Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy mondhatja azt egy nagyszü...

Hogy mondhatja azt egy nagyszülő, hogy nem neki szültem a gyereket?

Figyelt kérdés

Kislányom 3 éves, egyedüli gyermek.

Az anyukámék 5 km-re laknak tőlünk. A lányommal általában heti 1 nap megyünk át bölcsi után, hogy el tudjak menni ügyet intézni, nagybevásárolni stb. Ilyenkor kb 5-7 óráig vigyáznak rá. Ezen felül havonta hétvégén 1 napot ott tölt, illetve kb. havi egyszer ott alszik, ami után állandóan azt hallgatom, hogy az anyukám milyen fáradt, mert a gyerek forgolódott egész éjjel (saját ágya van, nem együtt alszanak). Egyébként is gyakran már előre húzgálja a száját.

Ha beteg maximum 1 napot képes vigyázni rá.

Csak mellékesen apukám nyugdíjas, anyukám a saját cégében dolgozik kötetlen munkaidőben.

Ha szóvá teszem, hogy miért kell könyörögni, hogy a gyerekre vigyázzanak, akkor megkapom, hogy nem nekik szültem. Tudom, hogy sok családnak még ennyi segítsége sincs, de nekem ez a szöveg nagyon rosszul esik. Jogosan? Vagy túlreagálom?

2012. júl. 25. 00:19
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
Egyébként nem pontoztam le senkit.
2012. júl. 26. 22:20
 22/23 anonim ***** válasza:

Egyetértek az utolsó válaszolóval. Nem értek egyet azzal, hogy ajánlja fel, hogy vigyáz a beteg gyerekre. Azért mert cége van, ugyanúgy dolgoznia kell. Anyukám már nyugdíjas, mégsem hagyom ott a 2 éves lányunkat, mert bár biztos vigyázna rá, de nem szeretném, hogy teher legyen Neki. Ő már felnevelt engem, ha nem muszáj, Neki jusson csak az öröm. Mondom ezt úgy, hogy én is kicsiként a Nagyiéknál voltam egész nyáron. Mindenhová visszük magunkkal egyébként a kislányunkat.

10-es voltam és ismét le lehet pontozni.

2012. júl. 26. 22:46
 23/23 anonim ***** válasza:
én meg a kérdező álláspontján vagyok,egy gyerek támogatása nem szűnik meg azzal h betölti a 18at,egy életre vállaljuk.Anyám az unokáját is a lányának tekinti és amikor rá szorulok,anyatigrisként védelmez és segít,és ha a segítségét kérem,nem azért van,mert mondjuk wellnesshétvégére van kedvem menni gyerekezés helyett. Most ápol engem mert veszélyeztetett terhes vagyok,gyerekezik helyettem és délutánonként a haldokló anyját látogatja a kórházban,este összeesik,de nem panaszkodik!nem heti 2órában és havi 1napon mint a kérdezöé,hanem 2hete folyamatosan. Remélem tudja azt is hogy fordított helyzetben én segítenék rajta,mert ő is mindig az anyám lesz és ez oda-vissza egy holtig tartó szövetség köztünk.Sajnos egyre több a karrierista nagyi,aki cikinek érzi hogy öregíti őt egy unoka. Ebbe valahol a társadalom is belekényszeríti őket a késői nyugdíjjal és h az sem elég semmire,ki kell egészíteni mellékkeresettel,na meg h egy 50-60éves nő nem idős még,de könyörgöm,amikor látom h az unokám (a gyermekem gyermeke) imád minket és ezt tehernek érzem...nagy baj van.Nem kell erőltetni a látogatását,de rosszul azért eshet.
2012. júl. 26. 23:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!