2 éves gyermeketekkel hogy telik egy napotok? Ottbent elvan? Lekötik a játékok?
majdnem két éves reggel felkel próbáljuk a bilit, megnéz egy két mesét
8 kor reggeli bent zenét hallgatunk 10 ig aztan ha kell bolt és egyéb hivatalos ügyek hazajöttünk
alszik déltől fél 2 ig
ebéd
mesenézés
udvaron játszunk etse apjával zenét hallgat mesét olvasunk
vacsora
fürcsi
fél 9 kor villany oltás
9 kor alszik reggelig
igaz majd csak októberben lesz 2 fiam, de azért írok:)
szóval leginkább akkor van el, ha kint vagyunk, játszóterezünk, vagy császkálunk,gyümölcsöt szedünk a közeli fákról:)
A játszón is csak "molyol"elvan magával, betemeti a kezét, vagy levelet,bogyókat gyűjt.
Amúgy délelőtt és délután is ki szoktunk menni, délután elég sokszor megyünk át szüleimhez,itt laknak nem messze.
Ja és a saját játékai nem igazán kötik le, csak ha odaülök mellé.Mikor főzök akkor is inkább leszedi a szárítót, "takarítgat",söpör, minthogy a játékaival játsszon.
2 éves kisfiú. Naponta kétszer megyünk le ebben a szép időben, télen csak egyszer voltunk. Ebéd után két órát alszik.
Idebent elvan. Most már nem olyan anyás, mint pár hónapja, tudom mellette végezni a házimunkát, de sajnos rákapott a videózásra, a Thomas a gőzmozdony és az esküvői videónk a sláger. Ebben muszáj határt szabnom neki, mert ha kb. fél óránál tovább nézi, agresszív lesz.:( A maradék időben vagy egyedül elautózgat, vagy mesét olvasok neki, esetleg rajzolunk.
ja amúgy 7kor kel,bilizés, reggeli, utána főzök, vagy takarítok, 10kor lemegyünk, játszunk, 12kor ebéd, ébredés után gyümi, játszunk, megyünk fagyizni, vagy szüleimhez, játszótérre.7körül vacsi,utána(vagy ha nagyon koszos akkor előtte)fürdés,8-9között alszik.
2.voltam:)
Igen, elvan, bár van, hogy nagyon mehetnékje van, akkor egész nap rohangászunk :)
Egy átlagos nap:
9 körül kel, öltözés, reggeli, utána játszik az autóival,
10-11 között általában elmegyünk vagy vásárolni vagy játszótérre vagy postára, piacra, mikor hova.
12-kor ebédel, utána mesét néz
13-16 óráig alszik, de van, hogy 17 óráig
16 óra körül uzsi és elmegyünk megint (játszótér, játszóház stb, attól is függ, hogy a nagyobbik gyerek mit szeretne)
19 óra körül vacsi, majd játék apjával, tesóval
20 óra körül fürdés, utána rögtön alvás.
5. vagyok. Még annyit, hogy elvan itthon vagy legozik velem, "segít" teregetni, mosni, de többnyire bármit csinálok otthagy a fenébe és megy a dolgára, ami legtöbbször autózás, pelenkák pakolgatása, mostanában sokat nézegeti a saját ruháit és a szandiját, pelustéma érdekli, szerintem most azonosul igazán a saját dolgaival. Gyakorlatilag állandóan matat valamivel ami vagy játék vagy 2 fakanál.
(tesója nem ilyen volt, ő egy percet sem volt el egyedül, állandóan játszani kellett vele, ennyi idősen főleg kiskonyházott, főzött nekem, legozott, könyvet nézegettünk, együtt főztünk vacsorát, egy kis vérszipóka volt :) ).
7-7:30kor kel, megnéz egy mesét, átöltöztetem, pelúscsere, reggeli
9körül lemegyünk a boltba, játszóra
11:30 körül ebéd aztán 1óra alvás
ha felkel játszunk, aztán megnéz egy mesét még én főzök, teregetek...stb
4óra után megyünk le ismét a játszóra, vagy csak motorozni, van h kimegyünk anyósomékhoz, mert ők is otthon vannak délután és ott van nagy kert, cica, kutya...ilyenek
8körül vacsi és utána alvás, kb. 9kor alszik el.
Itthon szépen elvan, van h egyedül játszik (babázik, barbizik, főz, vagy csak szétpakol), de sokat játszunk együtt is pl. a lego duplokkal (most az a sláger).
Egyre tovább leköti 1-1 játék. Eddig csak pár percre volt el vmivel, de most már akár félóráig is elvan vmivel.
-Reggel 7 körül ébred, attól függ, mikor kell pisilnie.
-Reggeli
-Bevásárlás, csavargással egybekötve
-Tízórai
-Házimunka és játék, bár a kettő nálunk egy és ugyanaz, meseolvasás, amihez kedvünk van
-Ebéd
-2-3 óra alvás, közben én olyan házimunkát végzek pl: felmosás, amit mellette nem akarok, aztán kicsit szuszanok
-Ébredés
-Uzsonna
-Játszótér
-Ha férjem délelőttős ekkor ér haza, játszik a fiával, amíg én főzök másnapra
-Vacsora
-1 mesét megnézünk a számítógépen
-Játék/meseolvasás
-Fürdés
-Alvás
-Ha férjem délutános akkor ilyenkor főzök másnapra, nagyobb takarítást csinálok, vasalok, iratokat rendezek, etc
Ő elvan bent, sok minden leköti: imád mesét olvasni, vagy autózunk, tűzoltósat játszunk, ez nagy sláger, vonatozunk, építünk, most éppen alagutat az autóknak, segít a házimunkában pl: teregetni, szemetet kivinni, porszívózni, rendet rakni, rajzolni szoktunk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!