Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Aki külföldön szült és ott is...

Aki külföldön szült és ott is neveli a gyerekét, hogyan tudja biztosítani, hogy a magyar szókincse, helyesírása jól fejlődjön?

Figyelt kérdés
Mármint a gyereké, nem a szülőé :)
2012. aug. 4. 17:17
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én sokat olvasok neki mesét meg énekelek!
2012. aug. 4. 17:32
 2/7 anonim ***** válasza:
Első vagyok a kollégáméknál 2,5 éves a pici anyu szlovák ,apu magyar,tirolban élnek eleve 2 nyelv olasz -német!A kislány beszél szlovákul,magyarul meg németül is.Az olaszt meg érti a bölcs miatt.
2012. aug. 4. 17:35
 3/7 anonim ***** válasza:
En szuletese ota csak magyarul beszelek vele, az apja pedig spanyolul. OLvasok en is meset, enekelek is, van par magyar mese dvd is. En is gondolkodtam mar ezen , hogy a szokincset majd ugy a legjobb fejleszteni ha mar tud olvasni, akkor sok magyar konyvet kell majd beszerezni neki. A helyesirast meg muszaj leszek majd en megtanitani, persze az is segit sokat ha o maga olvas majd magyarul.
2012. aug. 4. 20:28
 4/7 A kérdező kommentje:
Olyan országba készülünk költözni, ahol még csak nem is latin abc-t használnak. Elképzelhető, hogy ott vállalunk gyereket. Emiatt gondolkodtam el, hogy miként lehet a magyar nyelvet fejleszteni majd.
2012. aug. 4. 20:49
 5/7 anonim ***** válasza:

Lanyom 3 mult, nagyon jol beszel magyarul. En csak magyarul olvasok neki, ha kettesben vagyunk, magyarul beszelek + dvd-k is sokat segitenek.

Nalunk sem a latin abc-t hasznaljak, ezert a magyar helyesirast sokkal kesobb fogom elkezdeni tanitani (kb 8 evesen).

2012. aug. 5. 17:44
 6/7 A kérdező kommentje:
Megkérdezhetem, melyik országban éltek?
2012. aug. 5. 20:40
 7/7 anonim ***** válasza:
Mindegy, melyik országba mentek, a latin abc ma már szinte mindenhol alapkövetelmény a globalizáció miatt, az ország saját írásrendszere mellett. Szóval ne aggódj, valami alapot biztosan fog kapni a gyereked az iskolában az olvasáshoz.
2012. aug. 10. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!