Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért kell egy 3-4-5 éves...

Miért kell egy 3-4-5 éves gyereket babahintába bele rakni?

Figyelt kérdés

Sosem fogom megérteni, hogy miért a csecsemőknek való hintába kell beletenni az ilyen nagy gyerekeket? Főleg úgy, hogy a gyereken látszik, hogy nyomorog abban a hintában!

Nem tudnak a normális gyerekhintában hintázni?

Ráadásul, miért órákig kell benne hagyni a gyereket és közben elmenni, leülni a padra és trécselni?

Aki találkozott már ilyennel vagy a gyermekét(aki ennyi idős) rakja bele, az leírná, hogy miért?!

2012. aug. 10. 11:16
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
A gyerek (3 éves) kéri, hogy abba rakjam. Hiába magyarázom neki, hogy van nagylányoknak való hinta is, ki is próbáltuk már, de attól ő fél, nem találja még meg benne az egyensúlyt, a bugyisat viszont nagyon élvezi. Miért ne rakhatnám akkor bele? Nem értem, miért kell mindenbe beleszólniuk egyes okoskodó anyukáknak.
2012. aug. 10. 11:25
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Fiam is 3 múlt, de még belefér. Ráadásul a játszótéren ezen kívül csak olyan hinta van aminek nincs se háttámlája se semmi, csak a lánc, és még nem tud biztonságosan fogózkodni, elengedi, tehát veszélyes. Inkább teszem még a kicsiknek aló hintába. De természetesen ott vagyok mellette, nem hagyom magára.
2012. aug. 10. 11:30
 3/19 A kérdező kommentje:

Nem okoskodom, nem beleszólok, csak kicsit elég vicces, hogy a 7 hónapos lányomat nem tudom soha beleültetni a hintába, mert mindig nagyobb gyerekek vannak benne.

Azt meg ne akarja nekem senki bemagyarázni (már bocsánat), hogy nem találja egy 3 éves gyerek az egyensúlyát, amikor 1-2 méteres mászókára mászik fel. Plusz, amelyiknél van lecsúszó rész (nem csúszda!), onnan meg simán lecsúszik és még nem is fogja!

Tudod, nálunk ilyenek a 3 éves vagy feletti gyerekek.

2012. aug. 10. 11:30
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

ekem 3 gyermekem van és igen, egyik sem találta még meg az egyensúlyt a hintában 3 éves korában.

Simán felmásuztak a csúszdának a lépcsőjén, de ugye az nem inog ide-oda :)

Majd ha a Te babád is 3 éves lesz én nem fog tudni a laphintán biztonsággal megülni, miközben lököd (mert ha áll ah inta nyilván mindegyik gyerek üldögél rajta) akkor jusson eszedbe ez a kérdésed...

Biztos vagyok benne, hogy te is a "bugyi" hintába teszed majd!

2012. aug. 10. 11:38
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Majd ha 3 éves lesz az a 7 hónapos gyereked, akkor szerintem te se fogod szívesen ráültetni egy vékony deszkára, ami egy kötélen lóg, semmi biztonsági lánc vagy ilyesmi nélkül. Nem tudom, nálatok milyenek a hinták, de nálunk ilyenek. Még én se érezném magam 100%-ig biztonságban egy ilyenen, nem hogy a 3 éves gyerekem. Ha bébik vannak a hintában és amiatt nem tudod beleültetni a tiédet, az nem zavar? Ki kell várni a sorodat, mi is szoktunk várni.
2012. aug. 10. 11:42
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 5 évesek talán már nem szoktak benne lenni, de 3-4 évesek még elég sokszor. Talán az is az oka (nálunk), hogy ilyen hintából a mi játszónkon 4 db van, a nagyobbaknak valóból (háttámla nélküli, tkp. csak egy pad szerű) viszont csak 2, és ott sokszor a kisiskolások vannak, szóval nekik esélyük sem lenne azon hintázni. Múltkor egy nagyi az álló hintában ülve uzsonnáztatta meg az amúgy is válogatós és lassú evő kislányt, miközben több kisgyerek hintázni szeretett volna. A játszó körül van egy csomó pad, ahol lehetett volna nyugodtan enni, mások ott szoktak.

