Miért kell egy 3-4-5 éves gyereket babahintába bele rakni?
Sosem fogom megérteni, hogy miért a csecsemőknek való hintába kell beletenni az ilyen nagy gyerekeket? Főleg úgy, hogy a gyereken látszik, hogy nyomorog abban a hintában!
Nem tudnak a normális gyerekhintában hintázni?
Ráadásul, miért órákig kell benne hagyni a gyereket és közben elmenni, leülni a padra és trécselni?
Aki találkozott már ilyennel vagy a gyermekét(aki ennyi idős) rakja bele, az leírná, hogy miért?!
Amikor az én babaám 7 hónapos volt, nem jártam játszótérre vele.
Volt otthon a kertben hintája és a nagyiéknál a panelben is volt egy kis hintája amit az ajtófélfára fúrt fel a papa.
Sz.tem ilyen picinek még szinte mindegy, hogy hol hintázik.
Levegőzni lehet sétálások alatt, hintázni meg hintázzon otthon, akkor nem kell várni.
Mit keres egy ülni valószínűleg nem tudó baba a gyerekhintába?????
Kérdésedre válaszolva: 3,5 éves fiam élvezi, hogy repül a "babahintában", ami nálunk nem is annyira baba, mert a 1,5 éves kislányom szinte kicsúszik belőle.
A láncos nagyhintában fél. Ennyi.
Majd olvass vissza a hét hónaposod 3-4 éves lesz, és üvölt hogy ő is abba akar ülni, vagy te félted hogy leesik a laphintáról. A mozgó hintán nem olyan egyszerű megtartani az egyensúlyt. És pont leszarom hogy az ilyen okoskodó, arrogáns "éntökéletesennevelemagyerekem" anyukák mit gondolnak.
Részedről meg annyi lenne a megoldás hogy szólsz a szülőnek, hogy legyenek szívesek átadni pár perc múlva, hogy a te lányod is hintázhasson, aztán ti is visszaadjátok, hogy más is mehessen.
Agyam eldobom az ilyen okoskodó anyukáktól, aki a csecsemője mellett hülyének nézi a nagyobb gyerekek szüleit. Tudod majd visszanyal a fagyi, és rájössz, hogy 2 év múlva téged néz hülyének a hozzád hasonló okoska.
Egyébként lehet, hogy a 3-4 éves gyerek anyukájának eszébe sem jut, hogy te be akarod rakni a csecsemődet egy gyerekeknek készült hintába. Lehet, hogy fogod, azt gondolják, hogy csak felvetted.
Vagy mondtad, hogy szeretnéd hintáztatni? Odaálltál és látványosan kérted?????
3,5 évesem abba szokott hintázni, annál az egyszerű oknál fogva, hogy a nagyobbak játszótere az út túloldalán van, és oda egyedül nem engedem át, a kétévessel meg hiába megyek oda. Így én a két gyereket egyszerre hintáztatom, ha épp szabad. Ha nem akkor homkozunk vagy csúzdázunk. Egyébként most kezdi érdekelni a sima laphinta, de lökni még nem tudja magát, és nem annyira tudja még biztonsággal megtartania magát. A mi időnben lévő hintáknak volt háttámlája és becsatolható része, ezeken ilyen nincs. Nem tartom biztonságosnak, még ha az unió igen is. ezt is olyanok tervezték, akiknek nincs 3-4 éves gyereke. vagy nem nekik tervezték, hanem a kisiskolásoknak.
Amúgy az én fiam már stabilan ült félévesen, így hintáztattam 7 hónaposan ilyen hintában, bár nem mindennap, akkor még nem jártunk naponta játszóra. Otthon volt felfúrva hintája, abba mindennap volt.
Az én gyerekkoromban még nem voltak ilyen EU-konform játszóterek, viszont a hinta sokkal jobb volt, mint most. Egy fém kerete volt, lánccal be lehetett kapcsolni elöl, mi még 10 évesen is úgy hintáztunk. Egy laphinta, amin csak két láncot lehet fogni, ráadásul az ülőrész is elég kesekeny, szerintem sem megfelelő még egy 3-4-5 éves gyereknek, a bébihinta és a laphinta közötti megoldás kéne ebben a korban még.
Ha otthonra biztonságos hintát akarsz venni, ami jó a gyereked 3-4 éves koráig ( :-)) ), akkor nagyon tudom ajánlani a Little Tikes márka magastámlás hintáját. Brendonban árulják, nekünk 1 éve megvan, 1 éves korától használja a lányom, nagyon biztonságos, nem tud kiesni belőle, és napi szinten használjuk.
Szerencsére itt a kertesházas övezetben nem kell várni a játszótéren, mert szinte sosincs ott senki, de én biztos nem stresszelném magam a helyedben, inkább otthonra vennék hintát. Olyan anyukák mindig lesznek, akik ott hagyják a gyereket a homokozóban stb. és elmegy trécselni, te meg oldjad meg az adódó helyzeteket a saját és a másik gyerek között. Erre nincs recept. :-/
A fiam mindjárt 4 éves, de egyszerűen fél a lap hintától! Más sikerült fejre esnie róla és attól tartok nem volt neki valami nagy élmény!
A lányom viszont hihetetlen profi, 21 hónapos, de úgy kapaszkodik, mint egy kismajom! És szól ha le akar jönni és megvárja míg leveszem.
Így aztán elég viccesen nézünk ki a játszón, mert a két gyerekem egymás mellett hintázik. A nagy a babahintában, a kicsi a lap-hintán.
És nem érdekel ki mit gondol.
5,5 éves a nagyobbik fiam, de kb. 1 éve mer csak a laphintára ráülni és idén tanulta meg hajtani is magát. Szóval 4 éves koráig a babahintában hintázott, pedig akkor már javában tudott mászókázni.
Ha már itt tartunk, a játszótér inkább való a 3-4-5 éveseknek, mint egy 7 hónapos babának...
Amúgy meg, ha a gyerekeim fel akarnak ülni/mászni valamire, ami foglalt, akkor először türelmesen várunk, majd egy idő után oda szoktunk menni és kedvesen szólunk, hogy majd mi is szeretnénk használni, ha befejezték. Erre még soha senki nem mondott nemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!