Hogy mondhatja azt egy nagyszülő, hogy nem neki szültem a gyereket?
Kislányom 3 éves, egyedüli gyermek.
Az anyukámék 5 km-re laknak tőlünk. A lányommal általában heti 1 nap megyünk át bölcsi után, hogy el tudjak menni ügyet intézni, nagybevásárolni stb. Ilyenkor kb 5-7 óráig vigyáznak rá. Ezen felül havonta hétvégén 1 napot ott tölt, illetve kb. havi egyszer ott alszik, ami után állandóan azt hallgatom, hogy az anyukám milyen fáradt, mert a gyerek forgolódott egész éjjel (saját ágya van, nem együtt alszanak). Egyébként is gyakran már előre húzgálja a száját.
Ha beteg maximum 1 napot képes vigyázni rá.
Csak mellékesen apukám nyugdíjas, anyukám a saját cégében dolgozik kötetlen munkaidőben.
Ha szóvá teszem, hogy miért kell könyörögni, hogy a gyerekre vigyázzanak, akkor megkapom, hogy nem nekik szültem. Tudom, hogy sok családnak még ennyi segítsége sincs, de nekem ez a szöveg nagyon rosszul esik. Jogosan? Vagy túlreagálom?
Nem másnak szülök, ez így van. Ha tehernek érzed számukra és ki is mondják, akkor minek erölteted, viszed a kicsit. Aki amúgy már nem is olyan kicsi. Simán megoldható vele egy nagybevásárlás. Én nem tudom hagyni senkire, bár ha nagyon akarnám megoldható lenne talán, de én 3 gyerekkel nagybevásárolok, (4 éves és két 2 éves), és így is megoldom. Soha nem mondták hogy nem vigyáznak a 3 gyerekre, de azt sem ajánlották fel hogy igen, így nem eröltetem, megoldom egyedül ha a férjem épp dolgozik. Megyünk anyuékhoz, anyósékhoz, mindig ötösben. Ott kimennek, mi bent maradunk, szóval nem vagyok a sarkukban, de 3 ekkora gyerek mellé kellünk olyan helyen (anyuéknál és anyóséknál is)ahol nem épp gyerekbarátra van kialakítva minden (leeshetnek, rájuk eshet, magukra húzhatják, eltörhetik, stb.)
Én kicsit hanyagolnám a rájuk eröltetését a lánykának, mert úgy érzem azt csinálod, így hogy ki is jelentik.
Lányok,most őszintén heti 2óra és havi 1nap,meg h ha beteg a gyerek és anyu nem tud szabira menni,olyan nagy kérés?ezzel rendesen leterheli a nagyit???gyerekkoromban 2hete
ket nyaraltam vidéken,ha úgy adódott,pénteken kidobtak és vasárnap értemjöttek,mindhárom félnek ez volt a természetes,mindenki kiszakadt a saját unott hétköznapjából,örültek ha mentem,kérték h maradjak még és ahogy nő egy gyerek,egyre kevesebbet kell felügyelni,elvan ott körülötted,ez miért teher? egy három éves egyke kislánynak felüdülés lenne ha anya szoknyáján kívül más ingerek is érnék. Egyértelműen a nagyi fejében van a gond. Nem 2hétre kap 4gyereket,na az melós,elhiszem.Fölöttünk két 60as nő is lakik,akik a fél karukat odaadnák egy unokáért!
tök jogos, nem neki szulted :D viszont az nem jogos, hogy azert mondja, mert terhesnek erzi.
Tudom, rossz megoldani, de probald maskepp megoldani, ne vidd akkor ennyit..mert lehet kesobb vagy veletlen a lanyodnak is "elszolja" magat..meg az en huyesegem lehet, de ahol nem latnak szivesen oda nem megyek..
nekem szerencsem van, a nagyszulok imadja, es ha tehetnek elvinnek, viszont amikor egyedul voltam a fiammal terhesen, akkor sem engedtem, hogy heti 2 napnal tobbet tobbet legyenek, mert egyreszt a fejemre nonek, masreszt nekifogjak megmondaqni a tutit, harmadreszt meg beleszolnanak a nevelesebe...igy megvan a nagyszuloi varazs, mindig nagy az orom mindket reszrol es sose unjak meg egymast.
nyilvan nekem is konnyebb lett volna, de.. nem tudom..
VISZONT a heti 2 orakat osszeadjuk, kijon a hetvege (marmint a heti 2 nap, amikor altalaban nagyszulozik nalunk) (mondjuk mi is ottvagyunk nem egyedul).
probald atszervezni, vagy ami a legjobb: MEGBESZELNI anyukaddal.
nekem rosszul esne ha ilyet mondana, es biztos redukalnam a hozzajarast
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!