2 éves gyermeketekkel hogy néz ki egy napotok? Napirend? és hogy napközbe mit szoktatok játszani együtt és önmagába is eljátszik e a gyerek mostmár?
illetve mond már szavakat, vagy beszél e ?
mennyire önnáló akár az evésben és öltözködésben?
esti rutin hogy zajlik?
Szia!
2 éves kislány
Napirend:
-reggel 7-8 kelés, tejivás, ágyban, még cumisüvegből
-"leszaladunk" közértbe, közben elrágcsál kb. 3 falat péksütit, hazafele fél óra játszótér
-fél12-12 körül ebéd
-13h körül alvás, már magától megy az ágyba, egy kis mese, meg a felhúzós macija, cumi:-/, és már alszik is.
-14.30-15.30 közt kel, iszik megint tejet
-utána itthon játék, és/vagy játszótér
-este kb. 19.30 fürdés
-20h vacsi
-21.30 alvás, ez kicsit neccesebb, de azért már érti, hogy ha nem marad az ágyban akkor anya fog ott aludni...:-))))
-szoktam vele játszani, főleg autózunk, építőkockázunk, gyurma, rajz, színezés, mondókázás, illetve nagyon nagyon élvezi ha bevonom a házimunkába, neki ez is játék...
Általában elkezdek vele játszani, és 15-20 perc múlva otthagyom, elvan magában, van hogy 1 órát is...:-)))
egyáltalán nem babázik, pedig lány...:-(, de ez majd gondolom a bölcsiben kialakul, ha látja a többiektől.
Szeptemberbe megy.
Sokat, és tisztán beszél, néha már a mondókák első sorait hallom, hogy játék közben magában mondogatja...:-))
-bilizéssel sehol nem vagyunk.
-egyedül csak akkor eszik szépen kanállal, amíg nagyon éhes(kb. 5-6 kanál), utána nekiáll mancsolni
-pár hete elkezdte a hisztit is, eléggé le vagyok tőle merevedve....:-(
Egyedül a zokniját tudja lehúzni, a többi ruhát csak próbálja, de nem sikerül, és sírásba fullad mindig....
öööö, asszem mindenre válaszoltam...:-)))
Szia!
Júniusban volt 2 éves a lányom...
Reggel 6 és fél 7 között kel...
Még az ágyban megissza a macikávéját.
Utána 8-ig szabadfoglalkozás van,tehát azt csinál amit épp akar :D,általában mesét néz(nagy TV-s :((( ),rajzolgat,pakolászik...
Én addig rendbeszedem magam,beágyazok...stb.
8-kor közös reggeli,majd elindulunk boltba,zenebölcsibe(CSÜTÖRTÖKÖNKÉNT),sétálni,biciklizni,játszótér stb...mikor mi van soron.
11-re hazajövünk,fél 12-kor együtt ebédelünk.Fél 1 körül alszik el,ha szerencsém van 3-ig.Felkel,uzsizik,és megint indulunk...mamáék,vagy csak csavarogni(télen meg bent játszunk)...
Fél 7 körül vacsizik,fél 8-kor fürdik,8-kor kap tápszert,8-fél 9 körül alszik el,úgy hogy ott kell üljek mellette,de szerencsére 15-20 perc alatt elalszik.
Még soha egyetlen éjszakát nem aludt át,2x3x kel inni.
Egyedül fel tudja venni a cipőjét,meg le a zokniját,nadrágját...de a többivel is próbálkozik.
Tisztán,érthetően,mondatokban beszél ,és rengeteget kérdez:D...de ezt már nagyon régóta.Tudja végig a "Töröm,töröm a mákot...",az "Ipafai papnak...",és a "Húzzál,húzzál engemet..." című mondókákat.
Egyedül nem nagyon szeret játszani,egyedül a rajzolás,amivel elvan 15-20 percet egyedül is.
Ő beszédben nagyon jó,10-ig számol,nagyon okos korához képest...
DE mozgásban valami félelmetesen béna!!!Állandóan elesik,2 hete tudja hajtani a kismotort,iszonyat bénán szalad...
