Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti is ismertek olyan párt/szül...

Ti is ismertek olyan párt/szülőt, akik azért, hogy oviba/bölcsibe bejusson a csemetéje/jük egyedülálló szülőnek vallotta magát?

Figyelt kérdés
Én múltkor meglepődtem, mert az egyik házban lakó pár (élettársak 2 gyerekkel) lebukott előttem, ahogy beszélgettünk, de persze nem szóltam semmit. Nem tudom, hogy oldják meg és hogy nem buknak le?
2012. szept. 18. 08:47
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is be akartam íratni a fiam bölcsibe (most 6 hós), gondoltam, ha időben szólok van esély, 2 évesen vinném, akkor szerettem volna menni dolgozni. Én is egyedül nevelem. Azt a választ kaptam, hogy sajnáljuk, de már telt ház van. Másfél évvel előtte!!! Mikor kéne beíratni, 10 évvel a gyerek születése előtt??? Ez az egy bölcsi van a városban. Nem tudom gyesből, hogy fogom eltartani a kicsit. De addig van még másfél évem kitalálni mi legyen. Azt mondták a bölcsiben, hogy próbáljam meg máshogy megoldani. Hát köszönöm szépen! :( Magyarország én így szeretlek!
2012. szept. 18. 12:58
 12/13 anonim ***** válasza:

Mi Bp. 13. kerületben lakunk. Itt van elég bölcsi és ovi férőhely a kerületieknek, viszont aki kerületen kívüli, azt csak fizetős helyre veszik fel, és az elég drága: 3.000 Ft/nap (a bölcsi teljesen ingyen van a kerületieknek).

Ami gond, hogy a kerületen belül nem mindenkit oda vesznek fel, ahová körzetileg tartozik, de már maga a körzet beosztás is néha elég érdekes. A mi körzetes ovink pl. sokkal távolabb van, mint 2 másik óvoda. Persze, tudom, ez még mindig sokkal kisebb probléma, mint azokon a településeken, ahol alig van férőhely és nem veszik fel a gyereket egyáltalán. De ez egy elég nagy kerület, mi pont a déli sarkában lakunk (Nyugatinál) és a kerület egészen eltart a Gyöngyösi utcáig. És persze nem minden ovi és bölcsi van a metró közelében.

2012. szept. 19. 09:19
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszi Nektek is!

Hihetetlen, hogy van még ilyen lista! Holott múltkor másik helyről meg azt hallottam, hogy ki vannak akadva, hogy valaki pld. terhesen mit akar még a bölcsibe jelentkezéssel!?

Ez a körzetes is nagyon durva!

Amúgy is nehéz kicsiket tömegközlekedéssel szállítani -meg gyalogoltatni is!

És akkor még ott vannak azok, akik albérletben élnek és nincs kerületi lakcímük!

2012. szept. 19. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!