2 év alatti gyermekkel, mindkét szülővel lehet Ausztriába utazni, úgy hogy a gyereknek nincs személyije, se útlevele?
Csak egy lakcímkártyája, ill. a személyi igénylő adatlap másolta - ezen fotó is van.
Elvileg nem kérik el már a vámosok, de mi van ha mégis elkérné valaki az út során?
Nem lehet!
Okmányiroda! Vagy útlevél, vagy személyi igazolvány kell. Valamelyik a kettő közül. E nélkül nem fognak kiengedni titeket. Vagyis titeket igen, de a pici marad.
Nem lehet! Én 11-én csináltattam meg az 1 éves lányom személyiét és 31-én jött meg. Tehát nekünk 20 naptári nap alatt, vidékre!
Nekem még a külügyre is kellett mennem, mert letelepedési vízumot kellett igényelnem a lányomnak és a férjemnek is.
Hiába van állandó lakcímem Ausztriába és bejelentett munkahelyem ...
Egyébként, ha megállítanak és elkérik, de nem tudsz normális okmányt felmutatni, akkor bevisznek az őrsre és eljárást indítanak ellened.
A németek és az osztrákok nem cicóznak. Sok a bevándorló...
Akkor nincs más hátra, mint előre...sürgősségi útlevél kérelem az okmányirodába!
Sejtettem, hogy nem lenne jó ezt megkockáztatni, de a férjem erősködött, hogy jó lesz így is. De azóta "megtért". :) Hála nektek! Köszi az erősítést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!