Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Másfél-2éves gyermeketekkel...

Másfél-2éves gyermeketekkel hogy telik egy nap? Időbeosztásra gondolok.

Figyelt kérdés
mennyit játszik egyedül,mit tudtok elvégezni amíg ébren van,mi az amit alvás alatt,mikor,hány napra főztök,mennyit sétáltok?köszönöm!

2012. szept. 4. 07:32
 1/8 anonim ***** válasza:

Reggel felkel 6-fél 7 körül. Kap egy üveg tejet, én csinálok egy kávét, és amíg én kávézom, ő nézhet mesét, amíg tejezik.

Utána gyorsan összerántom a lakást, beágyazok, ha kell, porszívózok, oda teszem az ebédet. Általában 9-re végzek, addig ő egyedül játszik. Ilyenkor elmegyünk boltba, postára, mikor hova kell menni. Amikor hazaérünk, akkor kint vagyunk az udvaron ebédig.

Fél 12-12-kor ebéd, utána megy aludni. Alszik 2,5-3 órát.

Uzsonna, aztán vagy megyünk ki, vagy bent vagyunk. Időjárás függő nagyon. Hetente 2x jön hozzá az apja, ilyenkor biciklizünk, elmegyünk játszóházba. Szoktunk barátnőmékhez is menni, onnan vacsi után szoktunk csak haza jönni.

Fél 7 körül van vacsora, utána fürdés. Megissza a tejet, mesét olvasunk, ilyenkor az összes létező könyvet előszedi, mindet végig kell nézni. Aztán 8, legkésőbb fél 9-kor elmegy aludni.

Ugyanazt eszi, amit én, ugyanabban a formában. Ma pl borsó főzelék van, tegnap csirke pörkölt volt.

Amikor ébren van, bármit el tudok végezni, ha van kedve, akkor segít, ha nincs, akkor addig játszik. Amikor ő alszik, akkor én is pihenek, olvasok, filmet nézek. Általában 2 napra főzök.

3 hét múlva kezdi a bölcsit, én meg megyek vissza dolgozni. Onnantól csak hétvégén kell majd főzni.

Másfél éves a kislányom.

2012. szept. 4. 07:41
 2/8 anonim ***** válasza:

21 hónapos múlt

Reggel negyed9kor ébred, én addigra felrakom az ebédet

Kap kakaót, mesét néz, közben felöltözünk, majd megyünk boltba, reggeli, amíg én befejezem a konyhai dolgaimat, játszik, rajzol, gyurmázik, kirakózik,mikor mi...

Utána segít porszívózni, portörölni, majd megyünk ki az udvarra homokozni,motorozni...

Fél12 ebéd, délben alvás, 3 körül ébred, de fél 4-ig szokott még lustizni. Utána uzsonna, amíg alszik, én feltörlök, pihizek.

Ébredés után már nincs sok dolgom, akkor játszunk,csavrgunk, barátnőzünk, mikor mi.

7 után vacsora, 8kor fürdés, taj és fél9 után alszik,mint a bunda.

Ált. nem kel éjszaka.

Most megbillentünk kicsit napirendileg, sok midnent apával csinál, és nem nagyon járunk kb két hete sehová. Aug. 29-re voltam kiírva a hugival,aki még jól érzi magát a pocakban:)

Főzés: ált. naponta főzök, de olyan étel, mint pörkölt, rakott kel, burgonya az két napra is elég

2012. szept. 4. 07:50
 3/8 anonim ***** válasza:

szioka, lányom 2 éves

reggel fél 7-7 kor kel akkor 3dl tej vagy nyuszis kakaó

9kor reggeli szendvics , amit bele tudok tömni

délben ebédet kap aztán megy aludni 1-2 órát felkel

akko 16 órákkor gyümi, joghurt vagy amit kér

18-19 órákkor vacsora általában apjával eszik vagy fött ételt vagy hideget

fürcsi

20 kor bemegyünk a ygerekszobába

20 óra 30 villanyoltás és laszik reggelig

2012. szept. 4. 10:08
 4/8 anonim ***** válasza:
Nálad hogy zajlik?
2012. szept. 4. 10:08
 5/8 anonim ***** válasza:

utolso elötti:lányom hála az égnek nem az a csimpaszkodó állandóan nyüszsögö gyermek

akár egy két órát is eljátszik ha kell aztan megkeres de van hogy elhiv játszani szeret rajzolni kockábol épiteni takarítani rakodni cipökbe flangálni

imád segíteni teregetni, "mosogatni" porszívózni, "söpörni" segítőkész nagyon

egy egy napra főzök igy mindig friss a kaja

sétálni is szoktunk de mivel terhes vagyok viszem a babakocsit is hisz cipelni nem tudom önmaga 13 kg 60dkg igy nem egy pille súlyú a kis csajom

nálatok hogy azjlik?

fiu? lány?

