Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt olyan anyuka, akinek...

Van itt olyan anyuka, akinek nagymama nélkül nöl fel a gyermeke?

Figyelt kérdés
csak arra lennék kiváncsi nem e sérül igy érzelmileg a gyerek,ha a mama cseszik rá.az a helyzet,h az én szüleimet nem érdekli se az unokájuk se én.2 éves a fiam,ö mindig emlegeti öket,mert eddig ugyahogy látogatták.de történt az,h összevesztünk,mert ök elvannak adosodva,és hitelt szeretnének felvenni,amire azt akarták,én legyek a kezes,de én ezt nem vállalom,és most én vagyok a rossz,azota megszakatt a kapcsolat.de okom van nem vállalni,ugyanis,az anyám nem dolgozik,csak az apám,és ha nem tudják fizetni,akkor velünk mi lesz,nem várhatnak tölem ilyet.annyira rossz,h ilyen szüleim vannak,akik csak rosszat akarnak nekem.végül is sosem volt jo a kapcsolatunk,18 éves korom ota egy fillért nem kaptam tölük,csak azt h tünjek el otthonrol,h ök nyugodtan éljenek.akkor milyen anya az ilyen?persze van egy növérem velük se tartsák a kapcsit,pont ilyen anyagi okok miatt,öt is leakarták huzni,de öt kiis dobták otthonrol,és van egy öcsikém akik velük él és szintén nem dolgozik,csak van,szoval csak az apám dolgozik.normális az ilyen?annyira szégyellem öket,ide csak azért irtam le,h kiöntsem a lelkem.köszi,h meghallgattatok,azaz elolvastátok.csak olyan rossz,h ugykell felfognom,mintha nem lennének többet.de mit mondjak a fiamnak aki keresi öket,és nem érti,hová tüntek,mért nem jönnek,mért nem mehetünk?vele hogy értessem meg?

2012. febr. 15. 20:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

A gyerekeim nagymama nélkül nöttek fel, mert 600 km-re lakunk egymástól, de semmi bajuk sem lett töle.

Söt a férjem nem is ismerte a nagyszüleit, mert meghaltak, mielött megszületett volna, mégis normális ember lett.

2012. febr. 15. 20:39
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon együttérzek veled...tudom, ez még rosszabb tán mintha nem élnének, mert az legalább olyan végleges. De ez amikor élnek de nincs kapcsolat sokkal fájóbb és megmagyarázhatatlan egy kicsi gyereknek. Nálunk pl. az én csodálatos anyum már nem él nem is ismerte egyik gyerekemet se. A férjemnek viszont él az anyja de annyira gáz eset hogy egyszerűen nem tudunk vele kapcsolatot tartani, terhesek vagyunk a számára, sose ér rá sose jön. A fiam 5 éves gyakran emlegeti hogy neki hol a mamája, miért nem jön stb. Szívem szakad meg...Én megalázkodtam, mentem utána kerestem a kedvét, bocsánatot kértem nem létező dolgok miatt hátha jobb lesz a helyzet de nem!! Elmondása szerint is ő felnevelt 3 gyereket köszöni neki az bőven elég volt, nem kíván több gyerekkel foglalkozni...

A nagypapa pedig totálisan alkoholista gyógyszerfüggő és megbízhatatlan, részegen csengetgetett fel hozzánk éjjel stb...így vele se találkozunk a gyerekekkel.

Hát ez van :(

Sajnállak titeket is:(

2012. febr. 15. 20:41
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ja a második vagyok még egyszer, egyébként én sem ismertem a 4 ből egy nagyszülőmet se...viszonylag késői gyerek voltam (a szüleim 32 és 35 évesek ) így mire megszülettem, minden nagyszülő meghalt. Itt vagyok, élek, nem lettem sérült. Persze mindig hiányzott és nagyon vágytam egy Mamára. De azért túléltem:) mert anyukám mindent helyettesített egy személyben, remélem én is képes leszek erre a gyerekeim életében.
2012. febr. 15. 20:42
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Gondoltam elmondom hogy a lányaim hogy nőttek fel nagyszülők nélkül.Hiszen ezt kérdezted.De ahogy olvasom,téged nem is igazán ez érdekel,hanem csak dühös vagy anyádra.
2012. febr. 15. 20:42
 5/11 anonim ***** válasza:
51%
A szülők a fontosak. A nagyszülő csak extra.
2012. febr. 15. 21:24
 6/11 A kérdező kommentje:
köszi,h irtatok,de igen dühös vagyok rájuk nagyon,a másik,pedig érdekel,h hogy nöl fel a gyerek mama nélkül,végül is lehet nekem rosszabb mint a gyereknek,hisz én anyám.végülis a gyereknek az anyjára meg az apjára van a legnagyobb szükség ugye?a mama az mellékes,vagy van,vagy nincs.végül is másik mamája van,de azok meg messze laknak.
2012. febr. 15. 21:50
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha ilyen negatív érzéseket táplálsz róluk, azt bizony a kisfiad simán megérzi. Légy vele őszinte, de ne szídd őket, ne akard a saját igazad bizonygatni a gyereknek, mert ő szereti a nagyszüleit és zavarná, hogy rosszakat hall róluk. Ha természetes hangon elmondod neki, hogy mostanában nem fogtok találkozni és ehhez tartod is magad még jó párszor, amikor rákérdez, akkor egy idő után elfogadja és nem kérdezget többé. Egyébként mi szintén nagyi nélkül vagyunk:::
2012. febr. 15. 21:56
 8/11 anonim ***** válasza:

először is kitartást a családi helyzet miatt, ne veszélyeztesd az anyagi biztonságotokat.

másodszor szerintem se lesz baja a gyerekednek nagyszülők nélkül.

2012. febr. 15. 23:51
 9/11 anonim ***** válasza:
az egyik mama 400 km-re lakik, elég ritkán látjuk egymást, a másik meg sajnos már nem él. de sztem ne aggódj, mert a gyereknek az lesz a természetes, amiben él. nekem pl. nem volt nagypapám egy se. mégse hiányzik. valószínűleg azért, mert fogalmam sincs milyen, ha van.
2012. febr. 16. 13:16
 10/11 anonim ***** válasza:

Én nagyi nélkül nőttem fel, ráadásul apám sem egy mintaapa és még eü-i problémák is voltak, jó,az már alap, hogy pénzügyiek is.

Nem is lett több tesóm.

Apám anyját nem érdekeltem, mert nem tudta megemészteni,hogy apám nem azt a lányt vette el,akit kinézett neki. Anyai nagyanyám születésem után nem sokkal lebetegedett

Anyukám mindig sokat dolgozott, aminek most issza a levét,mert jól tönkrement az egészsége, de én azzal igyekeztem kompenzálni, hogy eléggé problémamentes gyerek voltam.

2017. okt. 3. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!