkától is tiszta piros lett a fenekem.

Nekem volt a mellkasomon hátamon a karomon lábamon. 22 éves vagyok és most már csak a lábamon van pár folt. voltam alelriga vizsgálaton , minden ételre negatív lett. Bőrdoki el küldött azzal hogy ez genetikai eredetű és eltüntetni véglegesen nem lehet. Sajnos a szteroidos krém gyógyítja csak be legalábbis nálam. Nekem egyébként sokszor viszketettt utána váaldékozott , főelg télen mikor nem éri úgy a levegő. Nekem atópiás az ekcémám. Többféle oka lehet és mindenkinek más módszer jön be hogy gyógyuljon. A bolti tusfürdőket krémeket el kéne felejteni.

[link]

itt egy oldal ahol ha nem is magát a cikket de a hozzászólásokat érdemes elolvasni. Sajnos én már az étrendemben is hoztam változtatásokat de nekem nem javult az állapotom. DE hallottam oyaln esetet hogy szitne eltűnt az ekcémája aki változtatott az étkezésén. A bőrdoki meg egyáltalán nem ért ehhez , szerintem ők csak arra vannak betanítva hogy felírják a kréemekt gyógyszereket az igazi okát nem fogják keresni. A linkelt oldalon a keresőbe írd be az ekcémát többféle hozzászólást fog kihozni.

2012. szept. 18. 15:20
 3/6 anonim ***** válasza:
bocsánat a helyesírási hibákért !
2012. szept. 18. 15:21
 4/6 anonim ***** válasza:
6 évig voltam rettenetesen ekcémás. Véresre vakartam folyton a lábaimat, kirepedezett a kezem :( 30 évesen kiderült, lisztérzékeny vagyok. Mióta diétázok, egy foltom sincs. Nekem ez okozta, csak soha senki nem akarta kivizsgálni, egészen addig, míg az alapbetegségem nem okozott durvább tüneteket is. Ételallergiát néztek, az mind negatív (mert a lisztérzékenység nem allergia).
2012. szept. 18. 16:13
 5/6 anonim ***** válasza:

Javulhat igen idővel.

Fontos viszont,hogy általában erősebb a hajlam autoimmunbetegségekre ,egyéb tünetek megjelenésekor gondolni kell erre ekcémás,atópiás kisgyereknél.

2012. szept. 18. 20:05
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2012. szept. 19. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!