Ügyesen eszik egyedül,ha van kedve :)
Sokat játszunk együtt,bár sokszor én unom 86ezerszer megcsinálni ugyanazt :S
Inkább rengeteget beszélgetünk:)
Mostanában félelmetes hisztiket lecsap,és nem fogad szót :(((,de próbálom csírájában elfolytani...
Végtelenül barátságos,az utcán ismerősnek,ismeretlennek köszön,ismerősnek puszit is dob...és mindenkinek mindent elmesél,hogy hova megyünk,hol voltunk,Őt hogy hívják,és hol lakik,és megkérdezi az illetőt ,hogy hova megy,és mit vett a boltba stb....
Nagyjából ennyi...:D
25 hónapos kisfiú
Reggel 7 körül kelünk: leülünk reggelizni, ő tejcsizik, én kávézok.
Délelőtt a házimunkáé: mosunk, takarítunk, boltba megyünk
Tízórait közben beiktatjuk
Ebédelünk, aztán 12 körül lefekszik aludni. Én megcsinálom a dolgom, ami maradt, aztán szuszanok keveset.
Ha felébredt, akkor játszunk: autózunk, vonatozunk, mesét olvasunk, buborékot fújunk, amihez kedvünk van.
4 óra körül, már árnyékos a játszótér, akkor 1,5-2 órát lent vagyunk.
Ha feljöttünk, akkor átöltözünk, játszunk vacsoráig, vacsi után megnézünk 1 mesét, és utána fürdés, és alvás. Ez olyan 8 óra körül van.
Férjem műszakban dolgozik, úgyhogy vagy délelőtt, vagy délután otthon van. Ilyenkor annyi a változás, hogy ha házimunkát kell csinálnom, addig a pasik játszanak.
Igazából önmagában még keveset játszik. A TV-ben a mese kb 10 percre köti le. Azt csak akkor kapcsolom be, ha valamiért nem tudtam főzni, mikor alszik.
Már szobatiszta 3 hónapja, úgyhogy minden program előtt be kell iktatni a bilizést.
Beszélni még szavakban beszél, de elég bő a szókincse. Olvasok neki, amennyit csak akar, meg zenét is hallgatunk, hadd fejlődjön a beszédkészsége.
5-ös vagyok, két kérdésedre nem válaszoltam:
önállóan eszik kanállal vagy villával.
Öltözni próbálkozik önállóan: zoknit, nadrágot, bugyit, szandált le tudja venni. Felvenni a bugyiját, nadrágját tudja, a pólót csak áthúzza a fején. A sapkát, azt teljesen ő intézi. Mániákus sapka hordó, ki nem teszi a lábát a lakásból sapka nélkül.
Ikerfiaim épp ma két évesek.
Reggel 6-kor kelnek (néha fél 7-7, de az mint a fehér holló), akkor pár perc babusgatás, és mennek játszani, esetleg mesenézés (Kisvakond, Baba IQ pl). Én felteszem a kaját, általában kérnek kis kekszet, műzlit, valamit, mert nem bírják ki a közös reggeliig. Lányom (4 éves lesz) fél8-8 fele kel, utána reggeli. Aztán megyünk a boltba. Hazaérve tízórai, aztán játék. A fiúk nagyon szépen eljátszanak együtt, ketten. Szeretnek velem és apával is játszani együtt, de ketten sokkal jobban. A lányom nem találja fel magát mindig, emiatt az ő játékukat irigyelve elveszi azt pl. :-( Talán már ebből is kifele haladunk.
Fél12-12 között ebéd, attól fepörögnek, úgyhogy pici játék és fél1-1 között alvás. 1,5-2 órát alszanak, fél4-4 fele uzsi, udvar, séta. Este 6-fél7 vacsi, és lefekvés előtt még fél8 fele egy joghurt, vagy valami nasi néha.
Fél9 fele alvás, saját ágyukban, de ott ülök amíg el nem pillednek rendesen, mert különben elkezdenek kukucsolni, játszani és nem lesz alvás soha. Nappal ugyanígy van, van hogy maradok míg el nem alszanak.
