Szociálisan éretlen 6 éves gyermekkel mit lehet tenni, hogy elfogadja és betartsa a társas együttélés szabályait?
Akaratos ,nem képes megosztani játékot,ha erre kérem ,akkor dühösen reagál,esetleg agresszívvé válik.
Sokat viszem gyerekek közé úgy,hogy én is ott vagyok és ilyenkor mindvégig terelgetem,hogy szépen ,kedvesen,türelmesen kell együttjátszani másokkal.
Előfordul,hogy fellök másokat,hogy odavágja más kerékpárját,mert az nem akarja neki kölcsönadni kipróbálásra,először kéri szépen,könyörög,aztán ha sokadszorra sem adják,akkor dührohamot produkál,hiába mondom neki,hogy ha többször megkérdezi és azt mondják nem adják kölcsön ,akkor bele kell törődnie ebbe.
Ha bocsánatot kéretek vele,mert durva volt egy másik gyerekkel,akkor bocsánatot kér ugyan,de olyan hangsúllyal ,mintha azt mondaná kb ,hogy "megöllek te" .
Tehetetlenenk érzem magam ,jól sejtem,hogy ebben az életkorban már nem normális az ilyen viselkedés,iskoláig még egy éve van,mert évvesztes.
Én is nevelési tanácsadót javaslok.
Vannak barátai? Az ovis csoportnak, mint közöségnek része a kisfiú? Kapcsolatteremtő készsége rendben? Mindez amit leírtál, néha van így vagy jellemzően ez a helyzet?
Ha ez állandó probléma, akkor vidd szakemberhez, mert ha az iskolában is lesznek ilyen gondok, akkor majd ott közlik hogy vidd orvoshoz, aki pedig megtömi gyógyszerrel.
Nekünk még sok idő van a suliig, de már most parázok, pedig nálunk más a gond.
Szerintem most jobb a végére járni és valami megoldást találni, mint utána viselni a következményeket.
Te legalább észre veszed hogy gond van és most is próbálod korrigálni.
Láttam olyan szülőt, aki nem fogta fel hogy ez mekkora gáz és kínos mosollyal elfordult.
Kívánom hogy rendbe jöjjenek a dolgok a fiaddal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!