Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Sírtatok valaha valamelyik...

Sírtatok valaha valamelyik mesén? Esetleg a kisgyermeketek meghatódott már filmen vagy felolvasott történeten? Melyik volt az?

Figyelt kérdés

Kisgyerekem még nincs, de emlékszem, hogy amikor először láttam a Hófehérke c. filmet (nem a rajzfilm, hanem élőszereplős változat) akkor könnybe lábadt a szemem, de hősiesen meg sem nyikkantam, és a könnyekre meg azt mondtam, sampon ment a szemembe. Úgy 3 éves lehettem.

Később emlékszem rá, hogy micsoda tehetetlen düh és szomorúság fogott el, mikor a Vukban lelőtték Karakot.

Még később az Oroszlánkirályon hatódtam meg, amikor meghal Simba apja.

Érdekelne a Ti élményetek, illetve ha kisgyereknél tapasztaltátok, akkor az is!

Köszi!

2012. szept. 6. 13:18
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Én egy képregényen zokogtam, amiben lelőttek egy gorillát.

A gyerekek még kicsik nálunk, így velük kapcsban még nincs tapasztalat, hogy min fognak sírni.

Ha megnézed, minden mesében van haláleset, amin a gyerekek elszomorodnak. Talán hogy megtanulják, mi az... vagy nem tudom. De már megfigyeltem, hogy minden sztoriban meghal vmi ember vagy állat.

2012. szept. 6. 13:22
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Én emlékszem, még 30 év távlatából, hogy a Hugó a vizilón sírtam.
2012. szept. 6. 13:22
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Én most felnőtt fejjel sírok a FEL című mese elején! Nagyon megható nekem!

Lányom 3 éves, most kezdi átélni azokat a részeket mikor pl. Szépség és a szörnyetegben a Szörnyet lelökik a szikláról, vagy a Ponys mesékben valamelyik megsérül rossz történik vele.

2012. szept. 6. 13:26
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom 6 éves, nagoyn érzelemgazdag..meghatódott az Oroszlánkirályon, nem csak amikor meghal az apja, hanem amikor megtalálják egymást Nalával. Szappanopera, amit én nézek, azon is sirt már!
2012. szept. 6. 13:28
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Én is Mufasa halálán szomorodtam el rettentően az Oroszlánkirályban, az unokahúgom meg csak a kanapé mögül merte ezt a részt nézni aztán mindig kiszalad leellenőrizni hogy az ő apukája megvan-e még...

Anyám mesélte, hogy 1,5 évesen a "Cinege cipője" meghallgatása után kidobtam az ablakon a fél pár mamuszomat, mert annyira sajnáltam szegény kismadarat XD később meg a Tom és Jerry-t nem voltam hajlandó soha megnézni, mert mindig a Tom járt pórul és Jerry-t gonosznak tituláltam.

Karakot én is sajnáltam nagyon, ez rémlik :)

2012. szept. 6. 13:29
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Sok ilyen mese van: pl. Oroszlánkirály, Vuk és a legalapvetőbb: Bambi :(
2012. szept. 6. 13:29
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

Én az Oroszlánkirályon mai napig sírok.

Más mesén talán nem sírtam soha.

A fiam 4 éves, sírni még nem sírt mesén, de ha látja a tv-ben hogy valaki sír akkor azt megy vigasztalni. :)

2012. szept. 6. 13:31
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Hófehérkén apám szerint sírtam, vadászos résznél. (nem emlékszem rá) Kis gyufaárus lányon (de erre már emlékszem), ami csak érdekesség a tv sosem kötött le, de volt valami kínai, vagy japán opera, ami odaszegezett a tévéhez. Erre sem emlékszem, mesélték.
2012. szept. 6. 13:37
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Táncoló talpak végén: "Úgy lesz egyre több, ha adod és kapod."
2012. szept. 6. 13:39
 10/22 A kérdező kommentje:

Hú, köszi a válaszokat, aranyosak a történetek. Igen, valóban a legtöbb mesében van valami szomorú, halál például, de ennek ellenére nekem csak a fent leírtak maradtak meg az emlékeim közt, és ez érdekelt, hogy másoknak is ilyen meghatározó-e egy-egy gyermekkori emlék.

8-as: Talán Puccini Turandot-ja vagy Pillangókisasszonya volt az a bizonyos opera.

2012. szept. 6. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!