Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti is ismertek olyan párt/szül...

Ti is ismertek olyan párt/szülőt, akik azért, hogy oviba/bölcsibe bejusson a csemetéje/jük egyedülálló szülőnek vallotta magát?

Figyelt kérdés
Én múltkor meglepődtem, mert az egyik házban lakó pár (élettársak 2 gyerekkel) lebukott előttem, ahogy beszélgettünk, de persze nem szóltam semmit. Nem tudom, hogy oldják meg és hogy nem buknak le?
2012. szept. 18. 08:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem ismerek ilyet, de hallottam erről a jelenségről. A vicc az, hogy én tényleg egyedül nevelem a gyerekeket, és mikor az ovis jelentkezésnél mondtam, vágták rá a pofákat.

Amúgy a fejemhez vágták vagy 3 kerületi oviban, hogy nem jelent náluk előnyt az egyedülállóság, és tényleg nem is vették fel a gyerekeket. Majd 4 évesek voltak mire kezdhettek.

Volt óvodavezető, aki szó szerint a következőket mondta: Nem számít előnynek az, hogy egyedül neveli a gyerekeket, kedves anyuka. Más gyerek is él rossz családban!"

Azt hittem orrba verem. Többet be sem tettem a lábam oda. Ja, ez volt a körzetes ovi.

2012. szept. 18. 09:06
 2/13 anonim ***** válasza:
87%
nem,nem ismerek,de eltudom képzelni,a magyarok hazugsága egyedülálló a világon,és ebben mindig elsők leszünk.egyszer úgyis ki fog derülni,mert az embernek mindig vannak jó akarói,és az ovoda más szervekkel is kapcsolatban van,pl védőnőszolgálat.
2012. szept. 18. 09:07
 3/13 anonim ***** válasza:
82%
Bölcsi miatt nem, de olyat ismerek, aki megözvegyült, és utána az új párjától vállalt gyereket, de még mindig mindenhol özvegyként szerepel, és így veszi fel a járandóságokat (csp. stb.).
2012. szept. 18. 09:10
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszi!

ma 09:06

Ez vérlázító!

Egyszerűen hihetetlen, hogy mik vannak! Nekem még csak fél éves a kisfiam, de égnek áll a hajam előre, hogy mi lesz mire közösségbe kéne vinnem!

09:07

Én csak itthon a férjemnek meséltem el és itt... :)

Azon gondolkodtam el, hogy vajon, ha több ugyan olyan "státuszú" - nem jut jobb szó eszembe- kisgyerek van egy bölcsi/ovi felvételinél, akkor vajon hogyan választják ki belőlük, hogy kiket vesznek fel?

Pld. mindenki ép családból jön, nem jár oda tesója, nem hátrányos helyzetű stb.

Főleg, ahogy írta 09:06, hogy nem vették figyelembe, hogy Ő tényleg egyedülálló anyuka???

2012. szept. 18. 09:14
 5/13 anonim ***** válasza:
87%

Ilyet nem, de felénk nagyon gyakori hogy munkáltatóit szereznek holott nem dolgoznak és ezt még nagy mellénnyel el is mesélik nekem,- aki FIZETŐS bölcsibe kellett vigyem a fiamat mert NEM VOLT hely az állami bölcsiben az ilyenek miatt akik mosolyogva mesélik ők mennyire ÜGYESEK ÉS ÉLELMESEK- hogy ingyen jár nekik a bölcsi holott otthon vannak terhesen vagy a kisebbel vagy "csak úgy".

És még meg is magyarázzák hogy az ő gyereküknek is JÁR a társaság mert másfél-2 évesen ők már nem tudják lekötni otthon annyira IGÉNYLI a társaságot (haha..na ne már).

Én meg fizethetem a harmad fizetésemet ki a fizetős bölcsire. Idegesítő és dühítő de nagyon!!!

Nagy közhely de ezért tartunk itt ahol tartunk...mondjuk hogy a lebukástól hogy nem félnek azt nem értem.

De más téma a szomszédomék (100 nm-es saját ház, saját autó jó jövedelem stb) valahogy elintézték maguknak a szociális segélyt az önkormányzatnál és a lakhatási támogatást (tüzelőt kapnak stb.) na ezt is hogy??? És nincs fogyatékos vagy ápolásra szoruló gyerekük se.

2012. szept. 18. 09:18
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

A mi bölcsinkben az egyedülállóság nem jelent semmilyen előnyt. A kerületi szociális juttatásoknál sem ez számít, hanem az 1 főre eső nettó jövedelem. Ezért nálunk nincs értelme ezzel érvelni, nem származna belőle semmi haszna az illetőnek.

Ma már a gyerekeknek legalább a fele nem házasságban nő fel, nincs ebben semmi ritkaság. Azt meg elég nehéz eldönteni és ellenőrzni, hogy ha valaki nem házas (mert arról legalább van papír), akkor vajon tényleg egydül él-e vagy sem. Attól, hogy nincsenek egy lakcímre bejelentkezve, simán élhetnek együtt több éve. Sok ilyet ismerek.

2012. szept. 18. 09:19
 7/13 anonim ***** válasza:
49%
Első körben a csókosok kerülnek be. Ez nem mese, ez tény. Utána a hátrányos helyzetűek, akik rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek. Aztán már nincs is hely. Mi tavaly a 180. voltunk a várólistán!
2012. szept. 18. 09:21
 8/13 A kérdező kommentje:

Ismét köszi Mindenkinek! Mentek a zöld kezek!

ma 09:21

Te jóóóéggggggg'!

És ez a "kikinekazismerősesógorakomálya" óvodánál is ugyan így van?

Esetleg olyan "nagyvárosban" is, mint becses fővárosunk? Vagy függ a helyi -kerületi- viszonyoktól is?

2012. szept. 18. 09:28
 9/13 anonim ***** válasza:
82%

Első vagyok)

Szerintem mindenhol vannak csókosok.

Nálunk a hivatalos verzió ez: körzetesek, kerületiek, Budapestiek (Budapesti ovi)

A valóság: Oda járt a gyerek bölcsibe is, oda jár vagy járt a tesó is (lehet, hogy annak már több éve, de akkor is), csókosok, Utána jön csak az, hogy ki a körzetes. Már ha marad hely...

Szociális alaphoz:

Van nálunk egy egyházi ovi. Egy ismerősöm kisfia kicsit barnább bőrű, de nem romák. Mikor jelentkeztek, ilyet szólt a vezető: Na mi van? Minden rászoruló (Értsd: kisebbségi) ide akar jönni??

Köszönték szépen, és eljöttek....

2012. szept. 18. 09:46
 10/13 A kérdező kommentje:

ma 09:46

Pfuuuujjj! :(

Mekkora képmutató banda! Ehhez kapcs. Egyik barátosném kislánya most ment iskolába. Pár éve kiköltöztek a városból kertes házba és a hozzájuk tartozó suli ősztől egyházi lett.

Két "tisztelendő úr" van és mind kettő kisebbségi vonásokkal rendelkezik. Egyikük konkrétan román cigány. Más már nem is igen megy papnak. Ki is van akadva szegény, mert nem akarta egyháziba íratni a lányát, de másik suli nagyon messze van!

-------------------------------

Köszi a másik infót is!

Másik barátnőm tavaly költözött a III. kerületbe. Elég sok ovi van arra, de ezt az infót tovább adom nekik!

Ahol anno laktak ott úgy fogdosták lasszóval az ovisokat, hogy induljon csoport és ne zárják be az ovit! Pedig nem is csajága csak egy nagyváros kertvárosi övezete, ahonnét jöttek.

2012. szept. 18. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!