Ekcémára kinek mi vált be, amiben nincs szteroid?
Kisfiam ekcémás, most nyáron jobb a helyzet, de már félek mi lesz télen. Nem akarom szteroiddal kenni a bőrét, de a bőrdoki meg a gyerekorvos által írt kencék nem igazán válnak be.
Minden javaslatot szívesen fogadok.
Köszönöm szépen!
Szigorúan tartsd be, hogy nem szabad hagyni kiszáradni, ha éppen szép a bőre, akkor is kenni kell naponta 2*, ha nem "bibis", akkor testápolóval.
Ami nem szteroidos és elég jó ekcéma elleni kenőcs, az a Protopic.
Bár ha nagyon fellángol, akkor az sem segít :( Csodaszer nincs :(
Fényterápián vett már részt?
Natúr shea vaj, olivaszappan, vagy kecsketej szappan, mosódió. Az a lényeg, hogy ne tartalmazzanak kemikáliát a kisfiad tisztálkodószerei. (a gyógyszertáriak nem jók!)
Amikor az én kisfiamnak elmúlt ezektől az ekcémája, leváltottam a sheát rossmannos extrasensitive testápolóra, az is jó, nem jött elő azóta.
A legfontosabb a hidratálás, hogy ne száradhasson ki a bőre.
Nálunk erre csak a gyt fürdető jó, mert a többi nemtudoménhányféle kencékre érzékeny a fiam.
Ezt szoktam variálni egy másik módszerrel.
A fürdővízbe teszek 1 ek olivaolajat és 1 bögre tejet. Csodákra képes! Ezt én jobban szeretem, mert nem olyan macerás, mint az egész testet bekenni.
Viszont ha beindul az ekcéma nála, főleg ősszel, télen, akkor csak a szteroidos krém jó. Sajnos akkor nincs más csodaszer. De 2 nap alatt helyrejön!
nekem valami illóolajos krémet ír fel a doki rendszeresen azzal kenem és mellette
Dulcamara C15 heti 1x 10 golyó
Aerius szirup, Excipial U- Lipolotio (testápolo száraz bőrre, doki irta ki)
Protopic nálunk is jó volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!