Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti mit tennétek a helyemben?

Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
3 évesem ősszel kezdi/kezdené az ovit, és utána nemsokára kistestvére fog születni. Az oviba-vitelt és hazahozatalt is nekem kell megoldanom, nincs nyugdíjas nagyszülő, vagy más rokon, akire addig a kicsit hagyhatnám, így Őt újszülöttként egész télen mindig vinni kellene magunkkal. Nem tudom, hogy a kemény mínuszokban jót teszek-e ha minden nap kétszer is útnak indulunk. A kérdésem az, hogy elkezdjük, e így az ovit, vagy várjunk vele? Nagyon szüksége lenne már a közösségre, itthon csak unatkozik. Aki hasonló helyzetben volt, hogyan oldotta meg?
2012. júl. 23. 14:48
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia kérdező, 4-es vagyok. Most van időm visszanézni. A nagyobb nagycsoportba megy, a kisebb a kiscsoportot kezdi. Mindkettő ottalvós lesz, a nagy eddig is ott aludt. Amikor kiscsopis volt nem aludt ott az első félévben és ebéd után mindig mentem érte. Hát sokszor a gutaütés kerülgetett,mert a kicsi még aludt ebéd után. Sokszor kellett magammal vinnem és ez bekavart az alvásban. Vagy a babakocsiban dőlt ki,de mire hazaértünk felébredt és nyűgös volt, vagy el se aludt és azért volt nyűgös. Ha elaludt indulás előtt akkor meg a mamámnak kellett szólni,hogy jöjjön át(két utcával arrébbról)és vigyázzon rá. Szóval ez az ebéd utáni érte járkálás őrület volt, azt mondtam sose többet! Szóval most a kicsit is ott fogom altatni már kezdetek óta. Így marad a reggel és a délután. De valamikor a férjem is tud segíteni,mert hol délelőttös-hol délutános,így valamikor majd nem kell magammal vinni,vagy épp ő hozza-viszi őket.

Húh,ez jó hosszúra sikeredett. Hát mi így állunk. Sok sikert neked is!!!

2012. júl. 23. 22:18
 12/12 anonim ***** válasza:

Nálunk december elején jön a kistesó, a nagy már fél éve ovis. Így ő természetesen továbbra is jár majd oviba, csak a szülés előtt 1 héttel, illetve utána egy-két hétig marad itthon velünk. Utána úgyis jön a téli szünet.

Én az ebéd utáni alvás után tervezem hazahozni. (Az más kérdés, hogy az óvó néni mit fog ehhez szólni.)

A mínuszok miatt én is aggódom (a nagyobbik is decemberi, s anno azt mondta a gyerekorvos, hogy mínusz 5 fok felett mehetünk sétálni), pláne a reggeliek miatt. Ha minden jól megy, akkor a férjem viszi reggel majd pár hétig (vagy bébiszitter), igaz, akkor este csak későn ér majd haza.

De ő tényleg újszülött lesz a kemény mínuszokban.

2012. júl. 24. 21:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!