Hogyan fegyelmezhető az a gyermek, aki minden tiltásra hisztivel válaszol?
2 és fél éves gyerkőcről van szó.Bármit nem engedek meg neki, a legapróbb dolgokat is, mint pl.kinyomkodja a tusfürdőket, szárogatóról lerángassa a ruhákat stb,hisztivel reagál.A hisztivel nálam nem ér el semmit,ugyanúgy nem engedem meg neki ha hisztizik akkor sem, mégis minden alkalommal eljátsza.Már egy éve így megy ez.Ha hisztizik otthagyom, nem foglalkozom vele, hagyom had dühöngjön,hiába jön utánam, ütögeti a lábamat.
Kb egy éve így viselkedik, most, hogy van kistestvére, nem tudom elnézni neki, mert a hisztijével folyamatosan felkelti.Van, hogy éjszaka, van hogy a délelőtti alvásból ébreszti.Beviszem a szobájába,hogy ott hangoskodjon, de az ajtót nem lehet bezárni, és kijön, meg hát annyira áthallatszik panelban minden.Mit javasoltok?
Köszi!
Figyelemelterelés néha működik, de azzal nem érem el, hogy megtanulja, hogy a hiszti csúnya dolog.Büntetés is jár, lassan már minden meg van vonva, de nem használ.Szépen sorakoznak a kedvenc játékok is a szekrény tetején, ha elveszem, tőle, készségesen nyújtja nekem...
Erre én is kíváncsi vagyok.
Igaz nekem nagy okos szép majd 3,5éves a fiam. Most épp másfél órája "alszik", a mai büntije az lesz, hogy szépen kiüli alvás nélkül a dokit, 40perc múlva megyünk...
Az ágyon ugrált kínjában, hogy ő nem álmos. De inkább ráhagytam, csak a kicsi tudjon pihenni, rossz éjszakája volt.
De nálunk is a játékok vannak a büntiben, a gyerek max hangosabban hisztizik, ha rászólok, ha felveszem, ha ha ha...
Ha tiltás eszközölök, nincs mese-kakaó-csoki, akkor a hiszti azért folytatódik, sosincs vége.
De rafkós ám!
Fenékre verés felesleges, mert nem használ.Annyira bírja a fájdalmat, hogy meg se nyekken, se szurinál, se füllyukasztásnál, semminél egy szisszenés se...
Ha mesét megvonom, akkor már kapcsolja is ki a tv-t,játékokkal hasonló a helyzet, nem érdekli ha elveszem, csokit, édességet nem eszi meg, max ropit, de mivel rossz evő így szintén nem izgatja ha nem ehet.Marad az érzelmi zsarolás, na de hiszti közben meg se hallja amit mondok neki...Ebben a helyzetben mit tanácsoltok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!