Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan fegyelmezhető az a...

Hogyan fegyelmezhető az a gyermek, aki minden tiltásra hisztivel válaszol?

Figyelt kérdés

2 és fél éves gyerkőcről van szó.Bármit nem engedek meg neki, a legapróbb dolgokat is, mint pl.kinyomkodja a tusfürdőket, szárogatóról lerángassa a ruhákat stb,hisztivel reagál.A hisztivel nálam nem ér el semmit,ugyanúgy nem engedem meg neki ha hisztizik akkor sem, mégis minden alkalommal eljátsza.Már egy éve így megy ez.Ha hisztizik otthagyom, nem foglalkozom vele, hagyom had dühöngjön,hiába jön utánam, ütögeti a lábamat.

Kb egy éve így viselkedik, most, hogy van kistestvére, nem tudom elnézni neki, mert a hisztijével folyamatosan felkelti.Van, hogy éjszaka, van hogy a délelőtti alvásból ébreszti.Beviszem a szobájába,hogy ott hangoskodjon, de az ajtót nem lehet bezárni, és kijön, meg hát annyira áthallatszik panelban minden.Mit javasoltok?

2012. szept. 10. 11:52
 1/7 anonim ***** válasza:
Figyelem elterelés. mond neki ha tovább hisztizik nincs mese nem olvasol neki este, vagy nincs nasi
2012. szept. 10. 12:02
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi!

Figyelemelterelés néha működik, de azzal nem érem el, hogy megtanulja, hogy a hiszti csúnya dolog.Büntetés is jár, lassan már minden meg van vonva, de nem használ.Szépen sorakoznak a kedvenc játékok is a szekrény tetején, ha elveszem, tőle, készségesen nyújtja nekem...

2012. szept. 10. 12:13
 3/7 anonim ***** válasza:
:D nagyon Rafkos lehet:D:D:D elsö vagyok
2012. szept. 10. 12:15
 4/7 anonim ***** válasza:

Erre én is kíváncsi vagyok.

Igaz nekem nagy okos szép majd 3,5éves a fiam. Most épp másfél órája "alszik", a mai büntije az lesz, hogy szépen kiüli alvás nélkül a dokit, 40perc múlva megyünk...

Az ágyon ugrált kínjában, hogy ő nem álmos. De inkább ráhagytam, csak a kicsi tudjon pihenni, rossz éjszakája volt.

De nálunk is a játékok vannak a büntiben, a gyerek max hangosabban hisztizik, ha rászólok, ha felveszem, ha ha ha...

Ha tiltás eszközölök, nincs mese-kakaó-csoki, akkor a hiszti azért folytatódik, sosincs vége.

2012. szept. 10. 12:23
 5/7 A kérdező kommentje:

De rafkós ám!

Fenékre verés felesleges, mert nem használ.Annyira bírja a fájdalmat, hogy meg se nyekken, se szurinál, se füllyukasztásnál, semminél egy szisszenés se...

Ha mesét megvonom, akkor már kapcsolja is ki a tv-t,játékokkal hasonló a helyzet, nem érdekli ha elveszem, csokit, édességet nem eszi meg, max ropit, de mivel rossz evő így szintén nem izgatja ha nem ehet.Marad az érzelmi zsarolás, na de hiszti közben meg se hallja amit mondok neki...Ebben a helyzetben mit tanácsoltok?

2012. szept. 10. 12:30
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Egy biztos nagyon sokat kell vele beszélgetni.Nálam ez vált be.Elmondani neki hogy így nem viselkedünk.Engedd neki hogy nyomjon tusfürdőt,amikor ott van az ideje,fürdéskor.A szárítóról is engedd hogy leszedje a ruhát ha megszáradt.Ha még nincs itt az ideje mond el neki és adj neki addig más feladatot.Két viszonylag nyugis lány után van egy 2 és fél éves fiam,nála a rengeteg beszéd az ami bejön.Persze nem mindig jön be,én is bevittem már a szobába mert nem tudtam vele kommunikálni.De a tiéd azért ütögeti a lábad mert valamit akar.Erre kellene rájönnöd mi lehet a jó neki ilyenkor.Nálunk volt hogy ilyenkor felvettem,elkezdtem dobálni,pörgetni,és jó kedve lett.Főleg ha tesója van emiatt is lehet ez a viselkedés,nem kell direktbe vele foglalkozni,adj neki feladatot,és közben mond neki milyen jó hogy segít.A fiammal madarat lehet fogatni.A tiltás nem mindig jó módszer,hagyd hogy mindent megfoghasson,kipróbálhasson.De mond el neki hogy egyedül csak akkor lehet ha megkérdez téged.Az én fiam már mindent megkérdez hogy szabad-e ezt vagy azt.Egy példa.Az apja makettezik,szupi kis autói vannak,de ugye nem játék.Kérte hagy nézze meg,az apja közölte hogy nem mert eltöröd.A válasz irdatlan hiszti.Vártam,vártam,a hiszti egyre hevesebb lett,apa idegei készen.Fogtam és leültettem.Mondtam neki hogy rendben,megfogod és utána visszatesszük.Elmondtam hogy ha eltöri soha többet nem kapja meg a kezébe,mert Apa sokat dolgozott vele.Megfogta,megnézte és adta vissza.(azt tudni kell apja nagyon háklis a makettjeire,de belátta hogy a tiltás itt nem használ)Tudom nagyon nehéz a gyerek hisztijét kezelni,néha én is tanácstalan vagyok,de ez egy figyelemfelkeltés is,ha beviszed mindig a szobába nincs megoldva a gondja.Előtte próbálj felkínálni más alternatívát neki,még a hiszti kezdetén.
2012. szept. 10. 13:05
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez szerintem inkább "figyelj rám anya" felkiáltás a részéről. Gondolom a kistesó váltotta ki vagy erősítette fel. Nekem abból amit leírsz az jön le, hogy nagyon sok mindent tiltasz neki, szerintem már ez a másik véglet. Próbáld meg a babát másra bízni és próbáld meg ezt az időt csak a naggyal tölteni. Próbálj meg nem tiltani, másképp, mondjuk jutalmazni, ha ezt vagy azt megcsinálja vagy éppen ha nem csinálja (pl. nem szedi le a ruhákat). 4,5 éves kislány anyukája.
2012. szept. 10. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!