Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hétfőn ovikezdés. Anyukák Ti,...

Hétfőn ovikezdés. Anyukák Ti, hogy élitek meg az "elválást"?

Figyelt kérdés
A kislányom májusban lett 3 éves, így most hétfőtől kezdjük az ovit. Tudom, hogy ez jó lesz neki, mert közösségben lehet, sokat fog játszani, tanulni és minden szempontból hasznos lesz számára, azonban én mégis szomorú vagyok. Napról-napra egyre jobban izgulok, csak ez jár a fejemben és aludni is alig bírok. Természetesen a lányom előtt ezt nem mutatom ki, örömmel várjuk az ovit, de én mégis félek az elválástól. Más is így éli meg, vagy csak én vagyok ennyire érzelgős? Nálunk nem lesz beszoktatás sem. Az óvónéni mondta, hogy első nap, ha bevittük a lányomat, ne búcsúzkodjunk percekig, csak egy puszi és kész, ők viszik is be a csoportszobába. Ez is aggaszt, bár azt mondták, hogy ez így könnyebb lesz a kislánynak, és én hiszek is nekik, mert csak tapasztaltabbak, mint én, de emiatt is aggodalmaskodok. Tiszta "zizi" vagyok. :(

2012. szept. 1. 16:57
 1/9 anonim ***** válasza:
52%

mi lesz,ha 15-20 év múlva elköltözik otthonról?egyetem miatt más városba megy?

hidd el,jól fogja érezni magát,nem fogja a szoknyádat őrizni 30 éves koráig,neki is már most megvannak az igényei,kortársak,közösség

2012. szept. 1. 17:01
 2/9 anonim ***** válasza:
62%

Nagyon várom! Nincs kire hagyni a lányom, mamik messze 200 km-re laknak, dolgoznak, havi 1 napra jönnek!

Annyi dolgom van amit meg kéne csinálni, de hogy itthon van nem

Tudom!

1 hónapja kilyukadt a fogam, nem

Tudok elmenni betömetni

2012. szept. 1. 17:05
 3/9 anonim ***** válasza:
51%
Folyt. Mert a fogorvos 5- ig, dolgozik, 7-8 között ér haza a férjem!
2012. szept. 1. 17:05
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
hát azért ez nem igy van első.a gyerek minden állomása kicsit megviseli a szülőt.ilyen az ovi,iskola,ballagás esküvő,elköltözés.természetes,hogy anya kicsit meghasadt szívvel veszi ezt,de ez nem azt jelenti,hogy nem igy akarná.kedves kérdező,ne aggódj sok anyuka érez és érzett igy mint te,én előtte napokig nem aludta,irtó ideges voltam,de kellett is,hisz aznap már nem érezhette rajtam a feszkót.nálunk se volt beszoktatás.de annyira felkészítettem az ovira,hogy nagyon várta már.nem volt hosszú búcsú,és tök természetes voltam,most te játszol egy kcsit,anya addig megfőz és kitakarít,majd ebéd után jövök érted.bevittem a terembe és rá mutattam egy autóra,neki is nagyon tetszett,és azonnal eljötte,persze hazáig bőgtem,de ő nem,egész reggel semmi gond se volt,nem keresett,nem sírdogált,szépen játszott,annak nagyon örült hogy mentem érte,ez látszott rajta,hogy ez azért foglalkoztatta,hogy tényleg megye e.azóta minden nap úgy megyünk hogy megyünk ugye holnap is?úgy csinálok mint akinek az ovi ajándék nem pedig egy szükséges rossz.most még legyél zizi,és sírd ki magad,de hétfőn úgy kelj,mint aki mindig erre a napra várt,légy nyugodt és normális.sok sikert neked ehhez.
2012. szept. 1. 17:10
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát persze, furcsa lesz, hogy nem lesznek itthon, de nekik már kell..erre kell gondolni! Hihetetlen, hogy mennyire eltelt ez a 3 év.

