Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elvált nagyszülők - hogy kell...

Elvált nagyszülők - hogy kell elmagyarázni 4 és fél évesnek?

Figyelt kérdés
A szüleim elváltak, így lett egyszer anyukám, mint a fiam nagyszülője és lett apukám és a felesége(ők is papa és mama) (már huszonéve történt a dolog). A fiam négy és fél éves, és egyre gyakrabban mondja anyukámnak, hogy te miért nem jössz soha a papáékhoz? Ma anyukám elmondta neki, hogy valamikor ő volt a papa felesége, aztán már nem szerették egymást, elváltak, most a másik mama a papa felesége és ők most szeretik egymást, de nem szeretnének egymással találkozni (mármint anyukám a papáékkal). Én nem voltam ott. Ez jó megfogalmazás így? Tudom, hogy ha hazajön a fiam, egyből ezt fogja nekem mondani és biztos, hogy tőlem is vár valami magyarázat-kiegészítést. Más hogy mondta, akinek így van?

2012. ápr. 3. 14:28
 1/7 anonim ***** válasza:

Huh, nálunk hasonló szitu, egy kis összevissza csacsogó 3 évessel. Apám és anyám elváltak, mert apám összejött anyám legjobb barátnőjével. Gondolhatod, hogy anyám mennyire nem akarja őket látni!!! A kislányom meg állandóan csacsog apámról, apám nőjéről, látom anyukámon, hogy mennyire utálja ezt, de kénytelen eltűrni.

Előbb-utóbb nálunk is lesz ilyen, mint most nálatok, kínos meg minden, de meg kell szokni ezt a gyereknek és a nagyszülőknek is.

Én pl előre félek egy olyan eseménytől, ahol jelen lesz egyszerre apám+nője és az anyukám is (pl egy ballagás)...

2012. ápr. 3. 14:31
 2/7 A kérdező kommentje:
Bizony, bizony...eddig a szülinapokat megcsináltuk úgy (mivel mindenki más városban lakik), hogy mindenki más napokon jött, eddig nem tűnt fel a fiamnak. De most már egyre jobban foglalkoztatja ez a téma.
2012. ápr. 3. 14:33
 3/7 anonim ***** válasza:

Nálunk így külön vannak a szülinapozások/ünnepek. Jönnek apuék, aztán anyám, aztán anyósomék, ezzel megy el 3 nap, ahelyett, hogy egyszerre lerendeznénk. (anyósomék tök más világ mint az én szüleim, nem lehetne őket "összeengedni", abból nem sok jó sülne ki)

Nálunk anyukám külföldön él, de azért elég sokat jár haza.

2012. ápr. 3. 14:37
 4/7 anonim ***** válasza:
nálunk így helyett, bocs, nálunk IS
2012. ápr. 3. 14:37
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Várok még válaszokat, hogyan magyarázzátok el ezt a szitut a gyereknek.
2012. ápr. 3. 14:45
 6/7 anonim ***** válasza:
3 mama van, ennyi. Eleve a másik kettő sem nagyon jár össze, nem? Nekem is elváltak a szüleim, bár nem olyan feltűnő, mivel azóta sajnos apukám meg is halt. Bár a temetőbe néha kimegyünk együtt, és mondom, hogy a papa fekszik itt, de nem tűnik fel a lányomnak, hogy több papa van. A mostohaapámat is papának szólítja.
2012. ápr. 3. 14:47
 7/7 A kérdező kommentje:
Anyukám és anyósom összejár. Pont emiatt kezdett el érdeklődni, hogy ha anyósom megy papáékhoz, anyukám miért nem.
2012. ápr. 3. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!