Kicsit más, de én meg azon akadtam ki egy kicsit pár hete, amikor nyaralni voltunk, és a vacsoránál-reggelinél az étteremben akkora gyerekek ültek az etetőszékben, akik már alig fértek bele, és már bőven tudnak a széken ülni, míg az 1-2 éveseket sokan az ölükben fogták vagy ott köröztek a babakocsival, hogy végre ők is tudjanak leülni enni.

Nem vagyunk egyformák, ez van. Attól, hogy gyereke lesz valakinek, nem biztos, hogy figyelmesebb, körültekintőbb, nemcsak saját magára figyelő ember lesz belőle.

2012. aug. 10. 11:46
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
A kislányom 2 és fél éves, 1 hete ült először a nagyoknak való laphintán. És akkor is csak pár percet és nagyon picit löktem rajta, mert féltem, hogy leesik. Tudod, hirtelen elengedi a láncot valamiért, vagy mocorog és akkor le is esik róla... :S Nem biztonságosak azok a hinták sajnos. Ha van babahinta én is abba rakom bele a kislányom. Szerintem fél év múlva is úgy lesz, hogy hadd hintázzon rendesen! Amúgy szerintem, akkor érett egy gyerek a laphintára, ha már egyedül hintázik...
2012. aug. 10. 11:52
 8/19 anonim ***** válasza:
78%
Már ne is haragudj, de elég arrogáns vagy, kedves kérdező. Több anyuka is világosan leírta Neked, nem tudom, miért nem lehet elfogadni, megérteni, hogy egy 3 évest tényleg nem lehet biztonságosan hintáztatni, az én lányom esett már elég nagyot támla nélküli hintából, annak ellenére, hogy fel tud mászni a csúszda mászókájára. Szerintem a kettő nem egy kategória.
2012. aug. 10. 12:02
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Hat szerintem ha egy anya nem erzi ugy, hogy a gyereke biztonsagosan meg tudja fogni a sima lancos hintat akkor inkabb tegye ebbe minthogy baleset erje. "Jobb a megelozes mint a kura". Van amikor en is sorban allok a hintaert a 2 es fel eves fiammal es amig kisebb volt addig is neha sorba kellett allni. Nallunk is csak 3 babahinta van. Engem ez annyira nem zavart. Kivartuk a sorunkat es hintaztunk 10-15 percet aztan atadtuk a kovetkezonek. Ha sokan vannak sajnos nincs mas megoldas.
2012. aug. 10. 12:13
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Lányom jövő hónapban lesz 2,5 éves. Soha nem szeretett hintázni, de valamiért egy hónappal ezelőtt kifigyelte a játszótéren a nagyoktól, hogy milyen jó dolog ez a laphinta. Azóta le sem lehet venni róla, képes 1 órán keresztül le-fel ülni rá.

Mivel még én is kicsinek tartottam hozzá, próbáltam belerakni a bébihintába, de nem engedte, ő csakis ezen a lapon szeret hintázni.

Kedves Kérdező! Mindig van egy olyan korosztály aki miatt várakoznod kell! A laphintán sokszor a kamaszok ülnek, nekünk is ki kell várnunk a sorunkat.

A játszótér arra való, hogy a gyerekek szórakozását segítsék. Ha egy gyerek a bébihintában érzi jól magát, akkor üljön oda, és valóban, ki kell várni a sort.

Tudom, hogy egy babával ez nehéz, mert egyedüli lehetősége a hinta, a többi játékhoz még kicsi.

Én azt javaslom, vegyetek otthonra egy hintát (később el lehet adni), és kedvére kihintázhatja magát otthon a babád, ha kevés a játszótéri játék.

2012. aug. 10. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!