Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy mondhatja azt egy nagyszü...

Hogy mondhatja azt egy nagyszülő, hogy nem neki szültem a gyereket?

Figyelt kérdés

Kislányom 3 éves, egyedüli gyermek.

Az anyukámék 5 km-re laknak tőlünk. A lányommal általában heti 1 nap megyünk át bölcsi után, hogy el tudjak menni ügyet intézni, nagybevásárolni stb. Ilyenkor kb 5-7 óráig vigyáznak rá. Ezen felül havonta hétvégén 1 napot ott tölt, illetve kb. havi egyszer ott alszik, ami után állandóan azt hallgatom, hogy az anyukám milyen fáradt, mert a gyerek forgolódott egész éjjel (saját ágya van, nem együtt alszanak). Egyébként is gyakran már előre húzgálja a száját.

Ha beteg maximum 1 napot képes vigyázni rá.

Csak mellékesen apukám nyugdíjas, anyukám a saját cégében dolgozik kötetlen munkaidőben.

Ha szóvá teszem, hogy miért kell könyörögni, hogy a gyerekre vigyázzanak, akkor megkapom, hogy nem nekik szültem. Tudom, hogy sok családnak még ennyi segítsége sincs, de nekem ez a szöveg nagyon rosszul esik. Jogosan? Vagy túlreagálom?

2012. júl. 25. 00:19
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
67%
Igazuk van. Bár szerintem is az a normális, ha a nagyszülők örömmel és bármikor segítenek, ha valamiért ezt mégsem teszik meg, lelkük rajta. Nem arra alapozva szülünk, hogy majd ők segítenek.
2012. júl. 25. 01:09
 2/23 anonim ***** válasza:
36%
ez így van ahogy az első írta.
2012. júl. 25. 01:37
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
körülményeket tekintve nem gondolom soknak amit kérsz tőlük,más nagyszülő örömmel unokázik,de ha a tieidnek ez gondot okoz,nem forszíroznám még ezt sem.A hétközbeni 2órát megoldja egy bébiszitter,a havi 1napot meg lerövidíteném félre és én is ott lennék.
2012. júl. 25. 06:22
 4/23 anonim ***** válasza:
89%
Én is sajnos ezt látom, hogy a nagyszülők sok helyen teherként élik meg sajnos az unokát. Nekem furcsa, de nálunk is ez van.
2012. júl. 25. 06:46
 5/23 anonim ***** válasza:
43%

Nem másnak szülök, ez így van. Ha tehernek érzed számukra és ki is mondják, akkor minek erölteted, viszed a kicsit. Aki amúgy már nem is olyan kicsi. Simán megoldható vele egy nagybevásárlás. Én nem tudom hagyni senkire, bár ha nagyon akarnám megoldható lenne talán, de én 3 gyerekkel nagybevásárolok, (4 éves és két 2 éves), és így is megoldom. Soha nem mondták hogy nem vigyáznak a 3 gyerekre, de azt sem ajánlották fel hogy igen, így nem eröltetem, megoldom egyedül ha a férjem épp dolgozik. Megyünk anyuékhoz, anyósékhoz, mindig ötösben. Ott kimennek, mi bent maradunk, szóval nem vagyok a sarkukban, de 3 ekkora gyerek mellé kellünk olyan helyen (anyuéknál és anyóséknál is)ahol nem épp gyerekbarátra van kialakítva minden (leeshetnek, rájuk eshet, magukra húzhatják, eltörhetik, stb.)

Én kicsit hanyagolnám a rájuk eröltetését a lánykának, mert úgy érzem azt csinálod, így hogy ki is jelentik.

