16 hónaposom két napja nem kakált. Ilyen még sosem volt. Nem vagyok az a mindenért is orvoshoz szaladgáló típus, de nem tudom most mit kell tennem, vagy ez mennyire normális? Pocakja puha, kedve jó, eszik-iszik rendesen.
Figyelt kérdés
jan. 30. 18:14
1/5 anonim 

válasza:

Sokan sokfélét mondanak erre.
Alapvetően a mi gyerekorvosunk véleménye az volt,hogy a 4. napon meg kell kakiltatni a gyereket mindenképpen.
Hiába volt az én gyerekem igény szerinti anyatejes 2 éves koráig.
Sokan ugye azt mondják,hogy az anyatej hasznosul,nem baj, ha nem kakil.
Erre pl az orvosunk azt mondta,hogy butaság.
Mi Laevolac-ot kaptunk a gyerekorvostól erre a célra. Később meg,mikor már evett mindent, 4 naponta direkt olyat főztem neki,amitől tudtam,hogy 1 órán belül kakilni fog. És meg volt oldva a dolog.
2/5 anonim 

válasza:

Nekünk is ezt a 4 napot mondták. Ha 3. naphoz érünk, én már csak olyat adok neki enni, amitől rövid időn belül alkotni szokott. Eddig ezt a 4 napot még nem léptük át. De vannak székletlazítók, amit gyerek is ehet, az vény nélkül is kapható.
3/5 anonim 

válasza:

4 nap utána glicerines kúp, az a legkíméletesebb, de biztos fog addig kakilni.
4/5 anonim 

válasza:

Na azért ennyire nem kell kikészülni, 2 napról van szó. Lányomnál évek óta hetente van széklet, ami nem jó, de nincs is baja tőle. Szedett már: dulcosoft (sokat nem használ, de ki lehet próbálni), laevolac (laktóz érzékenynek nem lehet adni), dm aszalt szilvalê (ez a legjobb, csak már unja az ízét).
5/5 anonim 

válasza:

Egy kis kanál olíva olajat vagy tökmag olajat szoktam neki adni ilyenkor. Az meghajt. Amúgy sztem 3-4 napot lehet várni. Mivel gondolom már eszik mást is bőven mint anyatej.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!