Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 év alatti gyermekkel,...

2 év alatti gyermekkel, mindkét szülővel lehet Ausztriába utazni, úgy hogy a gyereknek nincs személyije, se útlevele?

Figyelt kérdés

Csak egy lakcímkártyája, ill. a személyi igénylő adatlap másolta - ezen fotó is van.

Elvileg nem kérik el már a vámosok, de mi van ha mégis elkérné valaki az út során?

2012. aug. 2. 20:14
 1/5 anonim ***** válasza:
54%
Kinn nem fogadnak el másolatot!!! Nekem is így volt amikor lejárt a jogsim az ideiglenessel csak itthon vezethettem-nem tudják elolvasni kinn nogy folyamatban van csak még nem kaptátok meg stb.
2012. aug. 2. 20:29
 2/5 anonim ***** válasza:
52%
Passz....Személyi igazolvány minimum kellene. Egy ismerősöm itthon felejtette az útlevelét meg is járták az utat, ám visszafelé "lebuktak" és bizony szó szerint sittre rakták a nőcit, míg a testvére oda nem utazott az itthon felejtett útlevelével,plussz párszáz eurós büntetést is ki kellett fizetnie....Ha nem ellenőriznek minden okés, de én pici gyerekkel nem kockáztatnék....Gondolj csak bele, hogy ilyen alapon valaki rabol egy gyereket idehaza..."gyárt" egy fényképes személyi igénylő adatlapot(ami csak egy fénymásolat) és már viszi is ki eladni a gyereket.Úgyhogy szerintem ne vágj neki az útnak. :(((
2012. aug. 2. 20:33
 3/5 anonim ***** válasza:
69%

Nem lehet!

Okmányiroda! Vagy útlevél, vagy személyi igazolvány kell. Valamelyik a kettő közül. E nélkül nem fognak kiengedni titeket. Vagyis titeket igen, de a pici marad.

2012. aug. 2. 20:41
 4/5 anonim ***** válasza:
69%

Nem lehet! Én 11-én csináltattam meg az 1 éves lányom személyiét és 31-én jött meg. Tehát nekünk 20 naptári nap alatt, vidékre!

Nekem még a külügyre is kellett mennem, mert letelepedési vízumot kellett igényelnem a lányomnak és a férjemnek is.

Hiába van állandó lakcímem Ausztriába és bejelentett munkahelyem ...

Egyébként, ha megállítanak és elkérik, de nem tudsz normális okmányt felmutatni, akkor bevisznek az őrsre és eljárást indítanak ellened.

A németek és az osztrákok nem cicóznak. Sok a bevándorló...

2012. aug. 2. 20:55
 5/5 A kérdező kommentje:

Akkor nincs más hátra, mint előre...sürgősségi útlevél kérelem az okmányirodába!

Sejtettem, hogy nem lenne jó ezt megkockáztatni, de a férjem erősködött, hogy jó lesz így is. De azóta "megtért". :) Hála nektek! Köszi az erősítést!

2012. aug. 2. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!