2012. szept. 4. 10:21
 6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!ami miatt kiírtam a kérdést az az,h 7kor ébred,9körül bolt vagy játszótér,majd főzőcske,ezalatt darabjaira szedi a lakást,délben alszik de csak másfél órát,nagyon kicsi a lakás,felébred a zajokra,így ilyenkor csendben vagyok.Ha felébred,ebéd,házimunka,őutána romeltakarítás,4re jön apa,játszanak,vacsoráig játszótér,vacsora,fürdés,alvás 8kor.Ezután már képtelen vagyok bmi emberi tevékenységre,mert babát várok és állva elaludnék ha tehetném.Szóval a mi gondunk,h kiesik az alvásidőben a házimunka és hogy naponta főzök,az ő játékidejében és nem két napra,na meg hogy minden játékához kell neki az én figyelmem,legyen az rajzolás,könyvnézegetés,formabedobós.Nem tudom hogy tudnám lenevelni erről,főleg most,szeparációs szorongás idején. A kétnaponta főzésre muszáj lesz átállnom,mert akkor mehetnénk sétálni helyette.Írjatok még napirendeket,köszi
2012. szept. 4. 11:17
 7/8 anonim ***** válasza:

19 hónaposak.

Hétköznap (ezzel neked nem fogok sokat segíteni, de azért leírom): reggel 1/4 8-kor kelés, 8-ra megyünk bölcsibe, ott reggeli, majd az udvaron játszanak, tízórai: gyümölcslé, ebéd dél körül, utána alvás 1/2 3-ig. Uzsonna: 3 körül, majd 1/2 4-kor megyünk értük. Jó időben játszótér, vagy sétálás, kb. 5-re érünk haza. Ekkor lepihennek egy kicsit a szobájukban a kiságyban, de általában nem alszanak. Vacsora 1/2 7-kor. Utána fürdés, játék, és kb. 8-kor alvás.

Hétvége: kb. 8-kor kelnek, reggelie csak tejet isznak kb. 1/2 9-kor, utána játszótér, amíg jól érzik magukat. Max. 11-re haza szoktunk érni, ilyenkor alszanak ebédig egy kicsit, 1/2 1-ig kb. Ebéd után játék, majd 2 körül alszanak 1/2 4-ig vagy max 4-ig. Utána uzsonna, játék. Előfordul, hogy ilyenkor fürdenek, pl. ha nagy meleg van. Vacsora 1/2 7, utána játék, majd 8-kor alvás.

Én este 8 után szoktam főzni, vasalni, mosni, esetleg hétvégén az ebéd utáni alvás idején, de sokszor annyi idő alatt úgysem készülnék el, így inkább bele sem kezdek nagyobb munkába. Amikor játszanak, vagy a férjem, vagy én "felügyeljük" őket. A lakásnak olyan az elrendezése, hogy a konyhában nem lehet játszani (nem amerikai konyhás), és ha én ott vagyok, onnan nem látok rá a gyerekekre.

2012. szept. 4. 11:34
 8/8 anonim ***** válasza:

Hát nekem van egy 7 évesem, kettő 4, és egy 1,5. Már 7 éve otthon vagyok, és mivel az Egyesült Államokban élünk, ezért 5 éves korukig otthon vagyok a srácokkal. Már 7 éve csinálom ezt, megszoktam, meg legbelül mindig is háztartásbeli akartam lenni.

6:30 - ébredés

6:45-7:10 - reggeli

7:30 - elvisszük a suliba a nagylányt

8:00-9:00 - játszi

9:00-9:30 - kézműveskedés

9:30-10:00 - hangoskönyv, egy mese

10:00-11:15 - szabad játék (közben én mosok, takarítok, sütök, főzök, rendet rakok)

11:15-11:30 - uzsonna

11:30-14:00 -kb. fél óra altatás, 2 óra alvás (én szépen pihenek, olvasok, néha bevásárlok - addig babysitter vigyáz rájuk - netezek, kertészkedek, van időm magamra, stb.

14:00 - a nagylány hazajön az iskolabusszal, kicsik felébrednek

14:15-15:00 - ebéd

15:00-17:45 - leckeírás/ játék/ sütés

17:00-18:00 - edzés/férj hazaér

18:00 - vacsora, borozgatás

19:00 - fürdés

19:30 - alvás

19:45 - a férjemmel kettesben vagyunk

Elég szoros a beosztás, de higgyétek el, sokkal könnyebb így minden. Mert így meg tudod tervezni, hogy kivel mikor találkozol, beszélsz, mit fogsz csinálni a szabad idődben, milyen ételt főzöl, stb.

És azért jó, ha 8 előtt már alszanak, mert szinte csak akkor látom a férjemet, és nekünk is szükségünk van együtt öltött időre.

2012. szept. 6. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!