Ekcémára mit ajánlanátok?
3,5 éves kislányomnak a combhajlatában jött ki most egy folt (kb. akkora, mint egy fejtett babszem). Mivel fél évesen volt már ekcémája, szerintem ez is ugyanolyan most. A gyerekorvosunk szabin van, csak 2 hét múlva lesz. Addig is szeretném valamivel kezelni neki. Nem fáj, nem viszket neki. Mit kenhetek rá?
Előre is köszi a választ!
A legfontosabb a hidratálás, és hogy ne irritálhassa semmi (műszálas ruha, illatosított tusfürdő, stb).
A gyógyszertárakban sok vény nélküli készítmény van. Fürdetéshez a fürdőkenőcs lenne az igazi, de ha nagyon ódzkodtok tőle, akkor a Babét ajánlanám.
Kenni... szerintem kérdezd meg a gyógyszerészt, én ilyen esetekben rájuk hagyatkozom inkább.
Egy 12 éve ekcémás gyerkőc anyukája
Először is ne kend szteroidos krémekkel!
A DM-ben lehet kapni 600Ft-ért egy szuper testápolót Balea Urea, ami 10% ureát tartalmaz.
Ezt próbáld ki!
Én évekig küszködtem olyan szintű ekcémával, hogy az ujjamon mélyen berepedt a bőr, vérzett és nagyon fájt.
Jártam sok bőrgyógyásznál, egyik krém se volt jó.
Aztán egyszer valaki ajánlotta, hogy az urea tartalmú krémeket próbáljam meg. Na ez a Balea, amit írtam bevált, sőt el is múlott. Lekopogom, évek óta nem jön ki.
Amikor eszembe jut bekenem magam vele, sőt a gyerekeket is olykor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!