21.22 hónapos /2 év körüli gyermekkel /mit játszotok ami fejleszti őt?
Én azt vettem észre, hogy a mozgását 2 dolog fejleszti leginkább, a motorozás/futóbiciklizés és a játszótéren való mászókázás, ez akár a csúszdára való feljutást is jelentheti.
Nem járunk napi szinten játszóterezni, nem vagyok tipikus megrögzött játszótéri anyuka, igyekszem inkább vegyes hatásokkal megismertetni a lányomat. Heti 1-2 alkalommal megyünk ide-oda ( a nagyobb gyerekek miatt fuvarozás a városba,ügyintézés, stb). Ilyenkor betérünk egy-egy ismeretlen játszótérre is ha alkalom van rá.
Azt vettem észre, hogy az első felmászásnál még ügyetlenkedik,mert minden játszótér más, de hamar belejön, ellesi a többiektől a technikát és gyorsan alkalmazza az új mozgásformát. Ha legközelebb a közelünkben lévő játszótérre megyünk ahol mindent ismerünk már, olyan dolgokat megcsinál, ami előtte még sosem ment.
Ezen kívül sokat motorozunk, most már futóbiciklire váltottunk és jóval ügyesebb, mozgékonyabb a szomszéd vele egyidős kislánynál, aki kevesebbet jár ki.
A kézügyességre a gyurmát mondanám, lányom nagyon szereti.
Itt minden kis mozdulat előfordul, csippentés, görgetés, lapogatás, hengergetés. Sokat ügyesedik ettől.
Nagy művet még nem csinál,egyenlőre a romboló fázisban van, de gilisztát már tud nyújtani és a műanyag késsel hibátlanul szabdalja 1 cm-es darabokra:)))
Vannak azok a fatáblás játékok, amiknek a közepén kis fogó van és...inkább linkelem:
Mondjuk van olcsóbb is és rengeteg fajta
Vagy száraz tésztát veszel és vékony kábelre felfűzitek - a bölcsiben is ezzel játszottak és nem drága dolog.
kockákkal építeni, és egyből lerombolni :)
Lego duplóból házat építeni
szeret rajzolni, egyenlőre vonalakat és köröket
nagyon szereti krétával is fickálni az aszfaltra
játszóházban nagyon szeret ugrálni, vagy az ugrálóvárban eszetlenkedni :)
de pl: a motorozást, mászókázást, gyurmázást nem szereti...
20 hónapos kislány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!