Van itt olyan anyuka aki imát modtok a gyermekkel? Mennyire vagytok vallásosak? és az is nagyon érdekelne hogy szol az ima amit tanitgatsz a gyermeknek
Figyelt kérdés
2012. aug. 16. 11:37
11/14 anonim válasza:
Ezek nagyon szépek. Mi egyáltalán nem vagyunk vallásos család viszont úgy gondolom, hogy a kicsi lelküknek csak használ ha ilyen szép szavakat hallanak a szüleiktől.
12/14 anonim válasza:
Bár templomba már évek óta nem járok, reformátusnak vallom magam, kislányomnak néha elmondom az esti imát, amit nagymamám tanított:
Tenéked köszönöm édes, jó Istenem,
hogy e mai nap is megtartottál engem.
Ha vétkeztem, kérlek bocsásd meg bűnömet,
fordíts el minden bajt, amely reám jöhet.
Engedj mindnyájunknak csendes, jó éjszakát,
hogy örömmel érjük új napod hajnalát.
Ámen
13/14 anonim válasza:
Reformátusok vagyunk. Étkezés előtt: Jövel Jézus légy vendégünk, áld meg amit adtál nékünk. Ámen
Étkezés után: Az ételért, az italért légy áldott jó Atyánk. Ámen
Elalvás előtt a sokat említett Én Istenem...
Ébredés után: Én Istenem felébredtem, Te őrködtél én felettem, Köszönöm, hogy vigyáztál rám. Ámen
És még a Mi Atyánk...
14/14 anonim válasza:
Utolsó ima nagyon szép , nem ismertem, de meg fogom tanulni. Szerintem fontos a gyerekeknek verses ima. Mi a kisfiammal lefekvés előtt mindig imádkozunk, jobban mondva én imádkozom helyette a saját szavaimmal, és a végén a Miatyánkkal vagy az Én Istenemmel zárjuk. Még csak azt mondja a végén utánam, hogy Ámen, és ima közben összekulcsolja a kicsi kezét - 2 éves. Hívő vagyok és életem minden percében próbálok Istennek tetsző módon élni, de a gyerekre nem fogok ráerőltetni semmit, csak a magam példáját mutatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!