Egy 3 éves kisgyereknek már illene tudnia hajtani az oldalkerekes (támasztékos) biciklit? A ti gyermeketek mikor tanult meg rajta menni?
Az én lányom épp csak 3 éves. Csütörtökön elment a nagyival látogatóba egy barátja unokájához, akinek van kisbicaja. Simán ment vele mikor megmutatták neki hogyan kell. Teljesen elképedtem...tehát már tud vele menni. Megjegyzem 2 éves korától már a 3 kerekűvel is tud, most meg már "az utak ördöge" azzal. :)
Idén már talán nem, de jövőre tuti kap egy pótkerekes bicajt.
Az én lánykámat nem érdekelte egyik jármű sem annyira, hogy hosszabb távon menjen vele, mint bent a lakásban. Testvérfellépőn közlekedett 3 éves koráig, nem akart gyalogolni sem. Tudott motorozni, rollerezni, de nem érdekelte, nem akarta. 3 éves múlt, mikor a testvérfellépő lekerült a kocsiról (lassas a kocsit eltesszük, 2 évesek az ikrek), onnantól gyalogol, de a járműveket nem szereti most sem, novemberben lesz 4 éves. Triciklije van, tudja hajtani rövid távon, oldalkerekest még nem próbált, de idén már nem is fog szerintem. Ő ilyen.
A fiúk is inkább futnak, ráülnek a motorra, de nem nagyon érdekli őket.
Az enyémek antitalentumok voltak bicikli ügyben. A pótkerekes 12-est sosem tanulták meg tekerni, mindhárman 5 évesen, már 16-os biciklin indultak el.
Ezért most a 3 évesemnek futóbringát vettem, mert motorozni szeret, de a biciklin ehhez útban van a pedál. Úgy tűnik beválik, hamarabb tanul meg egyensúlyozni. Már egy hét elteltével felemeli a lábait, és gurul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!