Mondjuk nekem ilyen fogorvos , orvos meg semmi gondom nem volt. Két gyerekemmel a nyakamon jártam fogorvosi kezelésre, röntgenre stb. Mivel szintén semmi segítség nincs. Igazából semmi hátrányát nem éreztem,hogy itthon vannak, ezért is lesz nagyon furcsa, hogy mostmár mindenhova egyedül megyek majd.

2012. szept. 1. 17:13
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok, a legnagyobbnál az viselt meg legjobban, amikor kirándulni mentek. Alig vártam , hogy induljon már a busz, mert iszonyú nehéz volt a sírást visszatartani. Na akkor volt , hogy hazáig bőgtem nyakamon a másik két kicsivel :) Pedig nem vagyok sírós.
2012. szept. 1. 17:14
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Fiam januárban töltötte a 3. évét. Most kezd ő is. Van egy kishuga és most várjuk a 3. babát. Ennek ellenére már egy hete teljesen kész vagyok, hogy mi lesz, hisz 3,5 év alatt soha, senki nem vigyázott rá, és hiányozni fog nekem nagyon. Örömmel várjuk az ovit, készülünk rá. De azért ez hatalmas változás az életünkben. Teljesen természetes, hogy "zizik" vagyunk.

Én párom is este8 ra jár haza én is vittem terhesen is a fogorvoshoz, nőgyógyászhoz, vásárolni, mindenhova mindkettőt-bkv-val.

2012. szept. 1. 17:28
 8/9 anonim ***** válasza:

Sziasztok "Zizis Anyukák!"

Itt egy ugyancsak zizis anyuka....

Ha lesz időtök, kérlek írjátok meg milyen volt az első nap, hogy bírta a gyereketek! Az én kisfiam 2 hét múlva kezdi, nálunk az a szokás, h először a "nagyok" szoknak vissza és ha a szülők otthon tudják még tartani a kicsiket, annak az óvó nénik örülnek. De már én is tiszta ideg vagyok....ppersze nem mutatom, de volt már h "eltörött a mécses",persze nem előtte.

Az én kisfiam is 0-24-be velem van, kevés nagyszülői segítséget kapunk, apa sokat dolgozik.

És még attól is félek, h nem egy nyugodt gyerek....félek h ki fogja készíteni sz óvónőket....

Hjjjjajjjjjjjjjjj

2012. szept. 3. 14:58
 9/9 anonim ***** válasza:

De jó, hogy nem csak én vagyok "zizi"!

épp most akartam kiírni egy kérdést, hogy ez normális - e, de meggondoltam magam.

Nekem az a "gondom", hogy bár a gyerkőc jól elvan az oviban, nekem nagyon hiányzik itthon (van egy másfél éves kishúga). Állandóan arra gondolok, mit csinálnak éppen, az jár a fejemben, hogy más eteti, más altatja, más foglalkozik vele. Tudom, hogy ez neki jó és ennek így kell lennie, de nekem nagyon nehéz feldolgozni ezt a hirtelen változást, hogy tegnap még itt volt velünk egész nap, most meg reggel 8tól du. 3ig nincs. Az idő csiga lassúsággal telik. Pedig nem szoktam itthon sem rátelepedni, sokat játszott, játszik itthon is egyedül, ha hívott mentem vele, ha nem, nem. De ha eljön az az idő, amikor pl. aludni szokott, hiányzik, mert nincs kit lefektessek, simogassak. Hiába van itt a kishúga, a napjaink eddig úgy voltak ütemezve, hogy 2 gyerekkel vagyok itthon. Még nem álltam át az "egy gyerekesre". Meg a kishúga is most inkább egyedül fedezi fel a világot, ezt a korszakát éli, nem kell anya segítsége, csak a legvégső esetben. Próbálom magam lefoglalni a házimunkával, de akkor is hiányzik.

2012. szept. 6. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!