Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ekcémára kinek mi vált be,...

Ekcémára kinek mi vált be, amiben nincs szteroid?

Figyelt kérdés

Kisfiam ekcémás, most nyáron jobb a helyzet, de már félek mi lesz télen. Nem akarom szteroiddal kenni a bőrét, de a bőrdoki meg a gyerekorvos által írt kencék nem igazán válnak be.

Minden javaslatot szívesen fogadok.

Köszönöm szépen!

2011. aug. 10. 13:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Exxema repair,Elidel krém
2011. aug. 10. 14:32
 2/12 anonim ***** válasza:
semmi,(10 éve fennálló probléma)
2011. aug. 10. 14:43
 3/12 anonim ***** válasza:

Szigorúan tartsd be, hogy nem szabad hagyni kiszáradni, ha éppen szép a bőre, akkor is kenni kell naponta 2*, ha nem "bibis", akkor testápolóval.

Ami nem szteroidos és elég jó ekcéma elleni kenőcs, az a Protopic.

Bár ha nagyon fellángol, akkor az sem segít :( Csodaszer nincs :(

Fényterápián vett már részt?

2011. aug. 10. 14:49
 4/12 anonim ***** válasza:

Natúr shea vaj, olivaszappan, vagy kecsketej szappan, mosódió. Az a lényeg, hogy ne tartalmazzanak kemikáliát a kisfiad tisztálkodószerei. (a gyógyszertáriak nem jók!)

Amikor az én kisfiamnak elmúlt ezektől az ekcémája, leváltottam a sheát rossmannos extrasensitive testápolóra, az is jó, nem jött elő azóta.

2011. aug. 10. 15:09
 5/12 anonim ***** válasza:
Travocort krém, nemrég jelent meg. Sok patikában azt mondják nem is ismerik, de rendelni mindenhol tudnak másnapra csak fel kell világosítani hogy új termékről van szó ha nem lenne tisztában vele.
2011. aug. 10. 15:38
 6/12 anonim ***** válasza:
74%
Shea vaj, és fürdés előtt mandulaolajjal bekenem a kényes területet, majd fürdés után körökmvirágkrémmel kenegetem (ez utóbbi csodaszer :) több gyerkőcnél is bevált) Ha ősszel megint előjön nekünk akkor még a vízszűrőt próbálom ki, állítólag a legtöbb esetben ez is segít (klór miatt alakul ki).
2011. aug. 10. 15:39
 7/12 anonim ***** válasza:

A legfontosabb a hidratálás, hogy ne száradhasson ki a bőre.

Nálunk erre csak a gyt fürdető jó, mert a többi nemtudoménhányféle kencékre érzékeny a fiam.

Ezt szoktam variálni egy másik módszerrel.

A fürdővízbe teszek 1 ek olivaolajat és 1 bögre tejet. Csodákra képes! Ezt én jobban szeretem, mert nem olyan macerás, mint az egész testet bekenni.

Viszont ha beindul az ekcéma nála, főleg ősszel, télen, akkor csak a szteroidos krém jó. Sajnos akkor nincs más csodaszer. De 2 nap alatt helyrejön!

2011. aug. 10. 16:15
 8/12 anonim ***** válasza:

nekem valami illóolajos krémet ír fel a doki rendszeresen azzal kenem és mellette

Dulcamara C15 heti 1x 10 golyó

2011. aug. 10. 22:16
 9/12 anonim ***** válasza:
A viszketős fajtára nekem a Halicar kenőcs vált be (homeopátiás), de a nem viszketős, bőr-berepedős fajtára ez nem jó.
2011. aug. 11. 15:35
 10/12 anonim ***** válasza:

Aerius szirup, Excipial U- Lipolotio (testápolo száraz bőrre, doki irta ki)

Protopic nálunk is jó volt

2011. aug. 12. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!