Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit lehet csinálni az alvás...

Mit lehet csinálni az alvás körüli hisztivel?

Figyelt kérdés
2 éves a fiam,eddig csak este ment a műsor,a déli alvás gond nélküli volt.Menetrend este:fürdés,kicsit együtt vagyunk hármasban.Utána mese,ágyba be,kis éneklés,csendben,a kezem fogva elaludt.Most nem hajlandó már délben sem aludni,ordít,pedig olyan fáradt,hogy majdnem elesik.Próbáltam,hogy hagyom sírni,de úgy felhergelte magát,hogy utána fél óráig hüppögött.Most is inkább áll az ágy végében és ordít,hogy anya.
2012. jan. 9. 13:24
 1/5 anonim ***** válasza:
Szegény épp abban a kroban van amikor azt hiszi ha alszik akkor lemarad valami mókáról. szerintem a legjobb ha együtt alusztok. ha lehet ö külön ágyban te meg mellette, ha nem akkor pl a kanappén építsetek egy kis sarkot és aludjatok együtt ott. neked nem muszáj csak csinálj úgy. aztán ha elaludt fel is kelhetsz.
2012. jan. 9. 13:28
 2/5 anonim ***** válasza:

Túlélni....

Sajnos nálunk is ez a helyzet, az én fiam is pont 2 éves.

Ráadásul ő beteg is volt, én nemrég kezdtem dolgozni, elég vacak hetek állnak mögöttünk.

A délutáni alvás problémáját én nagy nehezen elengedtem, ami azt jelenti, hogy nem kapok idegrohamot, ha esetleg nem alszik. Ahhoz viszont ragaszkodom, hogy legyen csendespihenő (egyébként bölcsis, csak most a sorozatos betegség miatt itthon van).

Ebéd után még játszunk, elolvasunk 5-6 mesét, és aztán kisautóval, mesekönyvvel irány az ágy. Megbeszéltük, hogy nem kell aludni, csak pihen (anya-apa a másik szobában szintén). Ha szerencsém van, belealszik a pihenésbe, ha nincs (mint tegnap), akkor 1,5 óra alatt csatatér lesz az ágy környéke, és akkor vége a pihenésnek. Amgí erőszakkal akartam, hogy aludjon, addig nálunk is sikítós hisztik voltak.

2012. jan. 9. 13:31
 3/5 A kérdező kommentje:
eddig is ezt csináltam.most is elaludt,kijöttem mellőle,erre elkezd ordítani,hogy anya.tegnap is kivettem,hogy akkor ne aludj,befeküdt a nagyágyba és ott aludt el.
2012. jan. 9. 13:31
 4/5 anonim ***** válasza:
elterelés. Nálunk a bébiőrnek a kis lámpája lett az, felkapcsolom neki ha kimegyek a szobából. Nem világít annyira hogy zavarja az alvásban, mégsem "fél" a sötétben.
2012. jan. 9. 13:44
 5/5 A kérdező kommentje:
csináltam már én is enyhe fényt,erre felébredt,hogy akkor lehet játszani.eddig elmondtam délben,hogy amíg alszik,addig anya megcsinálja a dolgát,hogy utána ezt vagy azt csinálunk.mondta,jó és elaludt.most meg ordít.
2012. jan. 9. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!