Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ekcémára mit ajánlanátok?

Ekcémára mit ajánlanátok?

Figyelt kérdés

3,5 éves kislányomnak a combhajlatában jött ki most egy folt (kb. akkora, mint egy fejtett babszem). Mivel fél évesen volt már ekcémája, szerintem ez is ugyanolyan most. A gyerekorvosunk szabin van, csak 2 hét múlva lesz. Addig is szeretném valamivel kezelni neki. Nem fáj, nem viszket neki. Mit kenhetek rá?

Előre is köszi a választ!

2012. jan. 5. 09:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

A legfontosabb a hidratálás, és hogy ne irritálhassa semmi (műszálas ruha, illatosított tusfürdő, stb).

A gyógyszertárakban sok vény nélküli készítmény van. Fürdetéshez a fürdőkenőcs lenne az igazi, de ha nagyon ódzkodtok tőle, akkor a Babét ajánlanám.

Kenni... szerintem kérdezd meg a gyógyszerészt, én ilyen esetekben rájuk hagyatkozom inkább.

Egy 12 éve ekcémás gyerkőc anyukája

2012. jan. 5. 10:07
 2/12 anonim ***** válasza:
Lányom is tele van ekcémával. Nekünk egy bőrgyógyász ajánlotta a bepanthent. Nagyon jól bevált nála, a nagyon száradt foltokat is helyrehozta!
2012. jan. 5. 11:24
 3/12 anonim ***** válasza:
Én is kiskoromban ekcémás voltam, nekünk az orvos az Alkcema nevű kenőcsöt ajánlották, nagyon bevált!
2012. jan. 5. 12:35
 4/12 anonim ***** válasza:
Na már írni se tudok :) szóval az orvos az Alkcema nevű kenőcsöt ajánlotta, és nagyon bevált. Most 22 éves vagyok lassan, és azóta se jött elő. :)
2012. jan. 5. 12:36
 5/12 anonim ***** válasza:

Először is ne kend szteroidos krémekkel!

A DM-ben lehet kapni 600Ft-ért egy szuper testápolót Balea Urea, ami 10% ureát tartalmaz.

Ezt próbáld ki!

2012. jan. 5. 13:17
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat! Fürdésnél a gyógyszertári fürdetőkrémet használjuk, úgyhogy azzal nem lehet gond. Akkor gyorsan bekenem neki Bepanthennel (az van itthon a felsoroltakból) amíg eljutok a gyógyszertárba vagy a DM-be. Köszi mindenkinek!!!
2012. jan. 5. 13:23
 7/12 anonim ***** válasza:

Én évekig küszködtem olyan szintű ekcémával, hogy az ujjamon mélyen berepedt a bőr, vérzett és nagyon fájt.

Jártam sok bőrgyógyásznál, egyik krém se volt jó.

Aztán egyszer valaki ajánlotta, hogy az urea tartalmú krémeket próbáljam meg. Na ez a Balea, amit írtam bevált, sőt el is múlott. Lekopogom, évek óta nem jön ki.

Amikor eszembe jut bekenem magam vele, sőt a gyerekeket is olykor.

2012. jan. 5. 13:31
 8/12 anonim ***** válasza:
Mannaszappan.hu. Nézd meg, mi onnan rendeltünk neki dolgokat. Vagy pedig Elocom kenőcs.
2012. jan. 5. 15:59
 9/12 anonim ***** válasza:
Szerintem orvosnak mutasd meg, mert mindenkinek más válik be.
2012. jan. 6. 07:30
 10/12 anonim ***** válasza:
Megmutathatja orvosnak, de pont hogy nem biztos, hogy az a szer fog beválni, amit ő ír fel. Tapasztalatból mondom, és én tényleg jószándékból jöttem választ adni, nem okoskodtam.
2012. jan. 6. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!