2 éves gyermeketekkel hogy néz ki egy napotok? Napirend? és hogy napközbe mit szoktatok játszani együtt és önmagába is eljátszik e a gyerek mostmár?
10-es vagyok, 2 kérdésre én sem válaszoltam.
Enni kanállal szépen eszik, villával is egyre ügyesebb, inni egyedül eszik.
Leveszi a sapkát, sálat, cipőt, zoknit, nadrágot. Fel tudja venni a nadrágot, sapkát, sálat, cipőt.
Jövő hónapban lesz 2 éves a kislányom.
Én már dolgozom-sajnos-,apukája van Vele otthon.
5.20kor kelek, és borzasztó csendben megpróbálok kiosonni a szobából.
Fél7-7 körül ébred, néha fél8.
Reggeli tápszer, aztán apukája is reggelizik, abból kéreget ezt-azt.
Utána mosás, takarítás stb..., addig Ő jön-megy, pakol, "segít".
Délelőtt játék.Néha nasi, kölesgolyó, buláta, gyümölcs.
(az édeset semmilyen formában nem hajlandó megenni, sem étel, sem gyümölcs, sem ital. Vizen kívül nem iszik meg mást)
Fél12-12 körül ebédel, fél1-1 körül megy aludni, ilyenkor kb.1,5-2 órát alszik, de előfordult már hogy 3 órát aludt.
Én kb. fél4-4 körül érek haza, szalad felém sikongatva...
Uzsonnázunk, gyümölcs, joghurt, túrókrém, tejpép(imádja), mikor mihez van kedve (előfordul hogy semmihez)
Délután csakis játék. Kertben hinta, mászóka, csúzda, kis ház, homokozó stb...
Vagy lemegyünk a Duna partra kavicsozni, kacsát etetni.
Kora este még 1 nagy közös séta, a két kutyánkkal.
Fél8-8 között fürdés, összebújunk Mi ketten, megissza a tápszerét.Esti ima, majd leteszem az ágyba. A délutáni, és az esti alvás kellékei : Pö (egy hiperrózsaszín, nagyhajú baba ) Sü (plüss süni) Háppá ( sárga plüss kacsa), és a cumi, de szerintem e nélkül is menne, szerencsére csak elalváskor kéri.
Megpuszilgatom, betakarom, és alvás.
Az éjszakát nagyon rég óta átalussza, 2-3 havonta ébred csak fel valami miatt.
Hétvégén együtt ébredünk, ilyenkor látom a kis arcán, hogy milyen boldog.
Önállóan a zokniját, cipőjét veszi le, a ruhák még problémásak.
Most kezd beszélni, a legtöbb szó első szótagját mondja, és jópár szót már teljesen.(apa,anya,papa,mama,Szisz-Ő az egyik kutyusunk, eredeti neve Sid,óttó-autó,pflapfla-kifli stb...)
Nagyon szeret hintázni, homokozni, játék babakocsiban tologatni Pö-t, motorozni, rendetlenséget csinálni, mindent eldobálni, színes ceruzákkal "rajzolni","fényképezni", és saját magát fényképeztetni,kavicsot dobálni a vízbe.
Mesét szokott nézni, kedvence Éliás, a kis mentőhajó.Önállóan is elvan, néha akár 20 percet is, de inkább velünk együtt szeret játszani.
21 hós a kislányom, mi reggel 7:30 körül kelünk fel, picit játszunk a plüssökkel ott helyben, megigazítjuk együtt az ágyat (együtt alszunk, az ágya hozzá van tolva a miénkhez). Pelust leveszem reggel, iszik egy ivójoghurtot, bilin mesekönyvet nézeget vagy elfoglalja magát amíg felöltözök/reggelit készítek, picit összepakolok. Reggeli után elmegyünk valamerre, 11:30-12 között kb hazaérünk és megebédelünk, utána már elég álmoska, általában másfél-két órát alszik délután.
Amikor felkelt, játszunk estig játszótéren vagy akárhol. 19:30kor fürdünk, vacsi és 21ig elalszik.
Mondókákat ismer, énekel úgy hármat, rengeteget magyaráz, nappal egyre többször pisil bilibe (kb 2 hete kezdtük) Imád táncolni, bohóckodni, 10ig elszámol (6-7 néha kimarad), kanállal-villával eszik, pohárból iszik, szeret festeni, főleg saját magát, a lába állandóan össze van kenve:D
25 hós lesz a lányom.
Reggel 7körül kel, iszunk valamit (tea, kakaó, ivójoghurt) utana bili, összepakolok, felöltözünk, reggelizünk. (palacsintat egyutt sutjük, ő keveri a tesztat:-D ) 9-10kozott elindulunk piacra vagy boltba, levegőzni. Délben ebéd, 14-től alszik el, 1-2órát. Ha felkelt uzsi, utana játszó vagy itthon jatek. Szeret együtt tenni-venni, de egyedül is elvan. 21hós kora óta teljesen szobatiszta, én sem értem hogyan:-D Öltözés-vetkőzés nem érdekli, szépen eszik, régóta pohárból iszik, igazaból sosem ivott masból mióta nincs cici.(majdnem 2 éves koraig szopizott) Együtt alszunk, az ágya a mienkhez van tolva. Számolni tud 10-ig, sok mondókat, éneket tud, rengeteget beszél. Fogatmosni ki nem áll, az általaban harc:-/ Este 19:30kor fürdünk, 20-21 között alszik el. Éjjel felkel 1-2x, iszik vagy megkeresi a kezem és alszik tovabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!