Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha elkezdi a lányom a bölcsődé...

Ha elkezdi a lányom a bölcsődét, fel kell mondanom a Gyest? És ha a nagymama nevére átíratom, akkor ő megkaphatja?

Figyelt kérdés

Ha visszamegyek dolgozni, akkor tudom, hogy fel kell mondanom a Gyest, de úgy tervezem, hogy átíratom a nagymama nevére. Lányom szeptembertől bölcsis lesz.

Valahol azt hallottam, hogy a bölcsőde és a gyes nem megy együtt.

Ti mit tudtok erről?

2012. júl. 17. 13:20
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha a nagyi megy gyesre, akkor nem mehet a gyerek bölcsibe. Te kaphatod a gyest akkor is, ha bölcsis, de csak heti 30 óra munka mellett.

Vagyis 3 lehetőség van:

1. nagyi megy gyesre, és a kicsi nem megy bölcsibe

2. te kapod a gyest, és csak napi 6 órában dolgozol, megy a kicsi bölcsibe

3. nem kaptok gyest

2012. júl. 17. 13:22
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

És úgy lehetne, hogy a férjem itthon van, a felmondási idejét tölti, és ő venné át a Gyest?

Nem értem, hogy a nagymama miért nem kaphatja, én pedig kaphatnám ha 6 órában dolgoznék. Amúgy teljes munkaidőben fogok dolgozni.

Csak az a különbség, hogy hány órában dolgozom?

2012. júl. 17. 15:46
 3/3 anonim ***** válasza:

Az a különbség, hogy a jogszabály egyértelműen leírja, hogy ha nagyszülő veszi igénybe, akkor mellette nem dolgozhat, kivéve ha otthon dolgozik, és ilyenkor nem mehet bölcsibe a kicsi.

Apa igénybe veheti, ha úgysem dolgozik, de ha letölti az idpt, akkor rá is igaz, hogy csak heti 30 óra mellett.

2012. júl. 17. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!