Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti elvittétek volna helyemben...

Ti elvittétek volna helyemben orvoshoz?

Figyelt kérdés
3 éves kisfiam tegnap este 2 lépcsőfokot leesett, és a fejét ütötte meg. Az esést nem láttam, mikor odaértem, hanyatt feküdt a lépcső aljában és sírt, a fejét fogta a füle fölött. Jó pár perces sírás után megnyugodott, jó kedvű lett, semmi baja nem volt. Másfél órával később fektettem le, de mindig nyafogott, hogy nem tud arra az oldalra feküdni, mert ott fáj a feje, ekkor már egy púp is volt rajta. Ha ez mind napközben történik, akkor eszembe sem jut orvoshoz menni, mert máskor is ütötte meg már a fejét, de akkor egész nap figyeltem hogy viselkedik, nincs-e valami tünet. De így elkezdtem aggódni, hogy nehogy alvás közben legyen valami baja, így felhívtam az ügyeletet, ott azt mondták, hogy ha fáj neki, akkor a biztonság kedvéért menjünk be egy röntgenre. A kórház 5 perc gyalog, fiam végig jó kedvű volt, látszólag sem volt semmi baja, és a röntgen sem mutatott ki semmit. De legalább ezután nyugodtan tudtam aludni éjszaka. Ezt mind csak azért írtam le, hogy szerintetek jól tettem-e, hogy bevittem, mert a férjem folyamatosan morgott, hogy minek bevinni, látszik, hogy semmi baja, fog ennél még nagyobbakat is esni, mert ő is mekkorákat esett gyerekkorában stb. Szóval egész este ezen veszekedtünk... kinek volt igaza?
2012. aug. 25. 17:31
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Neked volt igazad,én is bevittem volna.
2012. aug. 25. 17:40
 2/21 anonim ***** válasza:
77%

NEKED!! ÉS máskor is tedd ezt. Inkább egy felesleges út, mint egy nagy baj. Az én férjem hála az égnek az a "nyugtalan" típus mint én. Ha menni kell, nem tököl ő sem. (És leírom NEM kis semmiségek miatt mentünk pl. üygeletre)

Ja, és egy ismerősöm mondott egy érdekes sztorit. Egy ygerek, 3 éves körüli elesett otthon,megütötte a lábát. Látszólag semmi, se dudor, se semmi,nem fájt 3-4 percre rá neki, játszott ugyanúgy tovább. De estére már fájlalta a lábát, reggelre meg vinni kellett ügyeletre totál bedagadt a lába az ütődés helyén. Ott a doki megállapította h vmi izom közötti folyadék halmozódott fel, amit le kell szívni, mert kezd begyulladni...:S

2012. aug. 25. 17:40
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jobb félni, mint megijedni... ha tényleg olyan közel a kórház, akkor én neked adok igazat. :) Lehet, hogy fog esni nagyobbat, de így legalább nyugodt maradt a lelkiismereted. Szerintem felesleges volt ezért veszekedni egész este. Ha mégis valami baj lett volna, akkor mit csinált volna a férjed??? Felhívtad az ügyeletet, ott tanácsolták, hogy vidd be, nem egyből "csak úgy" hurcibáltad szegényt. Ha mondjuk vidéken laksz és csak úgy fogod a gyereket és 2-3 órába telik mire beértek egy kórházba, vizsgálat, meg mire hazaértek, akkor arra azt mondom, hogy talán elhamarkodott volt, de így...
2012. aug. 25. 17:42
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképp Neked!!!

A férjed gondoljon bele, mi lett volna, ha reggel bementek a szobába, és az imádott kisfia...nem is írom le!!!! semmiből nem telt elmennetek, szuper, hogy ilyen közel laktok, én is elvittem volna, lehet még messzebb is!

A férjednek üzenem, hogy "bezzeg az én időmben..." :-DDDDD

öregszik! bezzeg anyám lavórban mosott, de én azért már használok mosógépet! :-)

Arra akarok kilukadni, hogy ha adott a lehetőség, hogy egy szakértő megnézze, akkor miért ne használjuk ki, és aludjunk nyugodtan?? Biztos ő esett ennél nagyobbakat, és lehet, hogy akkor anyukája egész éjjel nem is aludt, csak ő nem tud róla...

5/21 anonim ***** válasza:
100%
Jobb félni, mint megijedni, akár agyrázkódása is lehetett volna.
 6/21 anonim ***** válasza:
Nekem a két gyerek szintén produkált 1-1 fejre esést, nem tűnt komolynak, de azért bevittem őket. A dokik mind a két esetben azt mondták, hogy nem baj, inkább menjek fölöslegesen ilyen esetben, minthogy legyen valami baj.
2012. aug. 25. 18:05
 7/21 anonim ***** válasza:
72%
a fejreesés komoly dolog, inkább fölöslegesen vidd be a gyereket, minthogy azért legyen baja, mert csak legyintettél a problémára.
2012. aug. 25. 18:32
 8/21 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy egyetértetek. Szerencsére eddig még soha nem kellett semmivel ügyeletre mennünk, most sem mentem volna, ha ez nem este történik.

Ezt megosztom veletek: a röntgenen nagyon sírt, nem akart lefeküdni, nyugtatásképpen magyaráztam neki, hogy csak lefényképezik a fejedet. Erre a nagy sírás közben felordított, hogy csíííz! Nagyon aranyos volt:)

2012. aug. 25. 18:38
 9/21 anonim ***** válasza:

Egyem meg de édes lehetett :)

Szerintem is jól tetted,hogy bevitted.

Keresztfiam esett egyszer egy hatalmasat.Borzasztóan fájlalta a kezét,üvöltött és látszott,hogy dagad neki.Mondom nővéremnek,hogy üljünk autóba vigyük azonnal az orvoshoz.Erre apám:gyereknek csontja nem törik!

Na persze,hogy eltört neki :( Még jó,hogy bevittük azonnal!

2012. aug. 25. 18:50
 10/21 anonim ***** válasza:
A legjobb döntést hoztad!Nem is értem a férjedet.Mondjuk nálunk biztos,hogy a férjem is azon a véleményen lett volna,hogy kórház.Jobb félni...2gyerekes+35hkm
2012. aug. 25. 19:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!