Amikor a babátok elkezdett járni, elvittétek ortopéd orvoshoz, hogy megnézze?
Szia!
Én sem vittem ortopédiára a kislányomat, mert nem volt semmi probléma a járásával, ráadásul már 10 hósan elindult.
Én siesta párti vagyok, de ma már nagyon sok jó minőségű babacipőt lehet kapni (asso, elefanten, melania stb.) De mivel elég drága a boltban én a teszveszen, vaterán szoktam venni, nagyon szép állapotúakat a bolti ár harmadáért.
Cipővásárlásnál a lényeg, hogy harántemelős (betétes) és magas szárú legyen, hogy fogja a baba bokáját járás közben. Valamint csak bőr (kívül-belül) cipőt vegyél neki, mert a (kínai) műbőr cipők a lábgomba táptalajai, a bőrök pedig szellőznek, egészségesebbek.
(Bár mostanában új szelek fújnak, hogy nem szabad betétes cipőt adni a babára, mert elsorvadnak a talpizmai, stb. szterintem ez hülyeség, én is betétes siestában nőttem fel,nincs lúdtalpam, semmilyen ortopédiai lábprolémám nincsen.)
Nagyon egészséges mezítláb járkálni a babáknak, DE csak egyenetlen talajon (fű, homok, stb. - pl nyáron melegben a kertben), a sima sík felületen (padló) kifejezetten egészségtelen.
A kislányom itthon is szandiban van.
Remélem tudtam segíteni!
16 hós kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!