2 év körüli gyermeketek egy ágyba alszotok vele? Vagy egy szobába külön ágy? Vagy külön szobába és elalvás után egymaga van a gyermek?
én most szeretném otthagyni eddig külön szoba egy ágy volt
most úgy vélem elég agy hogy visszaköltözzek az apához ő meg marad a sajt szobájába aludni. nyitott ajtónál ha bármi van átjöhet.
Aki ezen már túlesett hogy külön altatja nehéz volt?
Én eleve nem altattam,az hogy még egy ágyba is szoktassam magam mellé,az kizárt dolog volt.Nagyon nehéz volt,de meg kellett tegyem,most meg semmi gond nélkül egyedül el tud aludni,és tudja az az Ő ágyikója,Neki az a helye.Ha altatgattam volna meg megszoktatom,hogy velem/velünk aludjon soha a büdös életben nem tudtam volna leszoktatni,hogy külön aludjon.Csak majd ha már cikinek érzi az anyáékkal való alvást.Igaz,hogy egy szobában van velünk,de csak azért mert ekkora a lakás,ha költözünk külön kis birodalma lesz neki.
Ezt magamról tudom,soha nem tudtam egyedül aludni,mindig kiköveteltem magamnak,hogy anyuval aludjak még 15-16 évesen is!Ciki nem ciki,de csak így tudtam pihentetően aludni.Anyut meg a párom váltotta:))
nálunk régóta úgy van, hogy megkapja a kakaóját, puszit, ölelgetést és kijövök. éjjel ha a férjem horkol akkor befekszem mellé, de hajnalban legkésőbb átmegyek hozzá, mikor a férjem elmegy. sajnos nem mindig keltett fel reggel és rosszalkodott míg egyedül volt :D
tényleg rég működik nálunk ez a rendszer, altatni csak akkor altatom ha valami miatt nyűgös vagy fél valamitől, egyébként kis korától egyedül alszik el :)
2 éves kislányomnak van saját szobája, saját ágyikója.
Megissza a kakaóját, fogat mosunk, befekszik az ágyába, meseolvasás,jóéjt puszi és kijövök.
A fiam féléves kora óta alszik a saját szobájában egyedül. 13 hónapos kora óta nem kéri az altatást sem. Egyik sem volt nehéz. Az átköltözést észre sem vette, az önálló alvást meg ő akarta, ugyanis altatáskor folyton kitekergett a karunkból, és mászott volna be az ágyba.
Most így néz ki az alvás: mese, puszi, kis villany lekapcsol, és kimegyek, ő meg álomba beszéli magát.
5 éves, még mindig együtt egy ágyban.
Nem izgat kit zavar és kit nem. Hiányzik, ha nincs velem. Ő ettől nem sérült, nem anyakomplexusos, nem gyenge, nem önállótlan. Ellenkezőleg erős és határozott, mert mindig biztos lehet benne, hogy mellette állunk és nagyon szeretjük.
Másfél éves koráig együtt aludtunk mind a hárman (mondjuk ha akartunk sem tudtunk volna máshogy, mert egy pici szobánk volt csak). Utána elkészült a másik szoba, az lett a fiamé. Az első naptól kezdve szerette, semmi nehézséget nem okozott a "kiszoktatás". Rendes felnőtt ágya van, odafekszem mellé, cicizés, alvás. Újabban átjön hozzánk valamikor éjjel, de nem izgatom magam különösebben, majd elmúlik. Májusban volt 2 éves.
A húga 4 hónapos, ő velünk alszik. Őt is kb másfél évesen szeretném majd "kipaterolni", de ez nagyban függ attól, hogyan-mikor lesz pénz emeletes ágyra...
első naptól külön szobában alszik a fiam a saját ágyában.
nekünk így volt jó,és nem bántam meg.most kínlódhatnék,hogy hogy szoktassam a saját szobájába,ágyába.ha valami miatt egy szobába kényszerülünk,nyaralás vagy rokonlátogatás,én nagyon rosszul alszok,mert minden sóhajtásra felébredek.a fiam beszélni is szokott álmában.
altatás nincs,egyedül alszik el,ébren hagyom a szobájában.kis összebújás,beszélgetés,puszi,integetés,és kimegyek.reggel szól ha felkelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!