Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Sírtatok valaha valamelyik...

Sírtatok valaha valamelyik mesén? Esetleg a kisgyermeketek meghatódott már filmen vagy felolvasott történeten? Melyik volt az?

Figyelt kérdés

Kisgyerekem még nincs, de emlékszem, hogy amikor először láttam a Hófehérke c. filmet (nem a rajzfilm, hanem élőszereplős változat) akkor könnybe lábadt a szemem, de hősiesen meg sem nyikkantam, és a könnyekre meg azt mondtam, sampon ment a szemembe. Úgy 3 éves lehettem.

Később emlékszem rá, hogy micsoda tehetetlen düh és szomorúság fogott el, mikor a Vukban lelőtték Karakot.

Még később az Oroszlánkirályon hatódtam meg, amikor meghal Simba apja.

Érdekelne a Ti élményetek, illetve ha kisgyereknél tapasztaltátok, akkor az is!

Köszi!

2012. szept. 6. 13:18
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Engem felnőtt fejjel a Mackó testvér vége ríkatott meg.

A kislányom 2,5 éves és a Disney klasszikusok mindegyikének a végén a sír.

Tehát nem a "halál" v. éppen "gonosz" jeleneteknél.

Leginkább az Arielnél sírt(egyszerűen nem hagyom mostanában, hogy egy mesét végignézzen) amikor Triton király integet a vízben, Ariel meg a hajón "enyeleg" Erikkel.

A másik sírós rajzfilm a Hófehérke.......na ott aztán meg ne csókolja a herceg Hófehérkét.

Viccet félretéve......annyiszor elmagyaráztam már neki, hogy ők most boldogok, nincs semmi baj......a kislányom akkor is olyan zokogásban tör ki, hogy ez az amit én is megkönnyezek.

2012. szept. 6. 13:49
 12/22 A kérdező kommentje:
11-es, szerinted akkor baj, ha sír rajta? Amúgy manapság már felnőtt fejjel a boldogságon sokkal inkább elpityergem magam, mint a szomorú részeknél. :D
2012. szept. 6. 13:56
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Mi együtt olvastuk a lányommal tavaly A Pál utcai fiúk c. könyvet, mindketten megsirattuk Nemecseket, mikor meghalt:(

Lányom 5-6 éves korában sírt a Kisvakond azon részén, amikor elvesztette a kisnyuszi az anyukáját.

A Delfines kaland c. filmen is sírt az egész család.

2012. szept. 6. 14:58
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Fiam 4,5 éves, igazi vagány, belevaló gyerek. Így a múltkor nagyon meglepődtem, mert a Micimackón hatódott meg úgy, hogy sírt, amikor a kis elefánt nem találja az anyukáját. Csak öleltem, nem is tudtam hirtelen mit mondani...már beszéltünk róla, hogy a felnőttek örömükben is tudnak/szoktak sírni, de a meghatódás, mint fogalom eddig nem került szóba :-)
2012. szept. 6. 15:36
 15/22 A kérdező kommentje:
14-es... jajj ez aranyos nagyon. Most meghatódtam... (fránya menses...)
2012. szept. 6. 17:11
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Én gyerekként a Szabadnak születtek c. filmen sírtam. Mindig. :) Mesén nem igazán.

Felnőtt fejjel így szülés után már képes vagyok bármin bőgni egy sort. Pl. a Szilaj c mesén, a Fekete szépség c filmen. Ez utóbbi annyira megható, hogy a férjemnek is könnyes volt a szeme. :) A lányom még kicsi, nem néz mesét.

2012. szept. 6. 17:28
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
De édes 14-es, esküszöm könybe lábadt a szemem. :)
2012. szept. 6. 18:43
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Én is az oroszlánkirályon sírtam, szinte zokogtam mindig (persze úgy hogy ne lássák) és szerintem még most is sírnék 17 éves fejjel ha megnézném. Az a rész hatott meg mindig amikor az apaoroszlán meghalt, mert arra emlékeztetett, hogy nekem sincs apukám.

A másik pedig az Susie és Tekergő volt, amikor a sintértelepre vitték a kutyust.

És volt még a Cinderella Story című film eleje, amikor a kislánynak szintén meghal az apukája.

Szerintem volt több is, de most csak ez a három jutott az eszembe.

2012. szept. 8. 20:11
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Hans Christian Andersen: A kis gyufaárus lány

[link]

2012. szept. 11. 23:15
 20/22 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm a választ, mindenkinek ment a zöld kezecske!
2012. szept. 12. 13:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!