Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt olyan anyuka aki imát...

Van itt olyan anyuka aki imát modtok a gyermekkel? Mennyire vagytok vallásosak? és az is nagyon érdekelne hogy szol az ima amit tanitgatsz a gyermeknek

Figyelt kérdés
2012. aug. 16. 11:37
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
köszönöm
2012. aug. 16. 11:38
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Én nem nagyon, de a mama megtanította a gyereknek az esti imát, úgyhogy mondatjuk vele. Misére is viszi kb havonta, azt szereti. 4 éves.

Az ima:

Ó édes kis őrangyalkám, kérlek szépen vigyázz reám. Az éjjeli sötétségben, hogy alhassak békességben, ámen.

2012. aug. 16. 11:40
 3/14 anonim ***** válasza:
87%

Mióta megszületett, minden este mondom Neki.

"Én Istenem, jó Istenem, lecsukódik már a szemem.

De a Tied nyitva Atyám, amíg alszom, vigyázz reám.

Vigyázz édes szüleimre, meg a kedves testvéremre,

hogyha a nap újra felkel, csókolhassuk egymást reggel."

Gyerekkoromba nekem is ezt az imát mondta Édesanyám.

Nem vagyunk fanatikus hívők, de normális szinten jelen van az életünkben.

2012. aug. 16. 11:45
 4/14 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigi hozászolásokat ! várom többit is gyönyörűek az imák
2012. aug. 16. 11:47
 5/14 anonim ***** válasza:
79%
köszönöm a kérdést,én is ezt akartam már rég feltenni.
2012. aug. 16. 11:56
 6/14 anonim ***** válasza:
49%

nalunk is az enistenem joistenem lecsukodik mar a szemem, de a tied nyitva atyam amig alszol vigyaz ream lesz, ha elég nagy lesz hozza.

nem vagyok megkeresztelve, meg olyannyira vallasos se, de nem hiszem, hogy artalmas lenne, hogy tud ilyeneket, majd ha magatol mondja, es erdeklodni kezd, hasznat fogja venni

2012. aug. 16. 13:11
 7/14 anonim ***** válasza:
49%
Nálunk is a hármas válaszban olvasható ima hangzik el.
2012. aug. 16. 13:25
 8/14 anonim ***** válasza:

Nem vagyunk minden héten templomba járó család,de a nagyobb ünnepekkor elmegyünk (húsvét,karácsony). Mind2nk családja katolikus,és ezt tovább is adjuk a gyerekeinknek. (van 2 gyerekünk,a nagyobb 2 éves,a kicsi 1 hónapos és vasárnap lesz a keresztelője).

A lányom egy éneket tud,az apja tanította neki:

Jézuska,Jézuska figyelj most rám

Kis szívünk,hű szívünk szeret igazán

Szívemet teljesen neked adom

Szeress Te is minket, nagyon-nagyon.

Ezenkívül tud keresztet vetni,és mondani is :) Egyenlőre ennyi,még csak 26 hónapos.

2012. aug. 16. 14:06
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
3 éves a gyermekünk, átlagos katolikus család vagyunk. Ha tudunk, elmegyünk a vasárnapi misére, de nem dől össze a világ ha nem jön össze. Addig marad a templomban a fiunk, amyg érdekli, ha nyüzsög, inkább kimegyek vele, nem akarom ráerőltetni, csak azt szeretném, ha megismerné, és otthonosan mozogjon a templomban. Az ima is kb ilyen. Az "én Istenem..."-et szoktuk mondani, úgy h ő felsorol benne mindenkit, akit szeret (ismer).
2012. aug. 16. 14:36
 10/14 anonim ***** válasza:

Gyerekkoromban nagyon sok imát elmondtunk mikor a nagyinék voltunk. De most hirtelen egyik sem ugrik be :S

Otthon az anyukánk imátkozott felettünk amikor lefektetett, mindig csak motyogást hallottam, nemtudom hogy mit mondott, mikor kiment az őrangyalunkhoz szóltunk:

Őrangyalom szívből kérlek ,

Légy vezérem amíg élek.

Ments meg engem bűntől bajtól,

Ne hagyj el a halálomkor,

Mindíg jóra figyelmaztess,

úgy vezess a jó ISTENhez.

Ámen!

2012. aug. 21. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!