2012. júl. 25. 06:57
 6/23 anonim ***** válasza:
36%
hát szerintem is igaza van,ahogy írod azért elég szépen lepasszolod a gyereket,és látod is hogy van,hogy teher neki,te mégis viszed,"Ha beteg maximum 1 napot képes vigyázni rá. "ez meg milyen hozzáállás??ne másra támaszkodj,főleg ha mondják is hogy nehéz már nekik.úgy intézd a dolgaid hogy csak a leg kevesebbet keljen vigyázniuk rájuk,és akkor se kötelesség legyen,hanem öröm.
2012. júl. 25. 07:09
 7/23 anonim ***** válasza:
88%

Lányok,most őszintén heti 2óra és havi 1nap,meg h ha beteg a gyerek és anyu nem tud szabira menni,olyan nagy kérés?ezzel rendesen leterheli a nagyit???gyerekkoromban 2hete

ket nyaraltam vidéken,ha úgy adódott,pénteken kidobtak és vasárnap értemjöttek,mindhárom félnek ez volt a természetes,mindenki kiszakadt a saját unott hétköznapjából,örültek ha mentem,kérték h maradjak még és ahogy nő egy gyerek,egyre kevesebbet kell felügyelni,elvan ott körülötted,ez miért teher? egy három éves egyke kislánynak felüdülés lenne ha anya szoknyáján kívül más ingerek is érnék. Egyértelműen a nagyi fejében van a gond. Nem 2hétre kap 4gyereket,na az melós,elhiszem.Fölöttünk két 60as nő is lakik,akik a fél karukat odaadnák egy unokáért!

2012. júl. 25. 07:45
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is fura anyukád hozzáállása,de ha így gondolja én sem erőltetném.Sajnos nekünk nincs nagymama,de van egy nagynéni aki vigyázni szokott a gyerekekre,én soha nem kértem volna rá ő jön mindig hogy ha olyan dolgom van vigyem el őket,sőt van hogy ő jön és átcsábítja őket egy kicsit.Egy rokon viszont figyelmeztetett hogy ne hagyjam rá a gyerekeket,mert panaszkodott hogy milyen fárasztó.Na ez az amit nem értek.Anyukád egyértelműen mondta hogy nem szívesen vigyáz rájuk,én nem bíznám rá.Elmennék havonta 2x,ha többet szeretné látni akkor ő is elmehet hozzátok.
2012. júl. 25. 07:53
 9/23 anonim ***** válasza:
25%

tök jogos, nem neki szulted :D viszont az nem jogos, hogy azert mondja, mert terhesnek erzi.

Tudom, rossz megoldani, de probald maskepp megoldani, ne vidd akkor ennyit..mert lehet kesobb vagy veletlen a lanyodnak is "elszolja" magat..meg az en huyesegem lehet, de ahol nem latnak szivesen oda nem megyek..

nekem szerencsem van, a nagyszulok imadja, es ha tehetnek elvinnek, viszont amikor egyedul voltam a fiammal terhesen, akkor sem engedtem, hogy heti 2 napnal tobbet tobbet legyenek, mert egyreszt a fejemre nonek, masreszt nekifogjak megmondaqni a tutit, harmadreszt meg beleszolnanak a nevelesebe...igy megvan a nagyszuloi varazs, mindig nagy az orom mindket reszrol es sose unjak meg egymast.

nyilvan nekem is konnyebb lett volna, de.. nem tudom..

VISZONT a heti 2 orakat osszeadjuk, kijon a hetvege (marmint a heti 2 nap, amikor altalaban nagyszulozik nalunk) (mondjuk mi is ottvagyunk nem egyedul).

probald atszervezni, vagy ami a legjobb: MEGBESZELNI anyukaddal.

nekem rosszul esne ha ilyet mondana, es biztos redukalnam a hozzajarast

2012. júl. 25. 07:57
 10/23 anonim ***** válasza:
39%
Szerintem is igazuk van. Jó dolog, hogy néha vigyáznak rá, de inkább örülj ennek, és ne mérgelődj. Azért egy 3 éves elléggé le tudja fárasztani az embert. Nekem 2 éves a kislányom és Anyu, amikor itt van és figyel rá miközben én főzök, mondja, hogy azért fárasztó, elszokott tőle. Ha beteg lenne, nem is akarnám, hogy vigyázzanak rá.
2012. júl. 25. 08:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!