Éjjelt most kezdik átaludni, hogy mindkettőnek egyszerre sikerljön, hát olyan még csak 2x volt.
Kisautókat, vonatokat nagyon szeretik, és rajzolni (mágnestábla még főleg, de ceruzával is)is szeretnek. Egy táblán sem vesznek össze, nagyon büszke vagyok rájuk emiatt, hogy szépen meg tudnak osztozni egymással. (bár a lányomra is elmondhatnám ezt)
Szépen esznek villával, kanállal még nem az igazi, és még ha megunják sokszor belemásznak kézzel. Nagyon jó evők.
Öltözésnél segítenek, leveszik a zoknit, nadrágot is van amelyiket le tudják venni. Próbálkoznak mindennel amúgy ami a vetkőzést-öltözést illeti.
Két hónapja keztek el beszélni, most már mondatokban megy, 3 mondókát tudnak kis segítséggel, bár az egyik ügyesebb, másik kicsit furábban is beszél, de érthető.
Szia!
2 éves és 4 hónapos kisfiú
- Reggel 6-8 között kel, cumisüvegből iszik kakaót, közben összebújunk a nagyágyon. Utána önálló játék, mesenézés, amíg én megfőzöm az ebédet, kiteregetek, ilyesmi.
- 10 körül tízórai, aztán lemegyünk, vásárlás, játszótér
- Fél 1-1 körül ebéd, mese, alvás
- 4 körül ébred, uzsonna, kis játék együtt, aztán újra lemegyünk, szerencsés esetben Apával együtt már.
- Fél 8-kor vacsi, 8-kor fürdés, bár ez a nagyon meleg napokon későbbre tolódik. Mese, alvás.
A második szülinapja óta hihetetlen sokat fejlődött beszéd és önállóság terén. Míg pár hónapja alig mondott néhány szót, most mondatokban beszél, ragoz, mondókázik. Eljátszik egyedül, tologatja a kisautóit, gyurmázik. Ügyesen bilizik, bár szobatisztának azért még nem mondanám, itthon nem adok rá pelust. A cipőjét csak a játszótéren veszi le egyedül, itthon valahogy nem megy. :) Viszont nem alszik el egyedül, mellé kell feküdni.
Nagyon bújós, puszilgatós kisfiú, ez talán annak is betudható, hogy nemrég született meg a kishúga.
7es vagyok, bilizés kimaradt. A kisebbik szinte minden kaka után szól, hogy "Anya, bili, kaka", de még odaérni nem sikerült, elméletben nagyon tudják, hogy bilibe kell pisilni, kakilni, de gyakorlatban nem sikerül. Még.
Nagyobbikat egyátalán nem érdekli a bili téma, csakis elméleti síkon, és max ha a kicsi rajt ül, ő is akar.
2 éves 1 hónapos a kislányom.
Reggel 8 körül kel. Utána iszik tejitalt, a reggeli előtt gyorsan felporszívózok és kb. 1 óra múlva reggelizünk.
Messze lakunk a játszótértől, így akkor szoktunk menni csak, ha az Apja itthon van, mint most a szabija alatt. Így vagy kb. másfél óra játszótér van, vagy kiviszem a kertbe homokozik, medencézik, motorozik, labdázunk. 2 naponta főzök, ha van ebéd akkor fél 1 körül ebéd, ha nincs akkor mielőtt kimegyünk felrakom a kaját. 1 körül alszik el kb. 3-fél 4-ig, utána uzsonna, játék fél 8-kor fürdés, utána vacsora, 10 körül alszik el.
Változó, hogy eljátszik-e egyedül vagy sem, általában igen. Különben gyurmázunk, könyvet nézünk, építünk, babázunk, kocsit tologatunk.
Beszéde mostanába kezd beindulni, már aggódtam, de talán már lesz valami belőle:-).
A bilizéssel nem is tudom, hogy állunk. Szeret rajta ücsörögni, de még nem sikerült semmit produkálni, így egy kicsit pihentetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!